Saopštenje za javnost: Povodom problema u odvozu smeća i tehničkih problema sa kamionima za odvoz smeća

Saopštenje za javnost UG “Naša vizija” Prnjavor Povodom problema u odvozu smeća i tehničkih problema sa kamionima za odvoz smeća. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

Posljednjih dana u fokusu svih stanovnika Prnjavora je odvoz smeća, odnosno kašnjenje u odvozu i nesnosan smrad koji ostaje nakon što vozilo KP „Park“ prođe ulicom.

Očigledno se radi o vozilu koje je u neispravnom stanju, budući da nakon odvoza na asfaltu ostaju cureći tragovi otpada, te smrad koji uz ove visoke temperature može dovesti i do ozbiljnijih posljedica po zdravlje stanovništva.

U želji da se blagovremeno i objektivno upozna javnost, krajm jula su rukovodstvu KP „Park“ Prnjavor upućena pitanja za koja su očekivani adekvatni odgovori.

Zašto se u posljednje vrijeme kasni sa odvozom smeća?
Da li su upoznati sa kvarom na kamionu koji odvozi smeće i da li postoji alternativa?
Mogu li Prnjavorčani očekivati da se ovaj problem riješi i kada?

Pošto do danas, ni nakon telefonskih molbi, nije dostavljen nikakav odgovor, pozivamo opštinske institucije, kao osnivače i većinske vlasnike KP „Park“, da se uključe u hitno rješavanje ovog problema.

Od Načelnika opštine i Predsjednika Skupštine opštine Prnjavor zahtijevamo, na osnovu člana 96. stav (2) Poslovnika o radu Skupštine opštine Prnjavor (Sl. gl. Opštine Prnjavor, br. 21/17, 23/17 i 32/17), da se u što kraćem roku sazove posebna sjednica Skupštine opštine Prnjavor, na kojoj bi bili razmotreni postojeći problemi u funkcionisanju KP „Park“ i preduzete odgovarajuće mjere da se oni riješe.

Na toj sjednici očekujemo da Direktor i predstavnici Nadzornog odbora KP „Park“ Prnjavor, koji su po Statutu preduzeća najodgovorniji za njegovo funkcionisanje, predstave uzroke trenutnog stanja i aktivnosti koje su oni preduzeli.

Zahtijevamo od svih odbornika u Skupštini opštine Prnjavor i svih političkih subjekata da ozbiljno pristupe ovom problemu, da se uzdignu iznad stranačkih interesa i pomognu iznalaženju najboljih rješenja.

Posebno zahtijevamo od odbornika u Skupštini opštine Prnjavor da se izjasne o budućem statusu KP „Park“ Prnjavor, jer sve više se među našim sugrađanima provlači priča da se mnoge stvari rade svjesno, jer je namjera da se ovo preduzeće privatizuje.

UG “Naša vizija” Prnjavor

 

11 Comments

 1. “Svaka riba od glave pocinje smrditi”. Takav je slucaj i sa “Parkom”.Pogledajte ko rukovodi tim preduzecem i koje su im reference pa ce svima sve biti jasno.Direktor Novarlic Z. a predsjednik UO Petrovic Z.Dva tipa koja su upropastila sve sto su u zivotu radila. Tu su svjesno dovedeni da i ovo preduzece dovedu do stecaja kao sto su Auto-prevoz,Banju Kulasi,Vet-produkt,Evrovet…A Kajo trlja ruke i ceka!

  • Toj dvojci bezveznjaka i danju trba fenjer da bi vidjeli gdje idu. I takvi slijepci da nesto vode.STRASNO!!!

 2. E pa vidite obucavaju tako reci gazde prevoza vozace autobusa sa b kat.za autobus nije cudo sto imamo toliko saobracajki i takvi da voze nam putnike i djecu pa gazde su govorili dignem balegu nadjem vozaca sad dignes balegu nadjes gazdu otisli su pravi vozaci u evropu za 2000 era da rade nek gazde voze i tako su pametni sposobni da voze 2 autobusa i kamiona jos ce biti gora situacija

 3. Da li su upoznati sa kvarom na kamionu koji odvozi smeće? Problem sa curećim tragovima otpada nije ovogodisnji postoji vec godinama narocito u ljetnim periodima. Na to sam kao savjesni gradjanin upozoravao komunalnu policiju da se pozabavi tim problemom i da preduzme odredjene mjere. Odgovor kojin sam dobio od komunalne policije je bio da kamion nije pokvaren, vec nemoze da zadrazava tecnosti iz orgasnskog otpada prilikom sabijanja tog otpada u kamionu jer nije hermeticki zatvoren. Jedino rjesenje je nabavka novog kamiona koji zadovoljava ISO standarde.

  • Камион је херметички затворен. Не праве се камиони за смеће да им цури тај садржај из приколице. Порблем је у одржавању камиона. ЈП ПАРК Прњавор од 75 радника 40 има који раде у администрацији. Па ту лежи разлог зашто немају пара, ни за санацију тих старих камиона нити за набавку нових.

   • Тако је, од 75 радника, 5 би требало да су у администрацији а 70 на терену, али нико од оних којима се пред изборе обећа радно мјесто неће на улицу, већ хоће у администрацију како “заслужни чланови” странке.

 4. Takođe gdje zdrav razum da se vozi smeće u otvorenim kamionima? Evo srijedom idu kraj mene,skupiću iza njih bar 4 vreće smeća do grada. Sve iz kamiona ispada. I onda se desi da neko prijavi komunalnoj,oni dođu,otvore,nađu račun telefonski ili od struje i idu čovjeku kući da mu prijete kaznom a čovjek ni kriv ni dužan..

 5. Sigurno da ga treba privatizovati jer dok se svake 4 godine nađe u drugim “rukama” a dugovi se samo gomilaju naravno da neće imati sredstava za investicije i nabavke novih vozila.
  Žao mi samo ovih ljudi što rade na tom kako je njima zdravlje ugrženo.
  A i ovo udruzenje je političko tako da ne treba pridavati prevelike pažnje.

  • Удружење политичко? Којој странци припада? Одговорно тврдим да нисам члан ни једне политичке странке. И да је ово реакције на стање које је толико очигледно да се не може сакрити.

   • Ok sem tebe ako možeš nabroji ostale članove udruženja a slažem se da je stanje alarmantno što se tiče odvoza smeća.

    • УГ да би се регистровало треба имати три члана. И након тога је правно лице, које може да друштвено дјелује у својој локалној заједници а и шире.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*