Služen parastos na Vučijaku VIDEO

9. januar je istorijski datum od značaja za slobodu srpskog naroda na ovim prostorima. Datum kojeg trebamo svi slaviti i uvijek se sjećati na težak način stvaranja Republike Srpske.

TV K3

U to ime, u Spomen hramu Cara Lazara na Vučijaku, služenjem svete liturgije i parastosa, te polaganjem vijenaca, prnjavorčani su odali počast poginulim borcima Vojske Republike Srpske, herojima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

“Okupili smo se ovdje, kod hrama, da odamo počast našim borcima. Oni su najzasluženiji za stvaranje naše Republike, Republike Srpske. Danas je najvažniji dan za nju, 26 njenog postojanja. Moramo to čuvati i održavati tradiciju, poštovati. Moja poruka svima i porodicama i borcima svim da čuvamo našu RS od zaborava, da se trudimo, da bude mnogo poštovanja među nama i da jednostavno volimo i savkim danom sve više i više radimo na tome da ojačamo našu Republiku Srpsku”, rekao je Željko Kerezović, sin poginulog borca.

“Opština Prnjavor je ponosna na svoje borce i na ono što su učinili za ovu lokalnu zajednicu, za Republiku Srpsku, za budućnost”, istakao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor

“Centralna manifestacija u organizacijji opštine Prnjavor jeste svakako parastos u Svetom hramu, na Vučijaku. I ono što želim jeste da svim građanima čestitam Dan RS. Naravno i svim građanima koji sugrađanima, koji današnji dan obilježavaju kao svoju krsnu slavu. Uvjeren sam da na ovaj način kako smo danas bili složni, da ćemo na taj način nastaviti graditi svoju lokalnu zajednicu, ali i Republiki Srpsku”, istakao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

“Nikada ne treba da zaboravimo da su naši junaci dali živote za stvaranje Republike Srpske, a na nama svima jeste da se okupimo i čuvamo RS za dobrobit naših mladih ljudi”, poručio je Vlado Živković, predsjednik Boračke organizacije Prnjavor. Istakao je da je ovo prilika da čestita svim domaćinima koji Svetog Stefana proslavljaju kao krsnu slavu.

“Danas smo se okupili ovdje na Vučijaku, u spomen hramu koji je posvećen svim našim junacima, kolji su ugradili svoje živote za stvaranje RS. Učestvovali su u najvećim i najznačajnim bitkama, za stvaranje RS. Čestititam današnji dan, Dan RS, da je dugo godina slavimo, u zdravlju, sreći i veselju”, rekao je Vlado Živković – predistaksjednik Boračke organizacije Prnjavor.

Na ratnom putu odbrane Republike Srpske, sa područja opštine Prnjavor, živote je položilo 626 heroja, boraca Vojske Republike Srpske. Njihova žrtva nas obavezuje da, iz poštovanja prema njima, svake godine slavimo 9. januar.

TV K3

4 Comments

  1. Bjednici,niste dostojni nase pale brace!Na njihovim kostima se bogatite prokleto vam bilo sve to!

  2. Само Живковићу ћути,док је Озрен падао и Прњаворчани гинули,био си 15 километара иза линије. А господин Шикарац могао је макар отић крај,пута и запалит цигарету,не на 5 метара од Црквених врата !!!

  3. Vlado Zivkovic da ima imalo obraza, casti i savjesti nikada nebi javno dolazio na ovakve parastose jer je najodgovorniji za stradanje nasih najmilijih!Svi znamo gdje i sta je radio dok je ozren padao!

  4. Svi političari “ističu” kako su ponosni na svoje borce, a u stvarnosti borci žive u bijedi i siromaštvu u državi koju su stvorili, dok političari uživaju u rezultatima borbe boraca i vlastitom bogaćenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*