Održana četvrta sjednica Privrednog savjeta opštine Prnjavor VIDEO

Četvrta konstitutivna sjednica Privrednog savjeta opštine Prnjavor u proširenom sastavu održana je danas u prostorijama prnjavorskog Centra za kulturu. Nakon uvodne riječi načelnika opštine Darka Tomaša, daljii tok sjednice pratio je prethodno utvrđeni dnevni red, te glavna tema današnje sjednice – podsticaji za zapošljavanje u privredi.

Na četvrtoj sjednici  razgovaralo se o dodjeli podsticaja za zapošljavanje u privredi, koji će po prvi put biti realizovani u 2018. godini. Ukupan iznos podsticaja iznosi 80.000 KM, od čega je iznos od 40.000 KM planiran u budžetu opštine Prnjavor, a preostali iznos je obezbijeđen u okviru MEG projekta, koji finansira Vlada Švajcarske.

Poslodavac, kome se dodijele podsticajna sredstva, dužan je zaposlenog radnika zadržati u radnom odnosu najmanje 12 mjeseci. Svi prisutni članovi Privrednog savjeta danas su imali priliku da predoče nove prijedloge i inicijative, po kojima će biti postupano do novog sastanka, planiranog za početak septembra ove godine.

Izvor: TV K3 

2 Comments

  1. Sta bi od privredne zone? Najavljivana je ponpezno a vidim Raso i dalje ore,tanjira brna,sije i za sve to podsticaj dobija!

  2. Kako cetvrta sjednica moze biti konstitutivna? Jadna je prireda kojoj je 80 hiljada znacajan podsticaj!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*