Sutra u Domu kulture humanitarna projekcija filma “Vi idite, ja neću”

Bioskop iz bloka: Humanitarne projekcije filma “Vi idite, ja neću”, Prnjavor

Povodom 15 godina od kobnog 17. marta 2004. godine i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosova i Metohije, te povodom 20 godina od 24. marta 1999. godine i početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovaće širom sveta humanitarne projekcije filma “Vi idite, ja neću”.

Izvor: Srbizasrbe.org

 

Film „Vi idite, ja neću“ reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva nam neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog vjerskog i kulturnog nasleđa kroz cijelu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Film se prikazuje sa blagoslovom Mitropolita, a produkcija Aleksandrija Film je isti ustupila besplatno za ovu humanitarnu akciju. Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

„Bioskop iz bloka” je jedan od humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, a ogleda se u održavanju projekcija filmova gdje se kroz prodaju karata i pojedinačne donacije prikupljaju sredstva za pomoć socijalno-ugroženim porodicama koje Organizacija pomaže u sklopu svojih redovnih djelatnosti.

Humanirani događaji „iz bloka” su počeli, sad već planetarno popularnim, turnirom u šutiranju trojki „Trojka iz bloka” i ubrzo su prerasli u prepoznatljivi brend Organizacije, pa su pored Trojki počeli da se organizuju događaji kao što je „Pikado iz bloka”, „Rukomet iz bloka”, „Žurka iz bloka” i mnogi drugi koji nose ovo prepoznatljivo ime, a koje ih odmah vezuje za Humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe i njenu misiju.

Prnjavor, Dom kulture – nedjelja, 17.3.2019. godine u 19.30 časova,

2 Comments

  1. Svaka cast na emitovanju filma samo je bruka i sramota nema profesora popova nacelnika presednici stranaka kriju se u javnosti pa jeli vam zao 10km da podarite za pravoslavlje i napacenu djecu kosova

  2. Hvala organizatorima nacelniku opstine svima koji su pomogli da organizuju emitovanja filma a licno nisam video profesora i kult licnosti da malo postreknu omladinu i djake u skolama da vide napaceno pravoslavlje na kosovu zemlju natopljenu krvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*