Odred izvidjaca "Vid Njezic"

ZDRAVO!

Moderator: Dripac

Brankica
Posts: 1416
Joined: 09.03.2009. 16:24
Location: Prnjavor

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by Brankica »

Dodo wrote:Hm, ovo je bilo zestoko,
Predlazem: Finansiranje odreda kroz clanarine i dobrovoljne priloge svih zainteresovanih entuzijasta i nostalgicara, koliko toliko da se odrzi ovo izvidjaca sto je sada u "Tesli", da djeca mogu na miru otici na viseboj ili tabor.
vjerujem da je "dodo" neko od ranijih na ovom forumu i nije uopste vazno,znam da nije ni neko na koga me prvo asocira ovaj nick, jer bi ta osoba rijesila sve nase
probleme :-)
problem nije uvijek samo materijalno finansijskog karaktera.problem je poimanja sama organizaije i gdje se ko u njoj vidio.
meni je "mana" sto nisam rodjena prnjavorcanka i kao takva nisam podobna, a uz to sam i "bila placena za moj rad" jer sam to prosle godine uzela za sekciju u skoli.
da se razumijemo,sekcija broji oko 10-ak ucenika,moze i manje,i kao takva ucestvuje jednom dijelom u nasem LD.zato sam ove godine eliminisala izvidjace kao sekciju i umjeso oko 100 izvidjaca ,imam sekciju od 8 ucenika sa kojima lagano odradim sedmicno cas programiranja.
sta smo dobili time,dobili smo da nasa okupljanja vise ne mozemo imati u ovoj skoli ili ako planiramo onda moramo bas da zamolimo..i tako svaki put.
eto,nisam vise izvidjacki placenik ali mjesto rodjenja ne bih i da mogu mijenjala,ja volim moj rodni zavicaj sto ne umanjuje moje misljenje o ljepoti sredine u kojoj zivim preko 20 godina.
dakle,rijec je samo o volji svih nas koji smo se deklarisali kao bivsi pravi "izvidjaci" i usli u ovo da bi omasovili organizaciju i pokret mladih,izvukli ih iz kafana,odveli u prirodu,ucili ih zivotu u njoj i ocuvanju prirode,druzili se i sirili nasa drugarstva putem takmienja,logorovanja i drugih akcija.
pokazalo se da su roditelji svojoj djeci spremni sufinansirati pa cak i finansirati aktivnosti.ali..ali.....treba ih sa djecom sprovoditi i tu nastaje glavni problem.
znamo da tamo gdje se salju djeca da predstavljaju grad i organizaciju,da bi trebalo obezbijediti izvor finansiranja a ne da to oni sami placaju.medjutim,najlakse je imati organe i organizaciju na papiru i nista ne raditi jer kad nista ne radis ne mozes nista ni pogrijesiti.
i tako cutimo mi....cute oni.....kad se primakne neka aktivnost djeca hoce da idu i ne pitaju za nacin na koji to da ostvare.spremni su dakle i da sebi plate,ali takvu aktivost onda sebi neko prisije za uspjesan rad.
sto se tice donacija ,hvala svima koji su pomogli na razne nacine da se isfinansira sama registracija odreda pa onda i djelimicno opremanje.
svaka pomoc je sigurno dobro dosla ali svako ko misli da i zbog ogromne pomoci treba da sam kroji kapu odredu, bolje da je ne daje.
lijepa rijec i lijepo druzenje pri susretu je najljepsi poklon.
zato,druze DODO,ne moras nista donirati da bi bio dio naseg malog tima.donacija je i lijepo druzenje sa nama

User avatar
MILE
Posts: 25
Joined: 21.10.2009. 22:24

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by MILE »

Šveđani što se vi ne javljate,jeste li nešto ljuti.Pozdrav i svim ostalim iz inostranstva da ih sad sve ne nabrajam.

User avatar
aquarius
Posts: 5707
Joined: 19.02.2007. 21:45
Location: DEEP BLUE SEA

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by aquarius »

SASTANAK UPRAVE ODREDA-STABA ODREDA I NADZORNOG ODBORA
PETAK 10.12.2010 god. u 18.00 sati
DOM KULTURE

Sastanku prisustvovali clanovi Uprave: Puljo,Surep,Vlajkin,Goga,Mario,Žuti,Jokara i Brankica

DNEVNI RED

1.pripreme za godisnju Skupstinu
2.donosenje Odluke o raspolaganju finansijskim sredstvima
3.Izvjestaj sa novembarskih susreta iz BL
4.razmatranje mogucnosti odlaska na zimsku izvidjacku vodnu skolu u trebinje-orijen
5.ostala pitanja

ad.1
*dogovoren je termin odrzavanja Skupstine odreda 26.12.2010 u 12 sati.
*Po zaduzenjima pripremiti izvjestaj o radu i finansijski izvjestaj.
*Do sledeceg sastanka staba razmotriti i pripremiti prijedloge za promjene u rukovodstvu odreda.
*Dnevni red za skupstinu usaglasati na sledecem sastanku.

ad-2
*jednoglasno je usvojena Odluka o raspolaganju finansijskim sredstvima po ziro-racunu koju su na prijedlog Upravnog odbora potpisali Nacelnik i zamjenik Starjesine te istu dostavili banci kod koje se vodi racun.

ad-3
*usvojen izvjestaj koji je podnio Mario sa novembarskih susreta iz BL gdje su nase dvije ekipe imale odlicne rezultate - 5 i 6 mjesto od 17 ekipa.

ad-4
od 9-16.01.2011 na Orjenu kod Trebinja biće održana zimska izvidjacka vodna skola na koju su pozvani nasi izvidjaci. Kotizacija je 10 km po danu,odnosno 70.00 KM za tih 7 dana. Kako je put veca stavka sagledati mogucnosti iznalazenja pomoci za prevoz djece bar u jednom pravcu a ostali troskovi bi isli na teret polaznika.
Puljo i Mario raspolozeni da uzmu ucesce na toj skoli i borave sa djecom.

ad-5
Pod tačkom razno nije bilo rasprava.

Zapisnik vodila Brankica Jokić
„Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast“ - George Bernard Shaw

User avatar
OI KESTENGRAD
Posts: 136
Joined: 05.04.2011. 22:49

Re: Ljubo!

Post by OI KESTENGRAD »

Dripac wrote:
schwabo No1 wrote:
I da ne zaboravimo Skupštinu: evo još jednog starog novog skauta koji je obećao svu moguću pomoć:
Image
Ljubo je za izvidjace uvjek nalazio vremena! I u danima kad je, nakon napornog dana u skoli sa djacima - plocu na novoj kuci izlivao,
a pri tom radio i privatno, kad svi u porodici zaspu...

Hvala Ljubo! I dobrodosao u ovu novu/staru pricu izvidjacku!
stahor wrote: iskopao sam par pozutjeli skica,idejna rjesenja za grb odreda...ovo je zvanicni grb odreda...istampan u sito tehnici u jednoj nocnoj akciji kod Ljube Savkovica u ateljeu....Ljubo je pomagao uvjek scoutima i puno valjao bez ijednog dinara

Image
Hvala, ovom prilikom i gospodji Maci, na strpljenju, cekanju i dugim nocima, kad su scoutski amblemi i istorija Kestengradskih izvidjaca nastajali ...
stahor wrote:Image
OSTAJE NAM SAMO TUZNO SJECANJE NA VELIKOG PEDAGOGA,SUGRADJANINA,DRUGA,PRIJATELJA................
NEKA MU JE VJECNA SLAVA.

User avatar
droplja
Posts: 813
Joined: 27.10.2010. 13:54

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by droplja »

Neka ti je vjecna slava i pocivaj u miru Ljubane.
Ne diraj lava kada spava.....

User avatar
MAXIMUS
Posts: 3189
Joined: 07.05.2007. 11:19

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by MAXIMUS »

Čovjek i pedagog vrjedan svakog poštovanja ...
Čini mi se , rođače , da je standard pokvario ljude ...
Jedu g)ovna i sanjare .
DŽ. Štulić

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

Žive izviđačka načela
Autor: FOKUS
ponedjeljak, 14 novembar 2011 20:53

izvidjaci-1Druženje, putovanja, upoznavanje prirode, te proširenje znanja o topografiji i drugim zanimljivostima, samo su neki od razloga zbog kojih šesnaestogodišnja Milica Grkinić iz Banje Luke već četiri godine korača stazama izazova.

Ona je samo jedna od 150 članova banjolučkog Odreda izviđača "22. april", koja svoje snove iz djetinjstva o istraživanju prirode i njenih znamenitosti ostvaruje kroz nedjeljne sastanke, izlete, taborovanja, zimovanja i slično, zajedno sa ostalim kolegama izviđačima.

- Ono što me posebno raduje jeste činjenica da sam za kratko vrijeme stekla mnogo iskrenih i dobrih prijatelja u svom odredu. Mnogo smo putovali, uglavnom u Srbiju i po BiH, a na takmičenjima smo uvijek imali dobar plasman, na šta sam posebno ponosna - rekla je Milica.

Ova mlada Banjolučanka je kroz izviđaštvo naučila mnogo zanimljivih stvari o prirodi, njenim pravilima i zakonima.

- Orijentacija, topografija, fizičko i zdravstveno vaspitanje, muzika, pjesma, pravila boravka u šumi, te kako se loži vatra i vezuju čvorovi samo su neke od stvari koje sam naučila - kazala je Milica.

- Biti član izviđača nije veliki finansijski trošak - kaže Milica, te navodi da članarima iznosi deset KM godišnje.

Biti i ostati čovjek to je ono što djeca i mladi mogu da nauče kada postanu pravi izviđači, a snalaženje u prirodi, tolerancija, život u zajednici, osamostaljivanje, samo su neke od aktivnosti, slaže se i načelnik Saveza izviđača RS, Nebojša Ratković Neba.

- Mi se bavimo оbrаzоvаnjеm i vаspitаnjеm dјеcе i оmlаdinе, bеz оbzirа nа pоriјеklо, rаsu ili vјеru - objasnio je Ratković.

On kaže da su člаnоvi Sаvеzа, оdrеdi izviđаčа kојi dјеluјu nа pоdručјu Srpskе, registrovani u skladu sa Zakonom i dobrovoljno se udružuju u Savez. Kaže da su njihove osnovne aktivnosti usmjerene na оbuku kаdrоvа, izviđаčke аktivnоsti u prirоdi, еkоlоške аktivnоsti, оrgаnizоvаnjе spоrtskih, kulturnih i zаbаvnih manifestacija, promociju sa ciljem pоpulаrizаciје Sаvеzа i izviđаštvа, izdаvаnjе izviđаčkih nоvinа i drugih publikаciја.

- Interesovanje mladih za izviđače godinama opada i različito je od sredine do sredine. U nekim opštinama imamo dobro organizovane odrede, koji okupljaju omladinu, a u drugim sredinama odredi su suočeni s problemom prostora za rad i imaju stalno osipanje članstva - rekao je Ratković. Ipak, veliko je interesovanje za pojedine izviđačke aktivnosti, kao što su ljetni kampovi-tabori ili zimovanja, a slabije za kontinuiran rad i savladavanje programa Saveza.

N. P.-B. M.

U 14 odreda aktivno 900 izviđača

Savez izviđača RS trenutno broji 14 odreda u okviru kojih aktivno radi oko 900 izviđača. U piotanju su odredi izviđača "Moštanica" iz Kozarske Dubice, "Dr Mladen Stojanović" iz Prijedora, "22. april" iz Banje Luke, "Danko Mitrov" iz Banje Luke, "Čelinac" iz Čelinca, "Kestengrad" iz Prnjavora, "Boban" iz Maslovara, "Teslić" iz Teslića, "Javor" iz Doboja, "Sveti Nikola" iz Petrova, "Semberija" iz Bijeljine, "Omorika" iz Srebrenice, "Starina Novak" iz Bileće i "Trebinje" iz Trebinja.
http://www.fokus.ba/nov/index.php?optio ... Itemid=199
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

Чланови Одреда извиђача "Свети Никола" из Петрова данас су уредили околину Извиђачког центра и Дома извиђача у Јошијаку, засеоку озренског насеља Какмуж.

Завршен је и пројекат "Мокри чвор" у оквиру којег су средствима Министарства за породицу, омладину и спорт и општине Петрово уређени мокри чворови у Дому извиђача.

Дом извиђача корисне површине 300 метара квадратних гради се од 2002. године средствима донатора и личним прилозима извиђача.

Старјешина Одреда извиђача "Свети Никола" Петрово Бошко Васић изјавио је Срни да је потпуно уређено приземље дома, у коме се налази учионица, сала за састанке и канцеларије, а да је у току опремање другог спрата на коме ће се налазити Клуб извиђача са 80 мјеста.

Извиђачи планирају да уреде и поткровље дома у коме ће бити 12 лежајева.

У Одреду дјелују три извиђачке чете и јато полетараца. Одред има 101 члана, од којих се њих 50 у ову најбројнију невладину организацију у општини Петрово учланило током 2011. године.

Инструктор у Одреду Миломир Васић рекао је да ће опремањем Клуба извиђача и поткровља дома бити омогућено одржавање креативно-образовних и спортских сусрета извиђача из земље и свијета.

Раније је уређен прилаз објекту јер је преко Каменичке ријеке отворен нови мост за који је из Пројекта за развој општине Добој издвојено 6.000, а из буџета општине Петрово 4.400 КМ.
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

Основни циљеви Савеза извиђача Републике Српске у овој години су омасовљење чланства и стабилизовање финансијског пословања, изјавио је Срни предсједник Скупштине Савеза извиђача Славко Ђокић.

"Неке друге организације преузеле су дио активности којима су се раније бавили извиђачи, али упркос томе извиђачка организација није одустала од њих, већ је само смањила обим дјеловања у областима у којима раде друге невладине организације, као што су планинари, еколози и други", рекао је Ђокић у Петрову, гдје је данас одржана редовна Годишња скупштина Савеза извиђача Републике Српске.

На Годишњој скупштини Савеза извиђача Републике Српске усвојен је извјештај и план рада ове организације у 2012. године.

У чланство Савеза извиђача Републике Српске примљен је новоосновани Одред извиђача "Гостињ" из Бољанића, озренског насеља у општини Добој.

Дамир Раденковић из Омладинског центра "Вермонт" из Брчког рекао је да су извиђачи у Брчком промијенили начин рада.

"Ту више није само шума и природа, већ и љубав према отаџбини, информатика, спорт, култура и забава ради омасовљавања чланства", објаснио је Раденковић и изразио наду да ће промјена садржаја и метода рада извиђачких организација допринијети омасовљењу чланства, што се у Брчком већ остварило.

У озренском насељу Какмуж синоћ је почео "Ноћни извиђачки вишебој", који до недјеље, 20. маја, организује Одред извиђача "Свети Никола" из Петрова и у коме ће, осим извиђача из тог одреда, учествовују и извиђачи из Бањалуке, Требиња, Прњавора, Бијељине, Брчког и Бољанића.

Подјела признања најбољима биће обављена у недјељу, 20. маја у порти манастира на Озрену, када ће вишебој бити и затворен. /крај/ој/да /фото/
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
aquarius
Posts: 5707
Joined: 19.02.2007. 21:45
Location: DEEP BLUE SEA

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by aquarius »

Prijedlog za razmatranje.
Kamp u Kalenderovcima.
Trajanje : predložite
Sadržaji : po izboru
Sve je bolje od ležanja kod kuće ;)
„Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast“ - George Bernard Shaw

User avatar
Dodo
Posts: 2
Joined: 18.11.2010. 21:33

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by Dodo »

BL? Novembarski susreti? Ekipa?

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

ZIMSKI KAMP NA KOZARI OD 14. DO 19. JANUARAPRIJEDOR, 10. JANUARA /SRNA/ - Zimski kamp "Jednostavno izviđaštvo" na Kozari okupiće od 14. do 19. januara po 30 izviđača iz Prijedora i Zenice, najavljeno je danas iz Odreda izviđača "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor.Biće to drugi dio projekta "Jednostavno izviđaštvo" kojeg sa 40.000 američkih dolara finansira Ambasada SAD u BiH.

Marko Čađo iz Odreda izviđača "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor rekao je da će izviđači biti smješteni u zgradi Nacionalnog parka "Kozara", koja se nalazi na Mrakovici, na pola puta između motela "Bijele vode" i skijaških staza.

"Družićemo se i usavršavati izviđačke vještine. Radićemo osnovne izviđačke discipline, korištenje alata i kanapa, planinarenje, preživljavanje u prirodi, a u večernjim časovima ćemo imati kulturno- zabavni program", rekao je Čađo Srni.

Učesnike kampa čeka niz sadržaja o temama živjeti s prirodom, prsten prijateljstva, plamen prijateljstva, pomagati drugima i slično. "Cilj je da nastavimo to druženje, socijalizaciju i razmjenu iskustava što smo ljetos započeli na Boračkom jezeru", kaže Čađo.

U prvom dijelu projekta "Jednostavno izviđaštvo" u avgustu prošle godine na Boračkom jezeru organizovan je ljetni kamp koji je trajao deset dana i koji je okupio 143 izviđača i planinki iz Prijedora, Prnjavora, Prijepolja, Bajine Bašte i Zenice.

"Iskustvo sa Boračkog jezera je jednom riječju savršenstvo. Savršena akcija, nevjerovatan projekat, drago nam je da je uspjelo da se takvo šta organizuje i nadamo se da će se to nastaviti i u narednim godinama, i to u što većem broju. Pogodan je prostor, zenički izviđači su jako prijatni i gostoprimljivi i bili su nam dobri domaćini", dodao je Čađo.

Dvije vrijedne titule osvojili su tada prijedorski izviđači - Saša Bašić proglašen je za najboljeg vodnika, a Šejla Ganić za prvu pčelicu kampa.

Cilj kampova je promocija timskog rada, aktivnosti u prirodi, volonterizma i tolernacije, a namjera zeničkih i prijedorskih izviđača je da privuku 500 novih mladih izviđača od 12 do 20 godina, te da se takav kamp održava i ljeti i zimi svake godine.

Domaćin i organizator kampa u Zenici bio je Savez izviđača opštine Zenica, a na Kozari će to biti Odred izviđača "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor.

Otvaranje interetničkog zimskog kampa "Jednostavno izviđaštvo" najavljeno je za ponedjeljak, 14. januara, u 13.00 časova na Mrakovici.
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

OTVOREN ZIMSKI KAMP NA MRAKOVICIPRIJEDOR, 14. JANUARA /SRNA/ - Predstavnik američke Ambasade u BiH Kasandra Pejton otvorila je danas na Kozari zimski kamp "Jednostavno izviđaštvo" koji je okupio po 30 izviđača iz Zenice i Prijedora. "Ambasada SAD u BiH podržava mlade ljude koji pripadaju svim narodima i manjinama s ciljem da aktivno učestvuju u društvenom i političkom životu i da sarađuju s mladim ljudima koji pripadaju drugim narodima kako bi poboljšali svoj i život svojih zajednica", poručila je Pejtonova.

Ona je navela da su grantovi demokratskih misija i interetničke saradnje Američke Ambasade dostupni školama, nevladinim organizacijama i medijima.

"Ono što svi imate zajedničko jače je od bilo kakvih razlika između vas", poručila je Pejtonova izviđačima.

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je da je prvi dio ovog projekta, istoimeni ljetni kamp na Boračkom jezeru, ljetos već opravdao cilj.

"Druženje, prijateljstvo i ljubav nasuprot podjelama i time je sve rečeno. Ova djeca treba da znaju da ista djeca žive i preko entitetskih granica bez obzira kakvo im je ime i prezime", istakao je Suljkanović.

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić pozdravile je učesnike u ime Vlade Republike Srpske izrazivši zadovoljstvo što se kamp odvija u njenom Prijedoru.

"Prijedor je poznat po tome što je uvijek otvarao svoja vrata svim ljudima dobre volje, pogotovo mladima i ljubiteljima prirode. Želim da uživate barem onoliko koliko ste uživali na Boračkom jezeru, da odavde ponesete najljepše uspomene i da nam se ponovo vratite", rekla je Rešićeva na svečanosti otvaranja kampa.

Zamjenik gradonačelnika Prijedor Milenko Đaković poželio je izviđačima dobrodošlicu, ugodan boravak i ispunjenje svih planiranih zadataka.

"Ovi uslovi možda bi bili teški nekome ko je navikao na toplo. Vi ste naviknuti na prirodu i vama sigurno nije neudobno, a nadajmo se da će i koja snježna pahuljica upotpuniti zimski ugođaj", dodao je Đaković.

Predsjednik Saveza izviđača opštine Zenica Edin Šarić rekao je da će izviđači sličan, nadograđen projekat ponovo aplicirati američkoj Ambasadi, s obzirom na izvjestan uspjeh kampova.

"Očekujem od lokalnih i entitetskih vlasti u Republici Srpskoj da prepoznaju izviđače kao ozbiljnog partnera i uvrste ih na listu organizacija od posebnog interesa i da pomognu realizaciju njihovih aktivnosti na dobrobit djece i mladih u Republici Srpskoj", dodao je Šarić.

Starješina Odreda izviđača "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor Ernest Badnjević istakao je da se ovaj projekat realizuje zahvaljujući ideji, inicijativi i upornosti zeničkih izviđača.

"Američka Ambasada podrškom ovom projektu omogućila je da se deset dana na Boračkom jezeru ljeti i šest dana na Kozari zimi objedini sva ova mladost, a kamp na Kozari pomogli su još i grad Prijedor, Centar za socijalni rad Prijedor, Turistička organizacija opštine Prijedor i preduzeće `Prijedorputevi`", rekao je Badnjević.

Zimski kamp "Jednostavno izviđaštvo" na Kozari trajaće do 19. januara. NJime će se okonačti projekat "Jednostavno izviđaštvo" kojeg sa 40.000 američkih dolara finansira Ambasada SAD u BiH.

U prvom dijelu projekta "Jednostavno izviđaštvo" u avgustu prošle godine na Boračkom jezeru organizovan je ljetni kamp koji je okupio 143 izviđača iz Prijedora, Prnjavora, Prijepolja, Bajine Bašte i Zenice.

Cilj kampova je promocija timskog rada, aktivnosti u prirodi, volonterizma i tolernacije, a namjera zeničkih i prijedorskih izviđača je da privuku 500 novih mladih izviđača od 12 do 20 godina, te da se takav kamp održava i ljeti i zimi svake godine.

Domaćin i organizator kampa u Zenici bio je Savez izviđača opštine Zenica, a na Kozari Odred izviđača „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor.
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Odred izvidjaca "Vid Njezic"

Post by vrsta8472 »

Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

Post Reply