Olujni vjetar nosio krovove i čupao drveće VIDEO

Olujni vjetar na području opštine Prnjavor oštetio je krovove mnogih objekata, čupao drveće, te izazvao prekide u snabdjevanju električnom energijom i fiksnoj telefoniji.

TV K3

Sve ekipe preduzeća “Elektro-Prnjavor” od juče su na terenu i sukcesivno otklanjaju kvarove na srednjonaponskim i niskonaponskim linijama.

Teritorijalna vatrogasna jedinica raščišćava i uklanja oboreno drveće sa gradskih ulica i lokalnih puteva. Prnjavorski vatrogasci u proteklih 24 časa zabilježili su tehničke intervencije u ulicama Beogradska i Živojina Preradovića, te u mjesnim područjima Kremna i Potočani.

U parku između Policijske stanice i Doma za kulturu oboreno je desetak stabala, a nekoliko je palo i na saobraćajnicu u Beogradskoj ulici.

Iz Odsjeka za Civilnu zaštitu opštine Prnjavor danas su uputili upozorenje građanima na opasnost od pada drveća, kao i crijepova i drugih objekata nošenih jakim vjetrom.

“Preporučuje se smanjeno kretanje i opreznost, kako učesnika u saobraćaju, tako i pješaka. Posebnu opasnost predstavljaju oboreni stubovi niskonaponske i visokonaponske mreže. Građani se pozivaju da obavijeste nadležne službe i obilježe navedena mjesta i upozoravaju da ne prilaze žicama” , navodi se u saopštenju.

Stanovnici sve uočene opasnosti mogu prijaviti Odsjeku za civilnu zaštitu opštine Prnjavor broj telefona 051/660-853, i Centru za obavještavanje Banjaluka na 121.

Srna

Da li smatrate da se sjednice SO Prnjavor trebaju prenositi uživo preko interneta?

  • Da (84%, 1,732 glasova)
  • Ne (16%, 335 glasova)

Ukupno glasova: 2,067

Loading ... Loading ...

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*