Bogatstvo Ruskih zgrada – djeca

… A deca puna mašte, deca su ukras sveta – stih je pjesme Ljubivoja Ršumovića. Djeca su ukras, bogatstvo, budućnost. Kažu, bogat je ko ima djecu, ako je suditi po tom, Ruske zgrade u Prnjavoru itekako su bogate.

Na izlasku iz Prnjavora, krenete li prema Derventi, tik uz magistralni put, na lijevoj strani, nalaze se one – Ruske zgrade. Specifičan naziv, izgled, ali ono što ih čini drugačijim od ostalih jeste broj djece. Bilo ljeto ili zima, proljeće ili jesen, u predvečerja svakog dana, dječija graja na svakom ćošku. Igra se fudbal, odbojka, vozi se bicikl, priča se, druži se, a zna se i zapjevati. I sve to u režiji djece iz Ruskih zgrada.

Djeca iz Ruskih zgrada

Ako izuzmemo škole i vrtiće, Ruske zgrade su mjesto na kojem ćete vidjeti najviše djece u Prnjavoru. Bračni par Cvijanović, o čijim trojkama se uveliko pisalo, prednjači sa četvoro djece, porodice Ruzičic, Kljunić, Ostojić, Popović za sada imaju po troje, dok porodice Stjepanović, Amidžić, Kovačević, Božunović, Fina, Đurdjević, Sibinčić, Vidić, Glišić imaju po dvoje. Porodica koje imaju po dvoje djece ima još, ali i onih sa po jednim djetetom.

U tri Ruske zgrade je oko 150 stanova, a i broj djece nije daleko od 100. Ruske imaju mlade muzičare, glumce, sportiste, ako ih zbirno još uvijek nema 100, biće ih, jer to su Ruske zgrade, prepoznatljive po njihovom najvećem bogatstvu, djeci.

…. A deca puna mašte, deca su ukras sveta ….

Prnjavor.info / Z. A. /

Da li ste za opciju da se smjene u OŠ ,Branko Ćopić' ne mijenjaju u toku školske godine i da se ukine ,treća' smjena za prve i druge razrede?

  • DA (81%, 802 glasova)
  • NE (19%, 183 glasova)

Ukupno glasova: 985

Loading ... Loading ...

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*