Prnjavor: Voda ispravna za piće

Proteklih dana jedna od tema o kojoj su stanovnici Prnjavora raspravljali bilo je vodosnabdijevanje, odnosno kvalitet vode, sa posebnim akcentom na onu koja dijelu grada dolazi sa izvororišta Povelič.

U javnost je procurila i informacija kako je hlorna stanica na Matića brdu u kvaru, te da do grada stiže voda koja nije hlorisana.

“Tačno je da je na Primarnom rezervoaru “Matići” došlo do kvara na sistemu za hlorisanje, kvar se desio 06. avgusta, a isti je otklonjen 08. avgusta. Zbog visokog kvaliteta vode sa izvorišta, bazena i cjevovoda koji su dezinfikovani, nije došlo do pogoršanja kvaliteta vode”, pojasnili su nam iz prnjavorskog Vodovoda.

Iz Vodovoda ističu kako je voda koja se isporučuje korisnicima sa izvorišta Povelič, kao i ona sa jezera Drenova pod stalnim nadzorom, te da su rezultati analiza korisnicima dostupni na sajtu Vodovoda.

“Voda koja se isporučuje korisnicima pod stalnim je nadzorom, svakodnevno se kontroliše u internoj labaratoriji, a dva puta mjesečno vrši se uzorkovanje i analiza vode na Instititutu za zaštitu zdravlja Republike Srpske. Kvalitet vode sa izvorišta Povelič ispunjava uslove iz Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće”, kažu iz Vodovoda, te dodaju kako se sa Primarnog rezervoara “Matići” vrše proširene analize, kao novi vodozahvat sirove vode četiri puta godišnje u skladu sa pomenutim Pravilnikom.

Oni napominju kako je i voda sa jezera Drenova pod stalnim nadzorom, pri čemu se primjenjuje propisani tehnološki proces prerade vode, a rezultati analiza pokazuju da voda ispunjava uslove o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Prnjavor.info / Z. Ančić /

2 Comments

    • Tačno, evo još malo pa dvije godine vlasti SNSD-a i koliko se uradilo na vodosnabdijevanju opštine, NIŠTA, u gradu što je priključeno na Povelič za vrijeme Gatarića, poslije ništa, u ostalim dijelovima opštine, sa ostalih izvorišta, se ništa ne radi, pa nije malo dvije godine vlasti, još malo pa će se početi pričati i o sljedećim opštinskim izborima, Darko podigao 7 miliona kredita i uradiće ponegdje, gdje su njegovi glasači, ponešto asfalta i svi ćemo to vraćati. Kada je rađen vodovod nije bio stranački određen, voda se priključivala od kuće do kuće, bez obzira na stranačku opredijeljenost građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*