Laktaši i Ljubić podijelili bodove

A.Atić foto

 

U bici za bodove spasa Laktaši i Ljubić podijelili su bodove, odigravrši danas  u okviru 23. kola Druge lige 1:1.

Prvo poluvrijeme ponudilo je fudbalsku uspavanku, gdje se većinom igralo na sredini terena. Od situacija vrijednih pomena treba izdvojiti one iz 2. 11. i 43. minute. U 2. minuti Prnjavorčani su mogli do ranog vođstva, nakon centaršuta Segića, udarac glavom B.Žižka zaustavio je čuvar mreže Laktaša Lakić. Laktaši su uzvratili u 11. kada je pokušaj Šavije zaustavio Radulović. Najbolja prilika u prvih 45 minuta viđena je u 43. minuti, kada je Stamenković prošao po lijevoj strani, uposlio Lekića, čiji udarac sa pet metara brani Radulović.

Puno više uzbuđenja, a i golova viđeno je u drugih 45 minuta. Domaći do prednosti dolaze u 54. minuti. Veznjak Ljubića Žerebni gubi loptu ne sredini terena, nakon čega su domaći razvili brzu polukontru, koju je pogotkom krunisao Erceg za 1:0. Samo minut kasnije mogli su Laktaši udvostručiti vođstvo. Bajić je izašao oči u oči sa čuvarom mreže Ljubića, koji je još jednom bio na visini zadatka.

Dobru priliku za izjednačenje gosti propuštaju u 57. minuti kada udarac Segića brani Lakić. Tri minuta kasnije izjednačenje, A. Žižak je nakon centaršuta sa lijeve strane, šutirao glavom, Lakić kratko odbija, ali lopta ipak završava u mreži.

Nakon izjednačenja, Laktaši su preuzeli terensku incijativu, napadali, stvarali šanse, ali nisu poentirali. U 72. minuti nakon ubacivanja iz ugla, Erceg je šutirao pored gola. Tri minuta kasnije Stamenković je pokušao glavom, ali je Radulović dobro intervenisao. U 78. ponovo je Stamenković u gol šansi, ali je Radulović ponovo uspješniji. Možda i najbolju priliku Laktaši su propustili u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada je čuvar mreže Ljubića fenomenalno intervenisao, te donio svojoj ekipi zlata vrijedan bod, koji može puno značiti u očuvanju drugoligaškog statusa.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*