Bez lova na srndaća

Ne stišava se bura u Prnjavoru, kažnjeno 1.000 zavađenih lovaca “Borika”. Dobili opomenu kojom im je uskraćeno pravo na lovnu sezonu.

PALA je i prva ostavka čelnika, a više od 1.000 međusobno zavađenih lovaca prnjavorskog lovačkog udruženja “Borik” dobilo je od resornog ministarstva opomenu kojom im je uskraćeno pravo na lov na srndaća i početak ovogodišnje lovne sezone. Međutim, ukoliko se ne izglade “teško narušeni međuljudski odnosi” i ne profukcionišu organi udruženja, sem srndaća, u vreme nadolazećeg jesenjeg lova mogli bi da odahnu i divlje svinje, lisice, zečevi i ostala divljač.

Međutim, to bi značilo i oduzimanje lovišta iz ruku gazdovanja LU “Borik”, kako je to, kako su krajem maja prenele “Novosti”, zapretilo Ministarstva poljoprivrede i šumarstva RS.

U međuvremenu ne samo da je propalo i treće zasedanje skupštine, nego je neopozivu ostavku podneo Dragan Aničić, predsednik upravnog odbora LU.

– Razjedinjenost i podmetanja su preveliki pa sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku – potvrdio nam je juče Aničić.

S druge strane, nekadašnji rukovodilac udruženja Goran Debeljak, ali i Vladimir Usorac, Franjo Rover i drugi okrivljuju aktuelno rukovodstvo za loše stanje u kojem je u poslednje tri godine ovo nekada najuzornije udruženje u BiH.

– Uz nedomaćinsko gazdovanje budžetom, koji godišnje iznosi oko 200.000 KM, uspeli su da zavade i 1.000 ljudi pod oružjem. Tako su u pitanje doveli i goli opstanak lovišta, koje bi, ukoliko ne proradi razum, po zakonu mogao da pređe u ruke Šumarstva RS. Bojimo se da to aktuelno rukovodstvo ne brine nego samo da, opstrukcijama i suprotno upozorenjima ministarstva, izgura i četvrtu godinu mandata – optužuju iz suprotnog tabora.

RASPUŠTENA SKUPŠTINA

NEPOSREDNO pred zaključenje ovog broja, “Novosti” saznaju da su prnjavorski lovci juče, ipak, uspeli da raspuste staru i izaberu novu skupštinu od 52 delegata, ali ne i da izaberu novo rukovodstvo. Došlo je do podele i novih delegata na dva tabora, kao i napuštanja zasedanja, pa je usled nedostatka kvoruma jučerašnje burno zasedanje prekinuto.

ZAVAĐENI I UKUĆANI

MEĐUSOBNA razjedinjenost i netrpeljivost prnjavorskih lovaca ogleda se i u misterioznom paljenju lovačke čeke u Jadovici, kao i u ishodima tesnih glasanja ne samo u vijačanskoj i štrbačkoj nego i u ostalim sekcijama u opštini.

– Na suprotnim stranama su ne samo komšije, kumovi, rođaci nego ukućani pa čak i rođena braća uz neprimerno spominjanje majke- kazuje izvor “Novosti”.

Ninko Đurić – Večernje novosti

3 Comments

  1. NIJE DAVNO BILO …CAST JE BILO DA TE NEKO OD VODDCIH POZOVE U GOSTE NA OTVARANJU LOVA…UZOR I PRIMJER PRAVOG DRUGARRSTVA I DRUZENJA -STA TO BI ?

  2. Cuj molim te ove funjare Debeljaka, zinulo mu dupe na onaj lovacki dom pa ne odustaje. Toliko se sticao sa svojim jaranima da ga upropasti i na kraju da onakvu lokaciju uzme za male pare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*