Prnjavor: Porodice poginulih i RVI apeluju za pomoć Grčkoj

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Prnjavor poziva porodice, invalide i građane opštine da se odazovu akciji prikupljanja pomoći bratskom grčkom narodu koji je nedavno doživio stradanje u poplavama i požarima.

Ne smijemo zaboraviti da je narod Grčke nesebično pomagao baš ove boračke kategorije PPB i nestalih koje su stradale u odbrambeno otadžbinskom ratu, rekao je Borislavko Peulić, predsjednik opštinske organizacije PPB i nestalih iz Prnjavora. „Mislim da je na nama obaveza da postradalom Grčkom narodu u požarima i poplavama sada uzvratimo pomoć za svo dobročinstvo koje su ranije iskazali prema nama“, rekao je Peulić.

„Ovim putem pozivam sve porodice poginulih boraca i sve ratne vojne invalide kao i ostale građane da se uključe u akciju i pomognu tom narodu da se vidi da nismo zaboravili ono što su oni činili za nas u tim teškim danima“, kaže Peulić.

Peulić je dodao da se novčana pomoć može pružiti putem Crvenog krsta i Crkvene opštine Prnjavor.

„Mi ćemo doći do saznanja i za broj koji ima u banci pa ćemo ih obavijestiti da sredstva mogu uplaćivati putem tog računa. Mi kao organizacija ćemo od svojih sredstava kojima se finansiramo odvojiti određena sredstva i uplatiti na taj račun“, istakao je Peulić.

Podsjetimo požar koji je 23. jula izbio u mestu Mati napravio je ogromnu materijalnu štetu, a od 94 osobe koje su u njemu stradale najmlađa je šestomesečna beba, a najstarija 93-godišnja žena dok je oko 200 ljudi povrijeđeno.

Požari su se predgrađima Atine proširili takvom brzinom da ih je bilo više desetina u tri fronta. Pojedina predgrađa, poput Matija, potpuno su uništena, a svjedoci slike iz tog dijela Atine opisuju kao Treći svjetski rat.

Samo mjesec dana ranije krajem juna Grčku su pogodile i poplave u kojima je veliki broj kuća oštećen, brojni automobili su završili po vodom, pa je materijalna šteta takođe velika.

TV K3

3 Comments

  1. čitav život Grčka samo prima pomoć šta su oni kome pomogli šaljemo djecu svake godine na izlete kad su oni došli nama. Sjedi smirom bijedo i pokrij se po ušima nemožemo sami sebi pomoći djeca nam služe po tudžim državama da bi pomogli svojoj familiji a vi bi Grke pomagali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*