Građani u obavezi da održavaju dvorišta i privatne parcele na području grada

Fotoilustracija

Odjeljenje za inspekcijske poslove obavještava vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih objekata da su u obavezi održavati čistoću u dvorištima i na zemljištu koje služi redovnoj upotrebi objekata na način propisan Odlukom o komunalnom redu.

U skladu sa zakonskim odredbama, ali i činjenicom da je prisutna sve češća pojava zmija i drugih gmizavaca, Odjeljenje za inspekcijske poslove upozorava građane da su dužni održavati svoja dvorišta, kao i privatne parcele na području grada, kako bi se spriječile neželjene posljedice.

Odjeljenje za inspekcijske poslove će u narednom periodu obavljati pojačane komunalno-inspekcijske kontrole po navedenom osnovu, kao i sankcionisanje nesavjesnih vlasnika zapuštenih parcela i dvorišta.

Na osnovu Zakona o komunalnoj policiji propisano je da Кomunalna policija vrši komunalno-inspekcijski nadzor nad primjenom propisa kojima se uređuje održavanje dvorišta, bašta, privremenih objekata, kao i drugih objekata i površina koje su od uticaja na izgled i uređenost jedinice lokalne samouprave.

Opština Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*