Mozete vi da pricate sta hocete,zemlja kao Jugoslavija, u stvari kakva je bila krajem sezdeseti i do pocetka devedesetih,nikad nije postojala niti ce ikad postojati,to je bio raj,nama su dolazili iz okolnjih zemalja da se nagledaju dobra.Jednakog drustvenog uredjenja je bilo tada puno zemalja ali nikome nije bilo dobro kao nama.Zdravstvena zastita za svakog gradjanina,danas to niko na svjetu nema,nemaju ni amerika i njemacka a kamo li ostali,recimo u njemackoj je oficijelno 5 miliona od domicilnog stanovnistva totalno nepismeno sa stalnim porastom,a prica se da je i daleko vise ali se taji,to je oko 8 % stanovnistva,u nas su i babe znale da pisu a o djeci da i ne govorimo.Posao se dobijao lako i nije bila neka velika nezaposlenost,mir i sigurnost,sto se govorilo,mozes svagdje leci ali nesmijes svasta reci,tako je i trebalo,sada mozes svasta reci,ali ako mozes brzo uteci,inace te nema,a leci nesmijes ni u rodjenoj kuci bez oruzja.Svi smo bili nekako prosjecni ,svi smo imali priblizno isto,bili smo zadovoljni i sretni,nedeljom je iz svake kuce odjekivala muzika,danas cesce cujes jauk nego pjesmu.Svaka kuca je skoro imala auto ili traktor,ljudi su zivjeli u svojim kucama,imali televizore,ves masine,imali odjecu i obucu,platu dostojnu covjeka,standard,svako je mogao da sebi priusti godisnji na moru. Ko to ima u njemackoj taj je gazdurina,ko to ima u americi taj je bog,a vi opet ,bar neki kazete da nije valjala Jugoslavija i da nije valjao Tito,da je imao Goli otok,pa jel bolje bilo da politicke protivnike trpa u zatvore ili da ih ubija kao sto se to danas radi,ko je bio na tom Golom otoku,Tudjman i njemu slicni,pa eto bili su i oni poslije na vlasti i sta smo mi ili sta je iko dobio od njih,metak u celo je dobila vecina.Neznam ko je vama pricao o Jugoslaviji,ja sam je dozivio i sretan sam sto sam se u njoj rodio i zivio,nekad sam i ja lajao na nju,mladost i neznanje,ali sad kad sam vidio svjet,znam da je ono bilo najbolje sto nam se mogle desiti,i da niko nikad nije imao niti ce imati to sto smo mi imali.Svi vi mislite da je tamo iza brada raj a da je u nas samo sr*nje,varate se ,svugdje je danas isto,ali nekad nije bilo,nekad je u nas bilo milina a u njih kao u nas danas,eto sad i mi imamo demokratiju,pa mozemo da probamo i taj bolji zivot,onaj koji su nam obecali prije rata.Sad nam je super,radimo za minimalac,koji nam nemoze biti za hljeb i vodu,ali to je dobro kazu cike sa zapada da cemo tako dotjerati liniju,(ja sam poslednju platu u Jugoslaviji primio u visini od 1500 DM plus topli obrok,a nije valjala Jugoslavija) koliko ima danas neko za 7 sati efektivnog rada,jedva ono sto sam ja dobijao za topli obrok,kad se razbolimo umiremo,vise se ne patimo lijecenjima.Kolika je nasa nezaposlenost,kolika korupcija...............steta je sto i vi niste upamtili tu zemlju,danas nebi tako govorili o njoj.