Hrvatski istoričar Tomislav Šulj: Hrvatski vojnici imali su veliki respekt prema Vukovima sa Vučijaka (VIDEO)

U najpopularnijoj emisiji u Hrvatskoj koja se bavi ratnom tematikom ”Gdje si bio 91.”, Tomislav Šulj, istoričar koji važi za najboljeg poznavaoca prilika o ratu u Hrvatskoj, govorio je o Vukovima sa Vučijaka i o tome kako on lično, ali i hrvatski vojnici imaju veliki respekt prema pripadnicima ove jedinice, čiji pripadnici kako i sam kaže nisu nikada počinili ni jedan ratni zločin, a borili su se muški.

Tomislav je najzaslužniji jer se priča o Vukovima mogla čuti i u hrvatskom dokumentarnom filmu “Maslenica”, jer je uspio da stupi u kontakt sa nekoliko pripadnika ove jedinice koji su pristali da govore u filmu i kako sam kaže odlično su ga prihvatili.

9 Comments

 1. Treba pogledati i 6 epizodu serijala HTV General “Kašić”. Kad je trebalo Vukovi su bili dobra jedinica, borbeni, hrabri, pouzdani.. U sastavu lpbr Prnjavor bili su od jeseni 1993.g. u 3.lpb, a kasnije kao samostalni odred. U toku rata odlikovani Ordenom Miloša Obilića, a poslije rata Ordenom Karađorđeve zvijezde RS.

 2. E moja braćo Srbi. Provedite samo jedan dan u rovu na minusu par stepeni a ne mora ni pucati na vas pa onda pišite gluposti.
  Kapa dole momcima iz Vukova i ostalih jedinica.

  • Pobrkani loncici komsija, niko ne omalovazava Vukove kao borce u borbama ( i sam sam bio u rovu na tim minusima i plusevima sa kojim zvizdanjem metka il granate) al kad dodjes kuci na odmor ne ides u komsiluk da “nabavis auto, traktor, motor, miniras auta,kuce,dzamije, crkve pa i policijska stanica je mogla da poleti od heroja koji su mislili da su iznad zakona.
   To je ta druga ruznija strana te jedinice koja je sto na svoju ruku sto po necijom direktivom cinila lose stvari.

   • Šta ti sve na roja, ispade da su bili gori od Ustaša. Za tvoju informaciju niko od pripadnika Vukova nije optužen za ratne zločine pre sudovima BiH, a neki su po Prnjavoru ležali po zatvorima skoru i to radi onoga što si ti napisao da su Vukovi radili.

    • I u cemu se razlikuje moj i tvoj post?
     Ja kazem da su bili odlicni na bojnom polju( i ti se slazes).
     Ja kazem da su se na odmoru kad dodju u Prnjavor i u okolna sela ponasali se kao razbojnici i kriminalci ( ti kazes da su neki osudjeni i lezali zbog toga).
     U cemu je problem?

   • Ta jedinica je imala sjajan borbeni put! Kapa do poda! Nju je tada aktuelna vlast držala kao zaštitnu svoju vojsku jer su se bojali ljudi iz Prnjavorske brigade. Nestašluci pojedinaca su bili inicirani od Kratkog i Reponje da se doznači smao ko vlada i ko broji pare (ratni porez).

 3. Na liniji “lavovi” a kad dodju kuci u Prnjavor i okolinu “sakali”, otimanje tudje imovine, zastrasivanja, miniranja i jos dosta toga.
  Zbog nediscipline van podrucja borbenih dejstava i ne mogucnosti istih dovoditi u red neki prnjavorcani ih se ne sjecaju po dobro i zato ih zovu skupom kriminalaca.

 4. Elitna,nemoj te djeci ostavljati lazi onda se necemo razlikovati od crvene gamadi ! To je bio skup kriminalaca koji su odradili dobar posao za Republiku !

  • Zasto ne zavrsi misao punim imenom,, odradili su posao za repobliku SRPSKU.. Pa nije tesko napisati jos jednu rijec moj duks…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*