Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Politička dešavanja u Republici Srpskoj i BiH

Moderators: vrsta8472, KAMIKAZA

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Jeli fererendum o odcijepljenu Republike Srpske i iz ove i ovakve dejtonske BiH realnost, i li puka politička manipulacija?
Šta spremaju u ovom momentu strani zapadni moćnici ,a vezano za dalju sudbinu ove i ovakve BiH.?
Jeli referndum o odcijepljenu Republike Srpske iz BIH jedini i najteži put kojim trebaju ići Srbi s ove strane Drine, ili je to samo još jedna prazna puška s kom se maše kad se ide u lov na glasače,kao što je to svojevremno bila prazna puška vezano za takozvanu reviziju privatizacije.
Šta Srbima u BiH poručuju odlazeći evropski parlamentarci na čelu s Doris Pak,i provjereni i etablirani mrzitelji Republike Srpske,poput ostarjelog Stjepana Mesića i njegovih supijača jutranje kave iz grdske kavane sa trga Bana Jelačića u Zagrebu.
Jeli opozicija u Republici Srpskoj dokraja sigurna da je referendum o odcijepljenu Republike Srpske samo batina u rukama Milorda Dodika, ili je to neko zaista Dodiku šapnuo na uho guraj.
Ma šta stvarno zančio referndum o odcijepljenju Republike Srpske,i Milord Dodik i opozicija u Republici Srpskoj nebi trebali u dnvnoj i jeftinoj predizbornoj retorici obesmišljavati i omalovažavati,ovo veoma osjetljivo pitanje za Srbe s ove strane Drine.
Trebaju li Srbi s ove strane Drine,pred evidentno novo planiranje politike o BiH budu dokraja sukobleni i podjeljeni za šaku vlasti na brodu kome se spema potapanje,ili da konačno nauće nešto iz svoje istorije,da oko nekih pitanja nema suakoblavanja,podjela i mržnje,pogotovo u borbi za golu vlast!!?
Šta Republici Srpskoj može pomoći Srbija, a šta Rusija, ili i jedna i druga,prije svega pomažu sebi ??!!
Jeli najavljivana jedinstvena /unitarna/BiH,vječita težnja bošnjačkog naroda utopija,kao što je za mnoge utopija odcijepljenje Republike Srpske,od ove i ovakve BiH?
Mislim da ova tema sa ovakavim pitanjima i dilemama zaslužuje mjesto na ovaom našem forumu.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by KAMIKAZA »

Za ovo sve ima samo jedan kratak i jasan odgovor. :)
Opet ste se prepali pred izbore pa talasate sa pricom koja vise ne pije vode ni kod stogodisnjih baba. :P
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

Iris
Posts: 1717
Joined: 22.12.2013. 15:57

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by Iris »

Kad nemaju čime da se pohvale i idu u kampanju sa pitanjima iz socijalne politike, borbe protiv kriminala i korupcije....onda udare po nacionalnom pitanju (očuvanju i odcjepljenju RS)!
Ne daj Bože da me takvi čuvaju od bilo čega!

User avatar
dkrajina
Posts: 560
Joined: 21.01.2011. 22:23
Location: tamo daleko

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by dkrajina »

Sad je velika sansa,mozda i poslednja da se RS odvoji od BiH.
Treba da se iskoristi guzva oko Krima,Kosova,Katalonije,Skotske.
zivot je surov

Lasse
Posts: 193
Joined: 17.07.2011. 14:57

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by Lasse »

Постојећи Закон о референдуму и грађанској иницијативи је противан уставима РС и БиХ и као такав је омча око врата Републици Српској. Као прво, Република Српска није ентитет само српског народа, већ од уставних амандмана 2002. такође и хрватског и бошњачког. Дакле, као што је то и по Уставу БиХ, 2002. је усвојено да су сва три народа конститутивна у оба ентитета, што значи да грађански референдум по принципу "један човјек-један глас" није легалан ни нивоу БиХ, али ни на нивоу ентитета. Ако бисмо, хипотетички, изгласали самосталност на том референдуму прегласавајући друга два народа, Хрвати и Бошњаци би истом аналогијом на нивоу БиХ референдумом могли да укину Републику Српску прегласавањем Срба. Сличне смо референдуме имали почетком 90их и видјели смо гдје су нас они одвели.
Свиђало се то нама или не, ове ствари треба да знамо у случају да нам било ко током ове предизборне кампање почне потезати причу о референдуму. Колико год то пријало нашим ушима, извјесније је да би нас одвело у пропаст, него у самосталност.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

U BiH, koliko ja znam Paralamentarna skupština nije donijela taj Ustav,već da je na snazi važeći Dejtonski ustav, za koji se uporno traže njegove promjene, i ako isti u ovom najvišem zakonodavnom tijelu BiH,nije čak ni verifikovan.
Nravno, da se samo spominjanje refernduma u BiH,mnogima diže kosa na glavi, upravo zbog bolnog prisjećanja prvomartovskog referenduma u BiH kada su dava naroda preglasala treći narod,što je dirktno bio povod za krvavi građaniski rat, ili kako dva druaga naroda,vole reći agresija na BiH, od strane preglasanih Srba.
Naravno da Republika Srpska kao jedan od dva entiteta,nije entitet samo srpskog naroda,već i ostali,kao evo što odcijepljeni Krim nije samo,ruski već i ostali koji tamo žive.
Namjerno sam spomenula Krim jer poređenje Republike Srpske i Krima su vrlo različite situacjie ,prije svega na okolnosti u kojima se nalazi Krim u odnosu na Republiku Srpsku.
Kad bi Hrvati i Bošnjaci nekim preglasavnjem mogli ukiniti Republiku Srpsku, nje odavno već nebi bilo,a da su se svi pozivali na ustavno pravne norme,mi bi možda još živjeli u bivšoj Jugoslaviji,i ako išta nebi trebali pričati bivši jugoslovenski narodi ,nebi trebali pričati o jedinstvenim multietničkim državama,čijeg smo licemjerstva svjedoci ovih dana od nekih banana državica bivše Juge, glede krimskog refernduma i ukarajinske krize.
Ma, nama Srbima kad bi od zapad zatražili da svi pređemo u Islam, i da Republiku Srpsku priključimo dobojsko zeničkom kantonu,taj zapad nebi dozvolio ,kao što nije, i nikad neće dozvoliti Hrvatima treći entitet,to je svakom iole politički obrazovanom jasno,ali i zapadu je veoma jasno da se nešto u BiiH mora korjnito mjenjati,kakao bi BiH kao jedinstvenu /čitaj unitarnu/što prije treba priključivati evo -atlanskim integracijama , s obzirom da računaju da su Srbiju završili.
Dakale ev. referendum o odcjepljenju Republike Srpske,treba posmatrati iz jednog dugog aspekata,uostalom kako ga posmatarju i drugi secinisti,kako u Evropi tako i na drugim mjestima u svijetu.
KAMIKAZA wrote:Opet ste se prepali pred izbore pa talasate sa pricom koja vise ne pije vode ni kod stogodisnjih baba.
Daj Kami na ozbiljnoj smo temi,pusti te priče ko se čega prepo, ja ne živim ni od ovih na vlasti ni od ovih u opziciji,ništa manje nego ti,ispade da si gori nego baba od 105 godina.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by KAMIKAZA »

Pa niko nikad nije pomenuo odcjepljenje RS,osim kad se primaknu izbori,niko nikad nije pomenuo smanjenje plata politicarimo ,osim oko izbora,niko ne pominje borbu protiv kriminala i korupcije osim tada,itd-itd-itd.I ti bi meni sada rekao da je sve to slucajno,na nas turci navaljuju sa svih strana,uvjek su tu iza brda ,sa isukanim sabljama,ali samo oko izbora,pa sto ih nema,narod se ubi izvirujuci kad ce,ne mogu da cekaju,a njih nema,kao ni nasih Srba sa kokardama koji samo sto nisu navalili na muslimanska sela,i njih isto tako lazu i plase kao i vi nas,ali malo je to ofucano,ne pali vise,evo ja znam neke ljude iza brda,poslace mi slike kako je tamo ako imate zelju da vidite,i da se uvjerite da tamo nema Murata sa 12 000 turaka :)
Mi mozemo samo da izgubimo i ovo sto imamo ako pokusamo da dobijemo vise,osim toga sami ne mozemo da opstanemo,a niko nas nece,ovi vasi su nas toliko zaduzili da nas niko ni za dzabe nece. :wink:
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Upravo ja sam to i apostrofirala u pisaniji napred,to što si naveo se prije svega odnosi na opoziciju koja pred izbore raskida sve koalicije i onda počne to o čemu ti pišeš,smanjenje plata funkcionerima,okupljanje u parku protiv Ćurguza,prijevremeni izbori na 5 mjeseci od redovnih,utvrđivanje ko se gdje i koliko borio u otadžbinskom ratu,kolika je plata Milorada Dodika,pod kojim je uslovima njegov sin dobijo kredit,jeli propalo neko javno peduzeće,šta čemo sa lovom iz Elektroprenosa,koliko se zadužujemo kod MMF a i tako dalje i tako dalje.
A onda pozicija ili ti pravilnije rečeno vlast,da se protiv ovih opozicionih trica i kučina suprostavi sa svojim tricama i kučinama ,koje si isčešljali i uredili za vrijeme svoje vladavine,ako su uredili,oni potežu referndum ,kao veoma ozbiljno i teško pitanje.koje nikako nebi smjelo biti dnevno političko i u predizborno vrijeme.
Odcijepljenje Republike Srpske spomenu je i spominje već 10 godina Milorad Dodik, i u Narodnoj Skupštini Republike Srpske ta priča je pripremljena samo se čeka pogodan trenutak da se taj isti refrendum raspiše,ako zatraeba naravno.
Doduše sem njega ovi drugi nesmiju ga ni spominjati,Mladen Bosić ,Mladen Ivanić i Dragan Čavić o tome nesmiju pričati ni kod rakijskog kotla,kad popiju koju,jer mogli bi ovi strani obavještajci dojaviti u Vašington ili Brisel za šta se oni zalažu u BiH.
I Aleksandar Vučić je nekad dok je bio mladi radikal popuit Ognjena Tadića sa šubarom na glavi i kokardom u srcu, jurio ustaše duž granica Velike Srbije,Kralobag Kralovcac,Virovitica, a danas je najpopularniji političar u Srbiji sa graničkim prelazom istina integrisanom :smt005 Brnjak i Jarinje,preko koga u svetu srpsku zemlju Kosovo smije preći samo sa dozvolom iz Prištine.
Doduše i ti si sa kmikazama išao na Kosovo do pobjede,imaju i panoi i slike iz te vaše slavne prošlosti,a sada se izgleda stidite kokardi ,bojite Turaka koji nisu iza brada, već su tu među nama, kupuju imanja.ali eto sreće da su Turci nekeko bise na njih navikli ,već neki novi klinci sa kuzrtz hozama i grosse bradama,pod raznim nazivima ,vehabije ,selefije i lažne mutevelije.
Narvano da mi možemo da izgubimo i ovo šta imamo,nisi otkrio Ameriku, to znaju i ovi kraj rakijskog kotla,i nestoji teze da mi želimo da dobijemo više, već da sačuvamo postoječe,tu praksu je nažalost Radovan Karadžić dok je živ bio praktikovao, kakao bi to više mogao prodati neprijatelju.
Svi su se zadužili nismo samo mi,to je nama naša zapadna demokratija dala, koja nas je sve redom u dužničko ropstvo dovela.i Dodika neki iz milja zovu Laktašenko ,ali on ipak nije Lukašenko koji je manje dužan i zadužen.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

ovu temu treba pod vicevi. Spickas milijarde od privatizacije i kredita i onda malo mudzahedini, malo referendum, malo kupovine zemlje po RS, malo naseljavanje Arapa..
i kakve veze ima opozicija sa ovim..Mile smislio, Mile nek raspise i odradi i vladace vjecno..
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Nemoj odmah da se pališ, i na viceve pozivaš,baš vas je Čava unervozio sa Dodikom i čavinom bolesnom željom da se vrati tamo gdje je nekad bio,ako je sve spsikano,i obezvređeno potrošeno i zaduženo zašto, se tako grčevito borite za vlast i izluđujete ovaj narod.
Od te bolesne želje za valšću vi ste izgubili sliku o relnosti, i nevidite naravno realnu opasnost za srpski narod, s ove strane Drine, i svaka ozbiljna tema je za vas vic.
Kolabracionisti kako reće Koridorac,vi bi st prodali vjeru za večeru,jer ste u velikoj krizi identiteta i u stanju ,pohlepe i srebrenjaštva,pa nerezlikujete mudžehedine od četnika bez šubare ,pa mislite da su to naši :smt005 :smt005 pa naravno da ih nevidite.pitajte Galijaševića on će vam pojasniti razliku između bradonja.
Regi to vaše poštenej i moralisanje pokernite u lokalnoj skupštini kad budete prodavali sledći kaš gradske zemlje sa tim bosićevim brodolomcima. koji vladaju Prnjvorom 25 godina.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

ja se ne palim, niti sam nervozan, moj komentar je vrlo kratak dok se ti ubi nesto objasnjavajuci ja samo ne znam kome.
nigdje ja nisam bio, niti cu ici, samo doslo je vrijeme da se polako tope nacionalne gluposti, pa i ova nasa ovde. kamo srece da znas nesto o Kataloniji i Skotskoj, lakse bi shvatio ovu ovde nasu suludu ideju. Evo kazem, nek Mile prije izbora raspise referendum i gotova stvar, glasacu za njega! Sta ceka, pogodan trenutak? pa evo sad je kad se svi cijepaju i dijele.
izdajnike smo dobili, evo Karganovic koji je uzeo 2 miliona km iz budzeta je napisao spisak izdajnika,takoreci poziv na linc.
naravno da se borimo za vlast, pa to je zadatak opozicije, i ti se citav zivot boris za vlast, ne popusta te zelja :D
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by KAMIKAZA »

Bas me zanima kako izgleda pogodan trenutak za samoubistvo. :) Pa vi niste svjesni koliko smo mi slabi i nevazni,ima da nas pregaze nasi u stampedu kad budu bjezali iznoseci kapital,reci da smo mi izgubili identitet i cucnuti iza Dodikovih gluposti je nelogicno,kad neko ustane i kaze drugom da je se prodao,da je izgubio nacionalni identitet,da je izdajnik,mekusac ili sta ti ja znam sve,onda taj neko treba da ima autoritet ili u najmanju ruku isukanu kamu,da pokaze kako to treba,pa prvi Dodik ce ako mu iskoci SDS sa lopate,potpisati koaliciju sa Turcima u vase ime,evo ja cu se opkladiti,ako ga SDS poljulja,da ne kazem smakne,pokazace koliko je bjedan i pruzice ruku turcima i onakvim kao Lagumdzija,prvi ce se poljubiti sa njima,ali on ni tada nece biti izdajnik,nego politicar,njegovo uvlacenje u dupe protivniku nece biti izdaja vec politicki potez,za sve se nadje neka njeznija rijec,samo za Srbina koji govori istinu,nema utjesnih rijeci,jer oni ljuljaju Dodu junaka,covjeka koji je imao muda da svercuje cigare dok su drugi pusili krdzu na ratistu.Junak je on,a ima i svugdje svoje ljude,osim u Crnoj Gori,tamo ga konkurencija ne moze ocima da gleda,zbog njega tamo niko nece da pusi Ronhil,Jesi li se ikad zapitao zasto mi nemamo bliske odnose sa bracom iz CG,oni su dolazili da ginu za nas i sa nama,a mi sad ni ne telefoniramo sa njima,mislim nasa vlada,najbliza i najsrodnija zemlja (jer i jedni i drugi imamo dilera za predsjednika :) ) a kontakt skoro da i ne postoji,zasto.Jer su karteli naseg predsjednika i karteli njihovog predsjednika na ratnoj nozi.
Mislim da bi meni i ovima ovdje koji kontriraju na sve te vase gluposti,bilo puno lakse pisati ono sto narod zeli da cuje,ali bojim se da ce sutra ili za 20 godina kad mene ne bude bilo,(ovi ostali su mladji pa ce valda i da pozive ) :D neko reci da sam bio budala,nebi da me ljudi pamte kao budalu,i toga se bojim,zato pazim sta pisem,ali bojite li se vi iz SNSDa nekih novih generacija i njihovog suda vasim glupostima,ovo sto se danas kaze i napise ,ostaje,SNSD ce biti i nestati,ali vi koji branite sve to,neznam kako cete tada ljudima u oci pogledati.
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Neko ko se predstavlja KAMAIKAZOM, i ko je sa Kmaikazama išao na Kosovo do pobjede,morao bi znati kad je trenutak za samoubistvo,očito da su mnogi propustili mnoge prilike na okupiranom Kosovu.
A ako nas pregaze,kako nam ko malkice i prijetiš,neko će nastaviti dalju borbu za ev, otetu Republiku Srpsku,ali sa pravim Kmaikazama/ako zatreba/ ne sa papirnatim.
regeman wrote:dok se ti ubi nesto objasnjavajuci ja samo ne znam kome.
Tebi i takvima kao ti, nepada mi na pamet bilo šta objašnjavati na ovu temu,ali ti si se sam zainteresovao.
regeman wrote:Evo kazem, nek Mile prije izbora raspise referendum i gotova stvar, glasacu za njega!
Nije mile poput Čavića da raspisuje referendum,kao što opozicija traži vanredne izbore pola godine prije redovnih,pa se narod smije glupostima,vrijeme za raspisivanje referenduma/ako bude trebalo/odredit će neki drugi, a ne Dodik.
regeman wrote: Sta ceka, pogodan trenutak? pa evo sad je kad se svi cijepaju i dijele.
To ti misliš Regi :lol: :lol: ciepanje države nije cijepanje starog čarašafa,pa ko veliš neki cijepaju ajdemo i mi da nešto cijepamo,baš me iznenađuješ nepoznavanjem nekih stvari i činjenica.
regeman wrote:naravno da se borimo za vlast, pa to je zadatak opozicije, i ti se citav zivot boris za vlast, ne popusta te zelja
Odmah da ti kažem, ta vaša borba za vlast je kao teleće oranje,puno oplaza :lol: :lol: ja da se borim za vlast, ja bi svoj kruh zarađivao na budžertu, a ne kod privatnika u fabrici :smt005 :smt005
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

Referendum pominje snsd i Dodik vec deset godina. To je njegova ideja. Nek ju sprovede ili nek se poklopi usima. Svako svoje ideje sprovodi. A po najnovijem Karganovicevom stivu svi koji ne misle kao Mile su izdajnici tako da je rasprava sa nama nepotrebna.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by bičbožiji52 »

Naravno da je ideja za ev, referndum potekla iz SNSD a i od presjedinak Milorad Dodika,koji jedini ima tu hrabrosti i težinu kao političar na ovim prstorima,neće valda ta ideja poteći od radikala Mihaljice,koji ni u svojoj mjesnoj zajednici ne znači ništa.
Referendumo o dcjepljenju Republike Srpske nije nikava marašalov plan,to je rezervna varijanta u slučaju neke nove Jalte gdje se veliki igrači mogu preko noći dogovoriti o nekim novim granicama i podjelama, s obzirom da je nastala nova etapa, nova era,jer poslije pripajanja Krima Ruiji,ništa više neće biti šta je dosad bilo ,dolazi do promjene geopolitičkih odnosa, i tom kontekstu treba posmatarti ev.referendum o odcijepljenju Republike Srpske.
Šta si se ti Regi uhvatio karganovićeve liste izdajnika nisi ti na njoj,šta se češeš gdje te ne svrbi,tamo na toj listi zaista ima velikih srbmrzaca Srbije i Srba,Srbije od koje žive, i po kojoj se slobodno kreću i protiv nje djeluju šta je tu problem,neka svako nosi svoj krst,moželi u toj tvojoj idealiziranoj Americi neko da slobodno piše i govori o američkim tabu temama,ka što je rasna i vjerska dikriminacaija ,naravno da može jedno jutro u Tjmsu to napisati,ali sledeće juto i nikad viš ga neće biti.
Nemoj da otvaramo tu temu, moglo bi se nadugaćko i naširoko o izdajnicima i patriotama,a da ne spominjem partzane ,ustaše i četnike.
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by KAMIKAZA »

Ko je patriota a ko izdajnik znat ce se kad zagusti ,za sada je Mladic izdajnik a Dodik heroj,ali ko zna koliko ce to da traje,za mene je Mladic jos uvjek junak i vojnik,a Dodik izdajnik,jer ga nikad nije ni pomenuo,a kamo li posjetio u zatvoru,ja da imam moc i da sam neka civija,otisao bi da ga vidim u inat svjetu,da pokazem da cjenim ono sto je stvorio,a to je RS,koju on danas krcmi i zaduzuje.Evo namjerno nisam pomenuo Karadzica,jer ima negativni strana,ali i puno pozitivnih,pomenuo sam covjeka vojnika,koji nije nista radio za sebe i partiju,vec za narod,koji mu danas ni hvala nezna reci.Da je znao sta ga ceka i kako ce da mu se zahvali ova RS i njeni lopovi,pobio bi ih kao zeceve.-
Ovo sto kazes Kosovo,mene nije sramota ni za sta sto sam uradio i sto nisam uradio.Nevolim ni da se sjecam svega,Prnjavor tada nije imao puno Srba,mislim velikosrba kao danas,pitaj ako se ne sjecas,ja mogu na prste da pobrojim ko se tada smio oglasiti kao Srbin,pa makar i tiho,znam i ko je bio Hrvat,i Musliman,mi smo se pomalo i postovali,ali postoje i veci razlozi od onih koje mi vidimo,razdori medju ljudima,nesuglasice koje su nepremostive,a mi smo tada imali oruzja na pretek.
Ja sam milion puta napisao i izbrisao zasto sam ostavio sve za sto sam se godinama borio,jer ne zelim da stavljam ljagu na svoj narod,jer to nije radio narod vec pojedinci svome narodu,mislim da bi se i najvecem srbinu neke stvari ogadile kad bi dozivio nesto takvo,mada sve strane su radile na isti nacin,pa ponekad i precutimo ono svoje,mada mislim da je i pogresno,ali svako svoj krst nosi,pa i ja moram nositi svoj,ali imali smo i mi na zalost svoje Markale.
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

sve se slazem, pokrenuli, zavrsite ju ili cutite. ali potezati tu pricu pred svake izbore pa onda dodje Ketrin Eston d zavrce rukice..de..
sto se tice liste nisam na njoj ali citam i podrzavam sve one medije jer na cist nacin i kroz brojke pokazuju brualnu pljacku Dodika i njegovih kumova i ostale sabrace, sve po p.s u i zakljuccima vlade, samo corav ne vidi.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

KAMIKAZA wrote:Ko je patriota a ko izdajnik znat ce se kad zagusti ,za sada je Mladic izdajnik a Dodik heroj,ali ko zna koliko ce to da traje,za mene je Mladic jos uvjek junak i vojnik,a Dodik izdajnik,jer ga nikad nije ni pomenuo,a kamo li posjetio u zatvoru,ja da imam moc i da sam neka civija,otisao bi da ga vidim u inat svjetu,da pokazem da cjenim ono sto je stvorio,a to je RS,koju on danas krcmi i zaduzuje.Evo namjerno nisam pomenuo Karadzica,jer ima negativni strana,ali i puno pozitivnih,pomenuo sam covjeka vojnika,koji nije nista radio za sebe i partiju,vec za narod,koji mu danas ni hvala nezna reci.Da je znao sta ga ceka i kako ce da mu se zahvali ova RS i njeni lopovi,pobio bi ih kao zeceve.

Koliko se sjećam kad su svi bili poklopili se po ušima Dodik je iz Haga za ruku doveo Bijnu Plavšić,još dok Mladić nije ni bio u Hagu,a Hrsi Siladžić je dobio od toga osip po koži, i još neki.
Dodik je išao u Hag svjedočiti onom neretniku Kradžiću,tako da ti ta priča ne pije vode, a neznam gdje si to pročitao da je Mladić izdjnik, a da su to izrekla neka srpska usta, ili ti to sad premijerno iznosiš

.
KAMIKAZA wrote:Ovo sto kazes Kosovo,mene nije sramota ni za sta sto sam uradio i sto nisam uradio.Nevolim ni da se sjecam svega,Prnjavor tada nije imao puno Srba,mislim velikosrba kao danas,pitaj ako se ne sjecas,ja mogu na prste da pobrojim ko se tada smio oglasiti kao Srbin,pa makar i tiho,znam i ko je bio Hrvat,i Musliman,mi smo se pomalo i postovali,ali postoje i veci razlozi od onih koje mi vidimo,razdori medju ljudima,nesuglasice koje su nepremostive,a mi smo tada imali oruzja na pretek.
Ja sam milion puta napisao i izbrisao zasto sam ostavio sve za sto sam se godinama borio,jer ne zelim da stavljam ljagu na svoj narod,jer to nije radio narod vec pojedinci svome narodu,mislim da bi se i najvecem srbinu neke stvari ogadile kad bi dozivio nesto takvo,mada sve strane su radile na isti nacin,pa ponekad i precutimo ono svoje,mada mislim da je i pogresno,ali svako svoj krst nosi,pa i ja moram nositi svoj,ali imali smo i mi na zalost svoje Markale.


Jeboti velkoosrbe,puna mi j ona stvar uvjek bla ti velikosrba,od Gzimsetana,Knina pa do Dejtona,kako mi je bila puna stvar vikendboraca u ratu ,koji su se borili, i za sobom televiziju vodili,a obični Srbi i obični borci su u rovovima čamili i branili,ratovali i ginuli,dok su ti velikosrbi pljačkali zločine u im naroda pravili i sramotu narodu za vijeki vjekova napravili ,to je trebalo u ratu streljati, a u miru na goli otok poslati.
To nisu Srbi , to nisu borci, to su bile obične fukare i jajare.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

bobi1993
Posts: 268
Joined: 11.06.2012. 14:02

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by bobi1993 »

Ja vas nikako ne razumijem,ni vas ni temu o kojoj se ovdje toliko polemiše. Ovaj tekst ću napisati u svoje lično ime,ali i u ime 90 % mladih ljudi. Čemu nezavisnost ako smo gladni?
Čemu nezavisnost,ako nas je svakim danom sve manje? Čemu sve to ako je ovolika nezaposlenost?
Zar neko misli da će nam samostalnim i nezavisnom biti bolje?? Jedino što onda naše glavonje neće morati da dijele pokradene pare sa glavonjama iz FBIH.
Prije ovog referenduma,prvo je potrebno da se pohapse lopovi. Koja kod stranka dodje na vlast u oktobru treba da duže optužnice,hapsi i provjerava i naravno da to počne iz svojih redova tj prvo svoje dvorište da počisti pa onda dalje. Smanjiti plate funkcionerima ne na 3 ili 4 prosječne plate,već na 3 ili 4 minimalne plate pa da vidite onda kako će se truditi da se poveća standard gradjana i plate ovih radnika koji imaju sreću da rade. Smanjiti poreze na rad,suzbiti rad na crno i sivu ekonomiju.Dovesti strane investitore ali omogoćiti i našim ljudima podršku da krenu i oni u posao. I naravno,prestati sa zaduživanjem i smanjiti administraciju.
Pa kad se sve to sredi,nezaposlenost padne na ispod 10 %,dugovi se konsoliduju, kriminalci pohapse,vrijedni ljudi nagrade. Zar mislite da će u takvim okolnostima nekom pasti na pamet referendum???????
Браћа Грим су били добри,али какве бајке прича Додик :)

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Narvno sine da me ne razumiješ, jel si suviše mlad i poprilično neupućen u meritum teme o kojoj se ovdje s razlogom polemiše.
Naravno da se referndume nemože ni jesti ni piti, referendum, ni bilo kakava nezavisnost ,kao što se nemože ni jesti ni piti, niti jedinstvena i unitarna BiH u kojoj bi eto svi ovi snovi mladih ljudi i ostali takođe nemogu ostvariti,dapače.
Velika je nezaposlenost i u susjednoj državi Hrvatskoj koja je kao takva već odavno ušla u EU,i ostalim zemljama u regionu,mislim da si me razumio šta i o čemu netrebamo više polemisati.
Niko nemisli da bi ev, samostalnost i neovisnost sama po sebi riješola boljitak života, to sa referendumom u konkretnom slučaju nema veze.
Ostavi se ti glavonja i glavešina,njima najbolje odgovara ovo i ovakvio stanje haosa ,njima bi odgovaralao kad bi se malo i pripucalo ,jer i kad se u BiH zaprave dobro pucalo, mnogima glavaonjama nije bilo loše.
Tvoja priča o nekim priorutetima nije sporna,ali uvjek nad prioritetima postoje prioriteti,ne može se organizovati lijepa i velika svadaba bez mlade ,mislim da sam ti ovom metaforom odgovorila .
Nije refrendum pitanja nakakvog i nekom padanja na pamet,ili nepadanja napamet,ev, referendum o odcijepljenju je poslednja crta odbrane Republike Srpske i odbrane srpskog naraod s ove strane Drine, u slučaju da neki moćnici odluče da u krvi stvorenoj Republici Srpskoj presude .
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

jel ti pricas o ''neovisnosti'' treceg entiteta ili.. :) :smt002

a ti se kao razumijes u meritum..i vidim da je prica samo radi price..davalac politicke tezine..po tome smo najtezi u Evropi onda.
nama su cilje fikasne institucije a ne neke budalastine kakve sad pravimo i unistavamo ih tako da su bolje 95te izgledale nego danas.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Ja sam vrlo jasna u svojim artilkulacijama vezano za temu,a i tebi dozvoljam slobodu izražavanja bez lutnje i bijesa na tvoje mišljenje o meritornosti, jer ipak nismo na sudu.
Najmanj je bitno šta ja razumijem ili ne razumijem,a tvoji stavovi na sreću nisu većinski i odlučujući, kad je u pitanju dalala sudbina Republike Srpske i Srba s ove strane Drine.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

tako je, samo necu , bar koliko je u mojoj moci da dam sarlatanma koju svu imovinu imaju izvab RS da odlucuju o mojoj sudbini. Koliko se moze, a ponavljam ti, meljete o referendumu, sredite ga,
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by ZMIJA »

Samo nezaboravi, šaralatani nisu tamo negdje, šaralatani su među nama, i ovdje ne meljmo o šarlatanima već o sudbiini naroda.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
regeman
Posts: 8267
Joined: 19.05.2003. 22:24
Location: kingston

Re: Referendum o odcijepljenju Republike Srpske

Post by regeman »

tako je, treba se svakih 20 godina igrati sa sudbinom naroda.
That same year, Strummer reportedly cried when he learned that "Rock the Casbah" had been adopted as a slogan by US bomber pilots in the Gulf War.

Post Reply