Prnjavor: Obilježen Dan škole “Branko Ćopić” VIDEO

Obilježavanje 15-og maja, Dana OŠ “Branko Ćopić” u Prnjavoru počelo je crtanjem na asfaltu ispred škole, gdje su učenici na maštovit i kreativan način obilježili ovaj značajan datum.

TV K3

Potom su uslijedile sportske igre, a nakon toga i kulturno-umjetnički program u centru za kulturu. Bila je ovo prilika da se sumiraju uspjesi, ali da se uruče i priznanja najuspješnijim učenicima.

Među četrdeset učenika koji su dobili nagrade, priznanje je uručeno i Đorđu Žuniću, republičkom prvaku u trci na 100 metara.

“Tradicionalno obilježavanje Dana škole prilika je da se pored vukovaca, promovišu  i neke druge vrijednosti koje utiču na formiranje mladih ljudi” istakao je direktor škole “Branko Ćopić” Rajko Aleksić.

“Nama Dan škole dolazi krajem školske godine, tako da ima dosta i priznanja, nagrada za učenike. Ove godine imamo i republičkog prvaka u atletici”, rekao je Rajko Aleksić, direktor OŠ “Branko Ćopić” Prnjavor.

Pored učenika, njihovih roditelja, nastavnika i mnogih drugih gostiju, na svečanosti je prisustvovao i načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

” U osnovnoj školi Branko Ćopić zaista mogu da se pohvale rezultatima. U tom kontekstu čestitke i nasatvnicima koji rade sa djecom i ono što mi je poznato, s’ obzirom da sam i ja bio učenik ove škole da iz ove škole djeca zaista ponesu predznanja”, istakao je načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš.

Osnovna škola ,,Branko Ćopić,, formirana je 1985.godine razdvajanjem tadašnje škole “9.maj” na dvije gradske. U njenom sastavu se, osim matične koja je u Prnjavoru, nalaze i područne škole u Štrpcima i Donjim Štrpcima. Škola broji preko 720 učenika.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*