Premijerno odigrana predstava “Luckasti klovnovi”

Učenici osnovnih škola iz prnjavorskih sela Donji Vijačani, Gornji Smrtići, Štrpci i Kulaši uživali su danas u premijernom izvođenju predstave “Luckasti klovnovi”, u kojoj su igrali članovi Dramske scene.

TV K3

Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” iz Prnjavora.

Predstava, koja je izvedena u okviru obilježavanja Dana oštine Prnjavor, rađena je prema tekstu Tode Nikoletića, u režiji Brankice Radonjić, koja je i rukovodilac “Prosvjetine” Dramske scene.

Radonjićeva je Srni rekla da je predstava upravo onakva kakav joj je naziv – razigrana, šaljiva i vesela, ali ima i edukativnu funkciju.

“Kroz priču o prijateljstvu, ali na neki način i o ruganju i međusobnom takmičenju, šalje poruku da ima mjesta za sve, da je ljepše da nas je više, da smo različiti. Konkretno u ovoj priči imamo dva klovna u jednom cirkusu” , navela je Radonjićeva.

Predstavu će sutra pogledati i osnovci iz sela Šibovska kod Prnjavora i polaznici dječijih vrtića.

Dramska scena će iduće sedmice za učenike gradskih škola izvesti predstavu “Tinejdžitis”, a 27. marta, kada će proslaviti 16. rođendan i obilježiti Svjetski dan pozorišta, izvešće predstavu “Izvolite u bajku sa Pepeljugom” , kada će im gost biti pisac LJubivoje Ršumović, po čijem tekstu je nastala ova predstava.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*