Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Drugim riječima buvlja pijaca.

Moderators: vrsta8472, Hirurg

User avatar
просвјета
Posts: 2392
Joined: 03.05.2013. 12:54
Location: Прњавор, Република Србска
Contact:

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by просвјета »

Postod Moderator » 29.08.2016. 23:08
Moderator wrote:droplja ban 48h prostacenje i vrijedjanje
Зар ниси под казном? :D

User avatar
droplja
Posts: 813
Joined: 27.10.2010. 13:54

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by droplja »

Не, нема разлог за то!
Ne diraj lava kada spava.....

User avatar
svraka
Posts: 1845
Joined: 14.05.2013. 14:29

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by svraka »

Neko je ovdje, na ovim stranicama, napisao potpuno istinitu, i nedvosmislenu rečenicu: nisu djeca u školi radi učitelja, već su učitelji u školi radi djece. Kada ovo prihvatiš kao aksiom, a ne kao teorem koji treba dokazivati, nestaće mnogi problemi koje sada imaš. Djeca su razlog zašto škole postoje, djeca su razlog zašto postoji tvoja profesija. Djeca nisu poligon za liječenje kompleksa.

Kažeš, zašto bi malo humora smetalo nastavi? Potpuno se slažem. Humor je poželjan svugdje, i na časovima, dapače. Ali humor na račun nekog djeteta??? Ne, to nije u redu! To nije pedagoški. To nije ljudski. To nije zdravo. Takav humor neće pomoći djeci da se formiraju kao ličnosti. Takav humor samo liječi tvoje komplekse. Ako misliš da si duhovit, pravi šale na svoj račun.

Zašto si dijelio petice, nisi morao objašnjavati. Svima je jasno, čak i djeci. Nastavnikova sujeta povrijeđena. Na nastavničkom vijeću prepravili ocjenu koju je zaključio. Da bi od nekog učenika napravili vukovca, ili tigrovca, ili lavovca. Pa šta? Neka su. Nije smak svijeta. Da bi dokazao koliko su pogriješili, ti si žrtvovao cijelu generaciju dijeleći im nezaslužene ocjene. Djeca nisu kriva za tvoje frustracije. Djeca nisu kriva za tvoja neslaganja sa radnim kolegama. Djeca nisu kriva što su oborene tri šljive i jasen, to sam ja naložio da se uradi. Da imaš svoju djecu vjerovatno bi lakše shvatio o čemu ti pričam, ali i ovako mislim da znaš. Učeći sa svojom djecom fiziku, vidio sam da si fizičar koji vlada materijom, i ne vjerujem da ti to iko hoće, i može, osporiti. Pedagoški pristup djeci je loš.

Zamolio bih te da mi oca više ne spominješ, ni u kojem kontekstu.

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by vrsta8472 »

cicos wrote:Pa da krenem po redu. Prvo da raščivijam sa juzerom "Svraka".

Svraka. Da te nije Tomo takvog iskonstruisao bio bi to mozda mali korak za covjecanstvo ali zasigurno veliki korak za tebe - i okolinu. Ovako, nek' nam je Bog na pomoci.
Od kada si banuo na ove stranice ne prestajes da budes takaka kakav jesi. Nista , ama bas nista nisi naucio iz svih onih prepirki sa svima pa i samom.
U temi koju sam "pokrenuo" nije rijec da li sam ja vrijedjao tebe na tvom poslu ili "poslu", vec da se jave ucenici koje sam ja vrijedjao.
Ti Svrale nisi dijete, jedino ako se ti takvim ne osjecas. Nije mi bas ni najmanje jasno sto si se uopste javo. Ubijedjen sam da je moje pisanje pogledao bar jedan ucenik prema kom sam mozda bio nekorektan. I niko se nije javio. Osim tebe.
Nikada nisi uspio skontati zasto sam pisao onako o tebi na samom pocetku. Ono sto sam mislio i tvrdio, mislim i sada. Svi vi qrcheviti u nasoj maloj napacenoj kasHabi imate samo mooda da se okomite na slabe jedinke koje nisu u stanju da se brane.
Primjer upravo za to je bio Mladen Stojanovic i njegov flasheraj u ulici Zike Preradovica. Bilo je jako mnogo nacina da to rijesite a da od toga ne pravite pretstavu. Mozda se sjecas pisanija novinara da je eksplodirao metak od pata da bi pola kasHabe ishlo sv. Petru na istinu.
Na taj cirkus sam vratio sa pisanjem kakvo je bilo a ti mozes da kukas koliko hoces...
Kasnije si se nakalemio sa onom nazovi satirom vezano za patjenje tvog dzuniora na casovima fizike. Ocito da je trebalo da tada postavim skenirane stranice sa ocjenama tvoga sina pa da bude ocigledno da LAZEEEES. Tu bi se vidjelo da je imao i 6 neopravdanih casova a to je tada bilo i smanjenje vladanja. Da li je trebalo da na NV pokrenem pitanje kako neko moze imati 6 neopravdanih i imati primjerno vladanje???
Nije mi to padalao napamet jer nisam tipican srbin a u ovom trenutku pa navijek nisam uopste srbi, tako da se kao vecina srba ne radujem "da komsiji crkne krava".
Mozda bih i ignorisao tvoje pisanije da nisi dosolio sa onim kratkometraznim pisanijem u drugom postu.Onom minijaturom.Onom burleskom.
Posto ocito nisi upoznat zasto sam podijelio po dvije ture petica iz usmenog odgovora svim ucenicima, moram pokusati da te prosvijetlim u nadi da ce sijalaica od par MW biti dovoljna.
Jos odranije, Svrale moj dobri, upozoravao sam prosvjetnu populaciju da dijeljenje nezasluzenih ocjena ne cini nista dobro djeci. A ni nama koji radimo sa njima.Samo ih vodi da jos manje rade. Tada je krenula haranga na mene i moje ocjene pa su gospoje Rada Vasilic, Gordana Miloseveic uz neizostavnu palicu pedagoginje Nade Radovanovic i nisam siguran da li je bila psihologinja koja je tada ordiniralao JUCI(posto nisam siguran da joj ime ne spominjem) pocele da izucavaju tajne fizike.
Elem snajke se skupile i utvrdile da dijete zna za 5 (i slovima PET).Cjelokupno gradivo.I sve to za 10 minuta koliko po zakonu smiju da ispituju usmeno mlade narastaje.
Sledece godine da ne kazem 2014/15 mi gospoja Brankica Jokic napravi dvosatnu verbalnu burlesku da ja moram toj istoj ucenici ope' da popravim ocjenu a i drugoj ucenici sa 4 (slovima cetiri) na ocjenu koju ona zajedno sa ostalim zeli.
Nisam htio pa je na OV (Odjeljenjsko Vijece) ustvrdila da moje nedavanje drugoj ucenici petice moze da se podvede da je to na nacionalnoj osnovi...
Sta mi je sve izgovorila za ta 2 sata i dodatnih sat na OV prevazilazi kapacitet servera da se smjesti.
Kada su vidjeli da ne pristajem da popravim ocjenu onda su u miru bozijem kada je sk. godina zavrsena, organizovali (navodno) ispit i djeci proknjizili petarde. 1/1 ("jedan kroz jedan").
ZASTO??? Da bi djeca bili vukovci!!!
Kada sam sve vidio i skontao o cemu se radi dogorjelo mi do nokata i .... poceo dijeliti svima petice.
NAAAAAAAAAAAAAAA NAJEDITE SE SVI PETICA.
NAAAAAAAAAAAAAAA GLADI GLADNA KOJA NISTA NE RADITE A OCETE DZABANEEEE.
Nikada u zivotu nisam imao pet iz fizike i dozivio skoro 6 banki a radost vasa moooooraaaa imati peeet. 'oce tajo da pored garniture Luja XVI ima i dijete vukovca.
Eeeee, moji vi. Vukovci,tigrovci, lavovci.
Zato je bilo to zlonamjerni Svrakune a ne zato sto smatram da su djeca znala za pet.
Nisi ti jedini koji to ne moze da shvati. Isto razmisljanje ima i Milorad Lalic. I on je tvrdio da su djeca i roditlji emotivno potreseni.
Da nisi bio kod psihijatra i na kauchu trticu nazuljao i orosio sa gorkim suzama. Lalic je bash izgledao potreseno... o njemu u narednim pricama.
Kao sto rekoh ne bih ovoliko odvoji na tebe rijeci da nisi domirio ono sa onom burleschicom u drugom postitju.
I upravo zbog nje te pitam sada a ti se nemoj udostojiti da odgovoris.
Dali ti je sin po upisu u gimnaziju u BL imao problema iz stanovitog predmete???
Ne pitam te to radi tebe ni radi tvog sina vec radi nekog drugog. I nemoj odgovoriti. Pretpostavljam da znas da znam. Pa cu napisati ja.
Mozda je najpostenije da odgovoris iz kog predmeta pa da nastavim sa svojim starim duznicima a povrh svega sa gospojom Brankicom.
Ako navedes iz kog predmeta je imao problem i sa kojom ocjenom je otisao iz ove skole, to ce biti kraj rasprave izmedji tebe i mene.
Ti biras 'ocemo li se secirati do zadnje chivije. Znas da su podaci o ucenu dostupni pa mogu znati hronologiju sve do detalja.
Prijetim?Ucjenjujem? Ne! Pokusavam ponovo da ne raspaljujemo. Nisi mi cilj ni ti ni tvoja djca ni bilo cija djeca. Cilj su mi ovi pedagozi-demagozi iz JUCE.
Nisam skontao kako mislis da mi "rukovodstvo" kanalise "NAZOVI DUHOVITOST". Smatras li da je najbolji nacin rada sa djecom da sa njima ne smijem na saljiv nacin da radim fiziku? Smatras li da su ostali prosvjetari "smrtno ozbiljni" i da niko ne slozi kakvu salu ili poshalicu?
Sta ce dalje da se desava ...
DO TEBE JE.

BTW. Chuvao i tebe tvoj direktor koliko mene cuva moj... bravar popodnevni.

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by KAMIKAZA »

Mene sad ovdje stvarno interesuje ko ima pravo da prepravi ocjenu koju je jedan pedagog vec dao ili zakljucio.Ja sam ponavljao razred (jednom,omaklo mi se) :) tada nam se mnogima omaklo,Rupa nas je pomele kao slamu sa patosa,iz principa,znali smo mi neki i za 4 a ne samo za 2 ,ali niko se nije usudio da kaze osim pokojne Ljubice Kuzmanovic da mi nesto znamo i da nismo zasluzili da ponovimo godinu,pobunio se i Edib tada,ali nista.Tako je i trebalo biti, ja to danas vidim kao posteno rijesenje,ona je ocijenila nas rad i ponasanje tokom cijele godine,ne samo znanje kako su neki tada mislili,pa i ja,zato smatram da niko nema pravo da promjeni odluku nekog pedagoga i promjeni njegovu ocjenu na dole ili na gore,jer nije u mogucnosti niko da ocijeni ponasanje djeteta tokom cijele godine Osim Toga pedagoga.Iduce godine smo mi kao ponavljaci imali kod Ljubice cetvorke i petice,znam da je Samir Odobasic kao ponavljac u nje imao konstantno peticu ,ja cetvorku i peticu naizmjenicno,mozete pomisliti ,koliko se pedagozi razlikuju,ali nije u tome stvar,stvar je u djeci,mi smo se tada prema Rupi postavili pogresno,a prema Ljubici sasvim drugacije,nase ponasanje je bilo skroz suprotno i zato smo dobili sansu i takve ocjene,da smo se i prema Ljubici postavili kao prema Nadi,i kod nje bi dobili jedinice ili jedva dvojke.Da mi je neko onda rekao da cu ovo nekad napisati pomislio bi da je lud. :)
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

Za sve one koji su u JUCI danas(juce) prisustvovali i ocekivali da napisem ponesto (obecao sam) mogu reci:
Ajdeeee na spavanje kuckamo se neki drugi put. Dovoljno sam vam danas rekao a svi koje sam uvrijedio ili oni imju takav osjecaj imate osnovni sud pa se tamo nastavimo raspravljati.
Komentar ce biti "Mrcina matora.Mator a laze"
Dok ne nakuckam ponesto samo da sutnem jedan link:
http://www.yumama.com/vesti/zanimljivos ... ultet.html
Kako bi bilo lijepo da imamo ovakvog jednog u skoli pa da se oko njega otimao i vicemo kako smo stvorili genijalca. Na koja samo takmicenja i kampove ga vodili ne bi i na sva usta ...

Ponoc prosla a sutra ranom zorom u BenDZelaj idem pa da ne zmirkam u voznji ko s... na jugovinu.

BTW. Valjda se ne bi pise rastavljeno da me ope' ne rastavljate na sastavne dijelove.

novonovak
Posts: 55
Joined: 29.07.2016. 11:33

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by novonovak »

cicos wrote: Tada je krenula haranga na mene i moje ocjene pa su gospoje Rada Vasilic, Gordana Miloseveic uz neizostavnu palicu pedagoginje Nade Radovanovic i nisam siguran da li je bila psihologinja koja je tada ordiniralao JUCI(posto nisam siguran da joj ime ne spominjem) pocele da izucavaju tajne fizike.
Elem snajke se skupile i utvrdile da dijete zna za 5 (i slovima PET).Cjelokupno gradivo.I sve to za 10 minuta koliko po zakonu smiju da ispituju usmeno mlade narastaje.
Sledece godine da ne kazem 2014/15 mi gospoja Brankica Jokic napravi dvosatnu verbalnu burlesku da ja moram toj istoj ucenici ope' da popravim ocjenu a i drugoj ucenici sa 4 (slovima cetiri) na ocjenu koju ona zajedno sa ostalim zeli.
Nisam htio pa je na OV (Odjeljenjsko Vijece) ustvrdila da moje nedavanje drugoj ucenici petice moze da se podvede da je to na nacionalnoj osnovi...

BTW. Chuvao i tebe tvoj direktor koliko mene cuva moj... bravar popodnevni.
Mozda bi i tebi bolje bilo da si neciji zet, imao bi pametnija posla u sitne nocne sate od ove pisanije. Snajke su se vec snasle ;-)

User avatar
svraka
Posts: 1845
Joined: 14.05.2013. 14:29

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by svraka »

vrsta8472 wrote:Жељно ишчекујем наставак приче, поготово цицосовог писања :smt002
Nisam te bez razloga pitao imaš li koristi materijalne od foruma. Naravno, napraviš se nevješt, i odgovoriš da nemaš nikakve. Veća posjećenost forumu je i veća posjećenost stranicama Prnjavor.info. Veća posjećenost na Prnjavor.info podrazumijeva više reklamiranja... ne treba dalje, očito je. A ti, gdje si u svoj toj priči? Ti mu dođeš kao zagondžija. Naćerivač. Da pališ glupane. Praviš od foruma rijaliti šou. :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by vrsta8472 »

svraka wrote:Ti mu dođeš kao zagondžija. Naćerivač. Da pališ glupane. Praviš od foruma rijaliti šou. :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Управо то, стручан назив у порно индустрији фајфер :smt002
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info


cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

svraka wrote:
vrsta8472 wrote:Жељно ишчекујем наставак приче, поготово цицосовог писања :smt002
Nisam te bez razloga pitao imaš li koristi materijalne od foruma. Naravno, napraviš se nevješt, i odgovoriš da nemaš nikakve. Veća posjećenost forumu je i veća posjećenost stranicama Prnjavor.info. Veća posjećenost na Prnjavor.info podrazumijeva više reklamiranja... ne treba dalje, očito je. A ti, gdje si u svoj toj priči? Ti mu dođeš kao zagondžija. Naćerivač. Da pališ glupane. Praviš od foruma rijaliti šou. :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Zakondžija, velish? S obzirom da si se ti jedini javio o zlostavljanju (o gle chuda - tebe) i jedini si komentarisao vrstin post, ocito da je vrsti uspjelo u naznachenoj radnji.
Dalo bi se zakljuciti da je nekima lakse zagondžijati svjetlosnu godinu u "tu i tu"nego mikron gore sjevernije.
No to je do tebe ako ti tako pashe nek' ti i bude.
O tebi kao tebi ne vrijedi mnogo pisati.
Sama cinjenica da nisi komentarisao moje pitanje:
Dali ti je sin po upisu u gimnaziju u BL imao problema iz stanovitog predmete???
vec si se bavio zagondžijanjem je dovoljno.

Cinjenica je sledeca, Tvoje dijete je iz JUCE otislo u BL sa ocjenom PET (5) iz matematike da bi se u prvom srednje borilo za dvicu.Neces gospon juzeru svraka da se ocitujes dali je to bio ispravan pedagoski pristup od donatora PET-ice vec si ovde kukumavcio da si dijete upisao tamo gdje nema ovakvih kakav sam ja .
Dati pet a sledece godine popravni. Razlog svog ovog pisanja i jeste to. Koliko je jos djece otislo sa peticama i cetvorkama a u srednjoj skoli se borilo za opstanak.
"Pedagoški pristup djeci je loš." napisa ti.
Na koliko si casova prisustvovao dok sam "pedagoski pristupao" i ti i mnogi drugi koji sebi uzimate za pravo da komentarisete moj rad. Da ne spominjem tvog "grupnog gradjanina i njegovu grupnu gradjanku".

Da se javio neko kome sam predavao i da sam ga zlostavljao i bio nekorektan , onako iz obijesti, ne bi se javio vec pokrio ushima.
A da sam grijesio - jesam.Da sam pretjerivao - jesam. Da su ostali "prosvjetitelji" bili bar malo stroziji ne bi ni moje usi toliko izvirivale.
O tome vec pisao.

User avatar
svraka
Posts: 1845
Joined: 14.05.2013. 14:29

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by svraka »

U redu je Cicko. Ti si u pravu. Razumijem tvoje reakcije, ali jednostavno, neke mislim da nisu u redu. Rekao sam ti i koje.
( Mada, mali nije išao na popravni, niti je gubio godinu, ali nema veze. S matematikom je baš imao problema. I banjalučku Gimnaziju je završio vrlodobrim uspjehom, prosjek preko 4.)

User avatar
droplja
Posts: 813
Joined: 27.10.2010. 13:54

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by droplja »

А шта то фали гимназији у Прњавору?
Ne diraj lava kada spava.....

User avatar
svraka
Posts: 1845
Joined: 14.05.2013. 14:29

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by svraka »

По мом мишљењу ништа. Школа сасвим ок. Кадар је на нивоу. Критеријуми исто. Ја сам је похађао.
Можда дворана за филскутуру фали.

cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

svraka wrote:U redu je Cicko. Ti si u pravu. Razumijem tvoje reakcije, ali jednostavno, neke mislim da nisu u redu. Rekao sam ti i koje.
( Mada, mali nije išao na popravni, niti je gubio godinu, ali nema veze. S matematikom je baš imao problema. I banjalučku Gimnaziju je završio vrlodobrim uspjehom, prosjek preko 4.)
Posto se dogadjaji u JUCI zahuktavaju, da podvucemo straftu ispod ovog tvog pisanija.
Nisam bas siguran da si bio iskren al' aj'.
Prije mi to lici da ti je neko rekao "pusti ga nećel' prestati..."
Naravno da pri tome birani epitet na moj racun nije izostao ... nek' vam bude.
Ono sto ostaje i dalje da "zulja" je cinjenica da nisi rekao nista o onima koji djeci daju vioke ocjene a djeca sa tim ocjenama odlaze dalje i imaju problema. Slucaj ti poznat???
Opisah vec jednom razlog svog peticharenja pa da se ne ponavljam. Pored svega toga ipak sam na kraju uspio dovesti to u stanje redovno. Kako???
Pa davanjem ocjena za stvarno znanje ... jedinicaaa - povikat ce neki... Jesteeee - odgovorit cu ja.
U stvari to i jeste realnost u ovoj JUCI i mnogim drugimJUCA-ma , jad i cemer.
Ali svima koji su na budzetskom dzepu je sada zgodnije da cute pa dok ide ide.
I danas sam u razgovoru sa djecom rekao da najljepsi dio svog zivota gube nadmudrujuci se samnom, ziveci u ubjedjenju da se moze, nista ne raditi (valjda se pishe rastavljeno), a imati.
Neće ovi krediti velikog NJega iz Laktasa vjecno trajati.
Prije ili poslije će doći bolno budjenje. Nekima ovde na Smrdovitom Balkanu a neki na CopaCabanu.

Da će te JA spominjati u ponekim postovima budućim, hocu ali mozemo da zakopamo sjekiru "glede" tvoje djece i ocjena. Tvoje dijete kao i sva druga djeca kada pozele a rade malo teze zadatke iz fizike su uvijek dobrodosla.
Ubijedjen sam da ovako misli bilo koji drugi radnik koji se ovim poslom bavi jedino sto je kod mene malo teze doci do dobre ocjene.A tada stupaju na scenu specijalci za brze intervencije i forenzicku dokimologiju... ali o tome poslije ovog posta.
Coming soon

User avatar
svraka
Posts: 1845
Joined: 14.05.2013. 14:29

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by svraka »

Цицко, морам ти рећи, и због тебе, а и због дјеце: критеријум који си поставио за добијање високе оцјене из физике заснива се искључиво на математици. Реално, то јесте тако. Физика без математике нема смисла. Ипак, то што ти предајеш је физика за дјецу. То је основна школа. То је по мом мишљењу физика која треба да их научи да воле физику. Како дјеца тог узраста да схвате Шредингерову једначину??? Имају ли представе уопште шта су изводи? Наравно, ти ћеш рећи да Шредингерову једначину ниси ни помињао, и да и није у наставном програму. ОК. Али си петицу ипак условио беспријекорним познавањем математике. Можеш причати шта хоћеш, гледао сам шта тражиш за петицу. Чиста математика. Уз наравно, беспријекорно познавање теорије.
Математика је све. Знам то, и поштујем. Али сјети се шта је највећи ум физике имао као оцјену у основној школи из математике.

cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

Aaa sta ti je slucajnost...
Sa malim zakasnjenjem od Okruglo 4 godine da se javnem "pernatom partizanovcu", ono cisto da ne odem kod sv. Petra bijeliti Sredingeri kvantnoj fiziKi a da ne kucnem koje slovce
Da je forum gekrepao to je jasno vec duze vremena ali osta na tapetu moj kriterijum.
Vec odavno iza svojih ocjena ne stojim i vec dugo vremena dvice dijelim na "Jel' znas kako se zoves?"
U sta se skolstvo pretvorilo svima je pred nosom, samo je pitanje ko hoce da o tome razmisli.
Nadam se da je "pernati" bar jednom porazgovarao sa svojim mladjim skolarcem kako se recimo izdesavala tzv "mala matura"
i koliko je sve bilo regularno na pomenutoj... i pored svih prepisivanja i pomoci testatora desavalo im se da jedva navuku postotak rijesenosti dvadeset i koji posto prida...
E onda se bas postavlja pitanje ko zbog koga u skolsku avliju dolazi.
Ne bi bilo lose da i ostali malo prebace koju rijec sa svojim podmlatkom a ne da ih upisu na kojekakve faxove i da im se nakon godinu dvije vrnu sa polozenim jednim ili ni jednim ispitom.
Ako nista drugo a ono iz ekonomskih razloga.

Pisem ovo jer mozda budem odjavio internet jer sam sa njegovom visosti glavnokomandujucim u JUCA sjemenilistu dosao u kolEEziju zbog radi izbora "marke" maske koja je postala glavni modni detalj na cijeloj planeti.
Pa ko velim dok imam jos koju kintu i dok sam na sisi internetskoj da razduzim ovu partiju prelajavanja sa dusmanlukom - bez obzira sto na portalu nema zive duse.

Covjek ponekada pozeli da se posvadja sa neSkim a vise nema nikoga cak ni za to.
Zasto smo se klali onomad medjusobno ako ce svi da s3.14che preko Alpa da peru gOOzu svabicama vremesnim.

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by vrsta8472 »

Ђес Цициос :smt006
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

Evo me u novim g...

Prva pomisao svih je "Zasto si uvijek KontraProtivan?"
Jednostavno pokusavam da ne razmisljam "kolektivnom" glavom.

Vazno mi je da ne ostanem pernatom duzan odgovor na Sredinger :)
Posto su ovi navalili sa brnjicarenjem ocito je da cu u Mravici nastaviti diHati frishak zrak a ulizice i poltroni neka se maskare na Pra'uljama koliko hoce.

PS
Ti si ocito ostao posledni na forumu da ugasis svjetla.
Ocito da je uspjelo onim silnim da nas natjeraju savkog u svoju rupu... a sa takvim je najlakse manipulisati

User avatar
svraka
Posts: 1845
Joined: 14.05.2013. 14:29

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by svraka »

Pozdrav za cicosa. :smt006

cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

Odpozdrav svraki :smt006

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by KAMIKAZA »

Sta je ovo jel neko okupljanje pocinje.😀
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

cicos
Posts: 200
Joined: 10.04.2010. 15:07

Re: Javna Cirkuska Ustanova O.Š."Nikola Tesla" Prnjavor

Post by cicos »

Slucajno navratih da me onaj gore ne zovne a da ne odkomentarisem i vidim da je neko na fenjeru dovrno fitilj skoro do kraja jer nigdje zive duse da se nadje ... i onda se pojavise i drugi koje zelja mine da se koja kavga zapodjene i na kraju svi odu na 'ladjenje - da se pras'na slegne

Post Reply