Pomozimo nepoznatom penzioneru što skuplja lim po kontejnerima

Nepoznati penzioner kako smo saznali već duže vrijeme sakuplja stari lim iz kontejnera koji su postavljeni u gradu.

Svakodnevno, po nekoliko sati dnevno pretražuje kontejnere u potrazi za limom koji kasnije prodaje.

Ideja koju smo dobili i zamoljeni da objavimo jeste ta da svako od nas kada ima neki lim za baciti. Konzerve od piva, sokova, ribe i sl. posebno ostavlja u jednu kesu i odloži ili pored kontejnera ili u sam kontejner pa će naš nepoznati penzioner da nađe i pokupi.

Na taj način uradili bi dvije dobre stvari. Prva pomogli bi ovom čovjeku a druga je ekološka. To smeće ne bi završilo na deponiji u Ramićima već kao sekundarna sirovina za daljnu obradu.

Prnjavor.info

2 Comments

  1. To nije penzioner poznam ga licno to je zvani Dudek radio u Ceru i nema cenzus za penziju staracku jos za 4,5 godina jer je 1959 godiste , samo da vas ispravim da nije penzioner LP

  2. Овај човјек и његове колеге су градили ово што данас имамо. Градили су то у најтежим мукама и у оскудици. Данас имају пензију од које не могу живјети. Јавно предузеће које управља са одпадом је у хаотичном стању. Овај човјек ради користан посао за државу и да прехрани себе и породицу. Остао је без куће, протјеран је са свога огњишта а општински функционери и социјална служба пролазе поред њега, као поред “турског гробља”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*