"Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Politička dešavanja u Republici Srpskoj i BiH

Moderators: vrsta8472, KAMIKAZA

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by KAMIKAZA »

Gdje su sada vehabije,ako su pravi vjernici kao sto se predstavljaju, da malo ovakve pretresu. :)
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

"Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by vrsta8472 »

Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by KAMIKAZA »

Sadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma Paralemntarne skupštine BiH Šefik Džaferović pod sumnjom je da je jedan od krivaca za brutalne i masovne zločine mudžahedina počinjene nad Srbima na području Vozuće i Zenice, što su se oni uopšte desili i što su ostali nekažnjeni, potvrdio je izvor Iskre, nekadašnji pripadnik bezbjednosnih struktura RBiH.

„Šefik Džaferović je, kao načelnik Centra službe bezbjednosti /CSB/ Zenica, u svakom trenutku znao šta se dešava u Odredu ‘El Mudžahedin’. Iako zločini i ritualna odsijecanja glava danas, izazivaju zgražavanje i strah cijelog svijeta, jer predstavljaju jedinstveni način djelovanja ‘Islamske države’ i Al Kaide, Šefik Džaferović nikada nije pozvan na odgovornost“, istakao je naš izvor.

On je naglasio da se u javnosti Federacije BiH ova tema uglavnom izbjegava, dok u Republici Srpskoj, pojedine političke stranke, veoma često, iznose besmislena i licemjerna stanovišta stvarajući dilemu koliko je Džaferović o tome uopšte znao, da li je mogao uraditi bilo šta, koliko je, zaista, odgovoran, te da će se to utvrditi u sudskom procesu pred pravosudnim institucijama BiH.

„Važno je reći da tog procesa i neće biti, ako se nastavi ovako blagi odnos pojedinih medija i pojedinih političkih stranaka prema ratnim zločinima počinjenim prema srpskom narodu, prije svega na području Vozuće, ali i Zenice u cijelini“, rekao je naš izvor.

Prema službenim dokumentima, objekat u kome su se nalazili mudžahedini, Sektor državne bezbjednost CSB Zenica vodio je pod operativnim imenom „Kinšasa“ još od početka 1993. godine.

U sintezi službenih dokumenata i operativnih mjera CSB Zenica od 21. aprila 1995. godine, koji pokriva cijelu 1994. godinu, Odred „El Mudžahedin“ se dovodi u vezu sa uvozom velikih količina oružja, sa kontaktima prema stranim obavještajnim službama, kontraobavještajnom zaštitom koju za njih provodi Ajman Avad, sa vezama i kontaktima sa radikalnim islamističkim grupama u Pakistanu, Egiptu, Saudijskoj Arabiji, kao i sa štampanjem radikalne vjerske literature koja odstupa od shvatanja i praktikovanja islama među muslimanima u BiH.




„Analizirajući do sada sačinjenu dokumentaciju sa objekta ‘Kinšasa’ došlo se do određenih bezbjednosno interesantnih saznanja koja ukazuju na veze jedinice ‘El Mudžahid’ sa počiniocima nekih terorističkih akata.

Terorističke aktivnosti odnose se uglavnom na kidnapovanje i ubistvo engleskih humanitaraca Pola Godala, ranjavanje Sajmona Kinga i Dejvida Kurta, zatim ubistvo jednog egipatskog generala, otmicu oficira HVO-a Živka Totića, te otmice pripadnika jedinice ‘El Mudžahid’ iz zeničke bolnice, odnosno Kazneno-popravnog doma Zenica“, navodi se u sintezi službenih dokumenate Sektora državne bezbjednosti, CSB Zenica, od 22. aprila 1995. godine. Tamo se navodi i saznanja o kontaktu Abu Mealija i Abu Maiza koji se nalazi u Sani država Jemen. Tako sektor SDB-a Zenica navodi da je Abu Meali iskritokovao Maiza, koji se bavi organizovanjem slanja ljudi u Bosnu, rekavši mu da u Bosnu ne može doći bilo ko već samo provjereni i iskusni borci. Isti govori o ljudima iz Bišajira (Pakistan) koji ne ispunjavaju uslove jer nisu dovoljno žestoki u odbrani islama. Meali traži da lica koja dolaze moraju biti žestoki i strpljiva. Sve se to događalo po saznanjima i na očigled Šefika Džaferovića. Džaferović se zalagao da mudžahedini dobiju i državljanstvo BiH. Tako je na primjer 28. aprila 1995. godine uputio zahtjev Ministarstvu unutrašljih poslova u Sarajevo zahtjev za prijem u državljanstvo RBiH za Boukmouri Taieba, rođenog u mjestu El-Medania u Alžiru. Džaferović u zahtjevu broj 21-1/07-204-1735/95 navodi da je Boukmouri pripadnik odreda „El Mudžahid“ 3, Korpusa Armije RBiH od 1.05.1993. godine. Mjesec dana kasnije Džaferović šalje zahtjev da se u državljanstvo primi i državljani Tunisa Mhamdi Sedik ben Mokhtar. Ben Mokhtar je, navodi Džaferović u zahtjevu, pripadnik odreda „El Mudžahedin“ od septembra 1992. godine. Takvih zahtjeva je bilo na desetine.

Pojam terorizam i teroristička aktivnost u BiH nikada niko nije upotrijebio kao definiciju aktivnosti Odreda do 11. septembra 2001. godine, a Šefik Džaferović je još 1994. godine imao sve informacije o djelima terorističke prirode. I dok Džaferović i njegova SDA i dalje štite teroriste, eksplicitno i prikriveno, oni su u suštini još 1994. godine znali da su ova lica izvori terorističke prijetnje i nosioci terorističkih aktivnosti“.

To potvrđuje i dokument pod nazivom „Presjek obrađenih predmeta koji ukazuju na terorističku djelatnost“, koji je Džaferović, u ime CSB Zenica, potpisao 27. aprila 1995. godine.

Nadzor koji je CSB Zenica imao nad Odredom „El Mudžahedin“ u maju se proširio na zajedničku operativnu akciju Vojne bezbjednosti i CSB Zenica-Sektor državne bezbjednosti.

Ta operativna akcija, koja je pokrenuta 12. maja 1995. godine, nazvana je „Vranduk“, a značila je potpuni operativno-tehnički i svaki drugi nadzor nad cijelim Odredom, posebno nad komandom Odreda /“Operativna akcija „Vezir“/, komandantom Odreda Abu Malijem /Operativna akcija „Vazal“/, glavnog obavještajca i bezbjednjaka Ajman Avada /Operativna akcija „Derviš“/ i na kraju svih pripadnika Odreda, njihovih veza i kontakata, od vojno-bezbjednosnih i policijskih organa – Uprave vojne bezbjednosti Trećeg Korpusa i Sektora državne bezbjednosti CSB Zenica.

Operaciju operativnog obuhvata „Vranduk“ odobrili su komandant Glavnog štaba takozvane Armije BiH general Rasim Delić i ministar unutrašnjih poslova takozvane Republike BiH Bakir Alispahić.

Plan i realizaciju akcije vodili su pomoćnik Šefika Džaferovića, načelnik Sektora državne bezbjednosti u CSB Zenica Fevzija Babić i načelnik Vojne bezbjednosti Trećeg korpusa pukovnik Ekrem Alihodža.

U planu realizacije operativne akcije „Vranduk“ navodi se da je cilj akcije „preduzimanje mjera i radnji na dokumentovanju i presjecanju subverzivne i druge protivustavne i protivzakonske djelatnosti jednog broja pripadnika Odreda ‘El mudžahedin’ i njihovih veza“.

Načelnik Uprave bezbjednosti u Generalštabu takozvane Armije BiH general Jusuf Jašarević 13. maja 1995. godine potpisao je dokument u kojem se navodi da „…u cilju praćenja, dokumentovanja i presjecanja obaviještajne djelatnosti, kao i rasvjetljavanja svih aktivnosti pripadnika Odreda ‘El mudžahedin’, a na osnovu tačke 10. i 23. Pravila za rad Službe vojne bezbjednosti predlaže, a komandant Rasim Delić odobrava naredbu o provođenju sljedećih operativnih mjera: tajno slušanje i snimanje (TSS), tajno praćenje i osmatranje (TPiO), tajni pretres (TP) i tajna kontrola poštanskih pošiljki (TKPP).

Operativna akcija „Vranduk“ vođena je sve do kraja rata i obezbjeđivala je punu informisanost CSB Zenica i komande Trećeg korpua o svakom trenutnom kretanju i aktivnosti bilo kog pripadnika Odreda „El Mudžahedin“ a posebno komande tog odreda. Ipak, ni Šefik Džaferović, ni Sakib Mahmuljin nisu uradili ništa da spriječe zločine nas Srbima u Vozućoj i na Ozrenu u septembru 1995. godine, za vrijeme i poslije Operacije „farz 1995″.

Operaciju praćenja i nadzora nad Ajmanom Avadom okončali su 31. januara 1996. godine sa obrazloženjem da je taj dan napustio zemlji i otišao, mada je Avad i danas u FBiH, u Zenici.

„Dakle, Džaferović je, otvoreno sumnjamo, o svakom zločinu bio informisan u trenutku planiranja, a posebno u toku izvršenja i bio je dužan spriječiti izvršenja zločina, ali nije. Znao je ko su izvršioci zločina i nije poduze nijednu mjeru sankcionisanja zločina nad srpskim narodom na Ozrenu. Bio je upoznat i sa načinom na koji su ovi zločini vršeni ritualnim odsijecanjem glava, te mučenja koja su prethodila ovim ubistvima“, istakao je naš izvor.

Džaferović je, sumnjamo, znao i gdje su primarne grobnice ubijenih civila i vojnika srpske nacionalnosti i za premještanje grobnica, ali niti je spriječio, niti je počinioce kaznio.

„Žalosno je voditi razgovor o minimumu političke odgovornosti čovjeka koji je u stvari bio svjedok i saučesnik ovih strašnih zločina i koji je, sumnjamo, učinio sve, da posljedice ovih nedjela i njihovi akteri danas postanu prijetnja evropskom miru“, naglasio je …. .

Tadašnji direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Munir Alibabić 2001. godini obavještava sve državne organe o povezanosti Abu Malija sa terorizmom, ali i sa njegovim identitetima dobijenim u BiH i dokumentima koje koristi.

„Danas ne govorimo samo o Odredu ‘El Mudžahedin’ nego o armiji i brigadama terorista i ubica koje je ovaj odred, za dvije decenije aktivnog djelovanja obučio i proizveo. Za taj stepen bezbjednosne prijetnje danas, najveću odgovornost snosi Šefik Džaferović, ali i jedina ličnost koja je mogla narediti Rasimu Deliću i njegovim generalima da prećute zločine, a završe sa operacijom ‘Vranduk’, a saznanja iz te akcije i dokumenta unište – Alija Izetbegović. Njegova odgovornost je i za zataškavanje tih zločina i skretanje Bošnjaka sa puta građanske svijesti i evropskog islama“, zaključio je nekadašnji pripadnik bezbjednosnih struktura RBiH.

Tekst i foto preuzeti u cjelosti sa iskra.co
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

KAMIKAZA wrote:Pojam terorizam i teroristička aktivnost u BiH nikada niko nije upotrijebio kao definiciju aktivnosti Odreda do 11. septembra 2001. godine, a Šefik Džaferović je još 1994. godine imao sve informacije o djelima terorističke prirode. I dok Džaferović i njegova SDA i dalje štite teroriste, eksplicitno i prikriveno, oni su u suštini još 1994. godine znali da su ova lica izvori terorističke prijetnje i nosioci terorističkih aktivnosti“.
Nije čudo što Džaferovića i teroriste štiti SDA,ali se postavlja pitanje zašto to isto čini SDS,i ovi iz Svazaza pevare,koji istog politički štite i zalažu se da takav jedan lik bude na čelu Pralamentarne skupštine BiH.
Poslanici SNSD a su iašli iz BiH parlamenta u znak protesta,zašto skupštinska većina nije htjela da na dnevni red uvrsti raspravu i eventualnu smjenu toga s pravom sumnjamo tereoriste Džaferovića.Koga štiti SDS ? ? ?
Doduše i oni su napustili sjednicu Nradone skupštine,kada je raspravljano i glasano o novom Zakonu o javnom redu i miru u Republici Srpskoj
Njagralatiji i Nardonoj Skupštini Republike Srpske je Dragan Čavić,svojim poimanjem Zakona o javnom redu i miru,isti taj lik je u predizbornoj kampanji kmečao, i Dodiku pisao otvorena pisma, kada su mu mangupi na fotošopu Narisalai kukasti krsti i hitlerove brčiće.Sada kada se te stvari donekle pokušavaju u Republici Srpskoj urediti zakonom,isti taj Čavić vreči ko' žedna hercegovačka koza ,koju je ujeo poskok.
Dok je ovakvih srpski političara poput Bosića, Čvića I Ivanića, u BiH ID u Bočinji može biti sutra priznata,samo još od Amera malo zazire Bakir Izetbegović,pa to priznajne ID nesmije Staviti na Dnevni red.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by regeman »

Taj kukasti krst je sankcionisan drugim zakonom, zašto donositi novi kad se ni stari ne postuje.
Što se tiče Dzaferovica ako bude kriv nek se mijenja, sigurno ga niko neće podržati, ali smenjivati ga mimo suda i tužilaštva samo zato što se snsd uskukao jer nije u vlasti i ne pita ih se toliko, pa dajte, ovde je problem samo što snsd nije u vlasti.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
schwabo No1
Posts: 658
Joined: 25.05.2009. 15:06

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by schwabo No1 »

regeman wrote:Taj kukasti krst je sankcionisan drugim zakonom, zašto donositi novi kad se ni stari ne postuje.
Мене интересује јеси ли ти уопште прочитао приједлог Закона? Можеш ли упутити мене, неуког, у ком се то члану поменутог закона или којом ријечју у неком члану, ограничава слобода говора и људске слободе. Ја не нађох ни једну. Нађох овај члан који би могао бити споран:
Члан 9.

Ко врши физиолошку потребу или покаже полни орган или друге интимне дијелове тијела другима на јавном мјесту, казниће се новчаном казном од 200 КМ до 800 КМ.
Ово би могло бити погубно за појединце из Свеза за преваре јер они серу ко галебови гдје год стигну, па ко веле неће се моћ наплаћат казни.
regeman wrote:Što se tiče Dzaferovica ako bude kriv nek se mijenja, sigurno ga niko neće podržati, ali smenjivati ga mimo suda i tužilaštva samo zato što se snsd uskukao jer nije u vlasti i ne pita ih se toliko, pa dajte, ovde je problem samo što snsd nije u vlasti.
Реге, барем би Прњаворчани морали имати јасан став према онима који су знали, помагали или не спречавали злочине које су направили муџахедини на Озрену. Узнемиравајуће је мишљење "...ако је Џаферовић крив..." То је флоскула СДА која зна да у овој ситуацији неће бити ни процесуиран, а камо ли осуђен.
Срамотно је да га на мјесто председавајућег бирају српски гласови. Надам се да ће већина посланика из Републике Српске на сљедећој сједници показати бар мало моралности и гласати да се на дневни ред уврсти смјена дотичне особе.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by KAMIKAZA »

Po ovome ispada da je sada u Bosni bolje i jevtinije biti terorista nego seronja. :)
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

regeman wrote:Taj kukasti krst je sankcionisan drugim zakonom, zašto donositi novi kad se ni stari ne postuje.
Što se tiče Dzaferovica ako bude kriv nek se mijenja, sigurno ga niko neće podržati, ali smenjivati ga mimo suda i tužilaštva samo zato što se snsd uskukao jer nije u vlasti i ne pita ih se toliko, pa dajte, ovde je problem samo što snsd nije u vlasti.
Šta veliš, ako bude kriv,kako te nije sramota tave gluposti valjati.A ko je to bi po tebi za ovih 20 godina bio kriv za zločin nad Srbima.Ne smenjuje predsjdnika paralamentarne skupštine nikavo tužilaštvo i sud,već ga smjenjuju oni koji su ga izbarali.
Niko od poslanika ne trbea nikome da sudi,poslanici biraju i razrešuju dužnosti one za koje se osnovano posumnja da su učestvovali u ratnom zločinu, ili su isti zločin prikrivali.Ovdje je u pitanju politički čin ,kojim bi se iskazala političak volja da oni koji trebaju da procesuiraju i sude uzmu se posla.
Šta veliš, ne bi ga ni vi podržali ako bi ga neko prije vaše političke smjene osudio za ratni zločin.Prde metla puče štap.Čisto i to sumnjam, kolki ste moroni.Vi ste gore u Pralamentu ucijenjeni,potkupljeni ,potplaćeni.Piškite niz nogavicu ,ali ste zato u Pralamentu Republike Srpske ko bijesni psi.Samao vas kako bi rekao pokojni Tito posmatram.Šta ste se prepali.Neće vama SNSD a oteti vlast. Eto vam je .Neka vam je sa srećom.Samo je moralno i bogougodno smijeniti onog koji je odsjecao Srbima glave,pa makar došao gori od njega.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by regeman »

Nema potrebe za psovkama, dovoljno je što vaši predstavnici bezočno lažu u parlamentu. Deset godina ste bili u vlasti niko nije osudjen za zločine nad Srbima, a sve vas se pitalo. Tad nije bilo Džaferovica i Ozrena? Nisam čuo ni stav institutA RS za nestala lica. priče kako smo potkupljeni samo dijele i ovaj ionako podijeljeni narod. Valjda imaju institucije u ovoj zemlji koje treba da sude, ili je to prešlo u naviku da pojedinac u RS sudi, tuži, presuđuje.
Imate vecinu u RS donosite slobodno zakone kakve hoćete ali nemojte drugima usadjivati stranacko mišljenje.
Član dva je dovoljan da se neko po prijavi za uznemiravanje javnog reda i mira provede u stanicu 24 časa, a ko ocjenjuje šta je red i mir na internetu.
Tu uvredu da smo moroni, uznemirices me pa ćeš dobiti prijavu po novom zakonu.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

Znaš li ti ko sudi u BIH. Alooooooo.Ratne zločine ne sude entitetski sudovi.Sustavi malo.Momak.Ma, sa takvima se i treba podijeliti.Šta misliš da je Dragomir Vasić mjesto Čubrilovića,bili bošnjaci prisutvovali sjednici.Po tvome bi ,valda .
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by regeman »

Ti si frustriran, snsd je činio vlast na nivou BIh pa je broj osudjenih za zločine nad Srbima, koliki? Jel, tamo je sudstvo nezavisno u Sarajevu pa se ne može uticati na njega u 10 godina vlasti.
Pa ne vidim da Bosnjacima smeta Vasić, slabo o tome divane, bar ovi iz domovine.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

http://www.intermagazin.rs/natasa-kandi ... kandic-43/
Ti si bezobrazan i neznaš šta pričaš. Naravno da sam isfrustrirana, ja sam na Vozućoj ratovala protiv mudžehedina ne ti.Ja sam kupila crijeva svojih saboraca i vezala u vojničku bluzu.Evo vam i ova gospođa možete skupa.Mojim saborcima su osjecali glave ovi protiv koji prdnuti ne smijete,dok ne dođete u Bnjaluku.
Ne, ne divane jok,isto kao i vi prodali vjeru za fotelju,a zaboravio si Ramiza Salkića i njgov jezik mržnje usred Banjaluke.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
schwabo No1
Posts: 658
Joined: 25.05.2009. 15:06

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by schwabo No1 »

ZMIJA wrote:Ti si bezobrazan i neznaš šta pričaš.
Нема потребе за грубим ријечима и замијерањем. Покушајмо разговарати аргументима, без обзира "ко је чији".
regeman wrote:Član dva je dovoljan da se neko po prijavi za uznemiravanje javnog reda i mira provede u stanicu 24 časa, a ko ocjenjuje šta je red i mir na internetu.
Ово спада у другу тему па ћу ти поставити питање на теми Република Српска, ако ти не смета.
regeman wrote:Deset godina ste bili u vlasti niko nije osudjen za zločine nad Srbima, a sve vas se pitalo. Tad nije bilo Džaferovica i Ozrena?
Ваљда су и врапци научили да се власт дијели на:
законодавну, коју проводе изабрани посланици у парламенту,
извршну, које проводе министри у Министарском вијећу изабрани од стране већине у парламенту,
судску, које је "независно" и које бира вијеће за провођење мира, што директно доказује да је БиХ протекторат.
Реге, директно питање: на који начин може да утиче члан Председништва из српског народа да се процесуира било ко, па и осумњичени за ратни злочин? Како мислиш да Младен Боснић, као замјеник предсједавајућег Парламента, може да нареди Тужилаштву да покрене истрагу против Бакира Изетбеговића?

Може поднијети пријаву, као и десетине пријава које су поднесене у претходном периоду, али одлуку да ли ће истрага бити покрнута или не донијет ће ВСТВ, у којем сједе странци и који ће својим гласовима одлучити.

Смјена Џаферхоџића је политички чин. Срби га нису бирали у Парламент и не могу га ни избацити, али не би требало да је изабран за председавајућег гласовима Срба, не због оних десетина обезглављених момака, због оних породица из Прњавора које још увијек траже своје синове и родитеље, не због оних момака који су се на Озрену шишали на ћелаво, да их муџахедини не могу ухватити за косу, ако им већ падне у руке.

То је морални чин, Реге. Није морално да се брани и подржава: можда је невин, као није знао! Чуј, начелник ЦЈБ, а не зна ко му борави и шта ради у зони одговорност! Па због тога су осуђени на робију сви начелници из Зворника, Приједора... да не набрајам.

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by regeman »

Jeste politički čin ali ne može se smjenjivati na osnovu pres konferencije Kebe i Dodika. Ako se tužilaštvo očituje misliš da će ga neko iz szp podrzavati? Otkud vam to uopšte.
Predsjednik vijeca vsts je Srbin iz Banja Luke, deset godina je na vlasti snsd,bio u Sarajevu, nijednom nisu napustili sjednicu kad su Srbi hapseni, nijednom nijedno pitanje pojedinačnog zločina nad Srbima nisu ovako dugo forsirali niti spominjali sem onih protokoloranih kako se samo Srbi hapse i da u tuzilastvu sjede stranci, a imali ste pedeset odsto vlasti.
Da je snsd ušao u vlast nikad se ovo ne bi pomenulo, valjda i to govori nešto.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

Za žaliti je kad neko ima takva tupava i glupava razmišljanja vezano za procesiiranje ratnih zločina nad Srbima.Kakve veze imaju Kebo i Dodik u konkretnom slučaju??? O kavaoj ti pres konferenciji pričaš ???.Visokim funkcionru SDA Mirasadu Kebi je konačno proradila savjest ili je u pitanju nešto drugo ( međusobni obračun ili američka smjernica) .Kao rezultat toga imamao ne jednu pres konferenciju, već na desetine hiljada stranica orginalnih dokumenata, vezenih prije svega za Ratne zločine nad Srbima u kojima su učestvovali na desetine trnutnih visokih funkcionera SDA i drugih.
Samo bolestan i izuzetno kvaran politički lik poput Čavića , može tvrditi da iza Kebe stoji Dodik, i bolesno obrazloženje,kako to sve Dodik koristi da spriječi formiranje vlasti na nivou BiH, u kojj će eto i vaše guzice sjediti u udobnim foteljama, državnim.
Cijeli svijet se probudio,kad je u pitanju borba protiv tereorizma,samo je grupacija srpskih bolesnika koji sebe nazivaju Savezom za promjene zaspla ,spremna da sjedi u paralamentu na čijem čelu ,bez sumnje sjedi jedan od potencijalnih ratnih zloćinaca.
Veoma mutavo zamjenjuješ teze,kakve veze imaju dosadašnja hapšenja Srba u konkretnom slučaju Džaferović-
Kakave veze ima neko ulaženje i neulaženj SNSD a u vlast ,analogno ovoj gluposti sam si dao odgovor, da niste ušli u vlast vi bi isto radili šta je uradio i SNSD a.Naravno to je vaša plitkoća političke pameti, i nije čudo što vas Dodik vuče za nos i kad treba i kad ne treba.Vi ste politički daltonisti,prekuvavni komunisti,sterilni Srbi i kvazi patriote.
Kako vas nije sramota one čestite Dušanke Majkić u Paralamentu BiH,koja godinama ukazuje na nepravdu koja se nanosi prema srpskim žrtvama,gdje još niko za ratne zločine nad Srbima nije procesuiran.I sad kad je jedan Mirasad Kebo dostavio sudu dokumete i argumente,na osnovu čega se konačno može i treba da počne sa procesuiranjm zločina nad Srbima,srpska grupacija političara u BiH parlamentu,šalje snažnu poruku ,da im nije stalo do tog procesuiranja.
Kako će tamo neko u sudbenoj vlasti vršiti procesuiranje za ratne zločine nad Srbima,kad na čelu zakonodavne vlasti nesporno sjedi jedan od ti isti ratni zloćinaca,koga su izbarali između ostalog i sami Srbi.
Uzalud je gluvom pjevati i slijepom crtati,ali je Srbima za vjeki nauk koga su izabrali, da ih predstavlja na nivou Zjorgana kako reče Rajkan .
Last edited by ZMIJA on 06.02.2015. 14:08, edited 4 times in total.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by regeman »

Pa eto kad se tužilaštvo oglasi vidjecemo, a smjenjivati čovjeka zato što su uvrijedjene mlade u snsdu izgubile vlast neće moći. Ako Kebo bude u pravu ovaj neće ostati, ali neće ga smjenjivati zmile i rajko vasic
Deset godina ste bili u vlasti zlocine nad Srbima ste samo kolokvijalno pominjali radi reda. Zrtvovali ste te Srbe zarad što boljih pozicija na nivou BIH.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
Moderator
Posts: 128
Joined: 24.01.2008. 20:38

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by Moderator »

Korisnik Zmija opomena za grubo ponasanje na forumu!!


Lijek - SMANJITI TENZIJE

User avatar
schwabo No1
Posts: 658
Joined: 25.05.2009. 15:06

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by schwabo No1 »

regeman wrote:Pa eto kad se tužilaštvo oglasi vidjecemo
Тужилаштво се неће огласити, према томе нећемо видити.
Нека нама нашега Џаферовића. И Изетбеговића. Сви смо ми Маоча!
Moderator wrote:Zmija opomena za grubo ponasanje


Није Змики груба, вјеруј ми. Он је на овој теми мало више емотиван, и то с разлогом. Причо ми је један чоек да је он добро упознао муџахединске методе, па му не треба замјерити.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

.
regeman wrote:Pa eto kad se tužilaštvo oglasi vidjecemo, a smjenjivati čovjeka zato što su uvrijedjene mlade u snsdu izgubile vlast neće moći. Ako Kebo bude u pravu ovaj neće ostati, ali neće ga smjenjivati zmile i rajko vasic
Deset godina ste bili u vlasti zlocine nad Srbima ste samo kolokvijalno pominjali radi reda. Zrtvovali ste te Srbe zarad što boljih pozicija na nivou BIH.
Čekala je i lisica da ovnu otpdnu muda.Mene u ovom slučaju ne interesuju ni ni jedni ni drugni ni (SNSD a, ni vi iz izdajničke struktue )mene interesuje pravda za one kojima su odsjecali glave na Ozrenu, i zločinac koji je učestvovao u tom zločinu, a sad vašim glasovima sjedi na čelu parlamenta.Tu se završava moja priča na ovoj temi.Ne morate ga ni smjenjivati, ostavite ga za sledećeg rata,neka priča narašatjima kako su se srpske glava odsjecale ratnim zarobljenicima.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by regeman »

Pravdu si trebao tražiti dok si imao svoje patriote deset godina u Sarajevu, eto mi smo izdajice, šta očekuješ od izdajica. Bio je Dzaferovic funkcioner i kad je sda rušio vladu 2005 zajedno sa snsdom u nsrs, tad vam nije smetao, licemjeri.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

nenad 10
Posts: 456
Joined: 01.04.2011. 11:23

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by nenad 10 »

Ne,to je tada bilo rodoljubivo!


ZABRANJENO CITIRANJE PRETHODNOG POSTA

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by ZMIJA »

Ne očekujem ništa,šta bi od vas mogla po tom pitanju očekivati.Tvoj rezon po ovom pitanju je rezon sedmogodišnjeg djeteta.
A sa djecom ne želim više da polemišem na ozbiljnu temu.


MODERATOR: ČEMU STALNO CITIRANJE? JEL TEŠKO NAPISATI POST BEZ DA SE IŠTA U NJEMU CITIRA? AJMO MALO KULTURE
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by KAMIKAZA »

Medju uhapsenima nema prnjavorcana.

Specijalno tužilaštvo: Pritvor za 11 uhapšenih


I iz Specijalnog tužilaštva potvrđeno je da je na području Republike Srpske u akciji "Ruben" uhapšeno 31 lice zbog sumnje da su planirali terorističke aktivnosti na institucije Srpske i njene predstavnike.

Za jedanaest uhapšenih biće predložen pritvor, jer postoje dokazi da su namjeravali da izvrše terorističke aktivnosti, kažu u Specijalnom tužilaštvu.
Lica uhapšena u Akciji "Ruben" su: Adis Kušmić (1963.), Esmir Mašić (1976.) iz Banjaluke, Nail Dudaković (1967.) iz Gradiške, Haris Kekić (1992.) iz Banjaluke, Jasmir Jašarević (1987.) iz Teslića, Mujo Žilić (1976.) iz Doboja, Alija Mehančić (1986.) iz Vukosavlja, Ibrahim Turkešić (1978.) rođen u Gradačcu, Senad Beširević (1978.) iz Prijedora, Mirsad Velić (1982.) iz Prijedora, Hajrudin Softić (1969.) Kozarac-Prijedor, Zekerijh Softić (1972.) Kozarac-Prijedor, Remzija Mešinović (1965.) Novi Grad, Edin Šupuković (1971.) Novi Grad, Elvis Merdžić (1988.) Bratunac, Ramo Kadrić (1956.) Skelani, Ramiz Smajić (1973.) Gornja Kamenica, Mehmed Sejdinović (1994.) Zvornik, Ređo Alić (1972.) Zvornik, Emin Osmanagić (1983.) Višegrad, Latif Hukić (1973.) iz Gradiške, Samir Redžić (1970.) Šipovo, Muharem Borovac (1959.) Prijedor, Samir Borovac (1996.) također iz Prijedora, Kemal Sušić (1974.) iz Prijedora, Rasim Ogorinac (1958.) Kozarska Dubica, Omer Topovčić (1954.) Teslić, Muhamed Husaković (1974.) Doboj, Abdulah Pašić (1982.) Zvornik, Samir Okić (1973.) Vlasenica i Elvir Poljo (1975.) Višegrad.
Pritvor će biti zatražen za Latifa Hukić, Samira Redžića, Muharema i Samira Borovca, Kemala Sušića, Rasima Ogorinca, Omera Topovčića, Mehmeda Huskića, Abdulaha Pašića, Samira Okića i Elvira Polju.
Šef Odjeljenja za istrage i bezbjednost u Specijalnom tužilaštvu RS-Darko Ilić je ostavio mogućnost da se taj broj poveća ili smanji, zavisno od istražnih radnji i saslušanja. Ostali bi mogli večeras da budu pušteni na slobodu.
Na konferenciji za novinare pokazani su predmeti oduzeti tokom jučerašnjih pretresa na 32 lokacije, a Ilić tvrdi da za oduzeto oružje ove osobe nisu imale dozvole.
"Prema ranije prikupljenim podacima o postojanju osoba koje se udružuju radi vršenja terorističkih aktivnosti i procjene informacijama kojima je raspolagalo Odjeljenje za istrage Specijalnog tužilaštva RS-a, MUPRS-a i druge bezbjednosne agencije u BiH i regionu, imali smo informacije da ove osobe nabavljaju oružje, nedozvoljena sredstva, minsko-eksplozivna sredstva s kojima bi mogli ili imaju namjeru da, u određenom periodu, izvrše terorističke aktivnosti prema institucijama i nosiocima vlasti u institucijama RS-a", rekao je Ilić.
Prilikom pretresa pronađeno je oružje, municija, vojne uniforme, a kod jednog lica 30 uniformi i pancir košulja, prenosi RTRS.
"Kod jednog lica nađen je propagandni materijal, skice, određena upustva i drugo, podatke o indikativnim novčanim transakcijama kojima se plaćaju određene aktivnosti", ustvrdio je Ilić.
Ilić je negirao informacije da su jučer policijski službenici pretresali vrtiće u Srebrenici i Potočarima.
Rekao je da je ovo tužilaštvo nadležno za krivična djela terorizma na području RS-a, ako su ugrožene institucije tog bh. entiteta te se pri tome pozvao na Krivični zakon RS.
Tagovi: http://www.6yka.com/home/tag
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: "Vehabije u RS i FBiH ubrzano se naoružavaju"

Post by KAMIKAZA »

Rekao sam ja da ce nam ovaj nacelnik belaj na grbacu navuci,navalio da asfaltira sve sokake i vidi sada ,ove Vehabije navalile i u Donju Mravicu :)

DRAMA U BANJALUCI: Potera za četvoricom vehabija
BiH 22:11, 27.08.2016. 29



      



Policija u Banjaluci pod prismotrom drži kuću u centru grada zbog informacije da u njoj boravi grupa vehabija



BANJALUKA - U banjalučkom naselju Starčevica primećen je džip Rexton i u njemu četvorica vehabija.

U toku je potraga za džipom, a građani su primetili nekoliko policijskih vozila kako patroliraju ulicama.

Policija u Banjaluci pod prismotrom drži kuću u centru grada zbog informacije da u njoj boravi grupa vehabija.

Lokacija se drži u strogoj tajnosti, a radi se o jednoj kući u blizini banjalučkog mosta „Patre“, poznatijeg kao Gradski most.

Inače, ovo nije prvi put da je najveći grad u RS na meti vehabija.

U ranijem periodu, meštani banjalučkog naselja Krčmarice prijavili su da je grupa vehabija nameravala da kupi kuću u ovom naselju.

MUP Republike Srpske do danas je evidentirao više lokacija u blizini Banjaluke na kojima su nastanjene vehabije. Pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta tako su locirani u banjalučkim naseljima Novoselija i Vrbanja, zatim u susednim opštinama u naseljima Lišnja i Donja Mravica u opštini Prnjavor, te Šipragama kod Kotor Varoši.

(Moja Banjaluka)
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

Post Reply