Obraz opstine

Sve što je vezano za lokalnu politiku u opštini Prnjavor

Moderators: vrsta8472, KAMIKAZA

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by vrsta8472 »

Ками, мислим да си управу.
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Obraz opstine

Post by bičbožiji52 »

blek_stena wrote: Evo nastojim da održim obećanje koje sam dao Neozbiljnom i Kamikazi.
Ne možćeš ti njima Blek dokazati,očito Alekse ne razumiju kako funkcioniše ovaj naš sistem.Dogovorna državna korupcija je opasnija od pljačkaške privatizacije, jer je stalna kategorija, i tu pojedinac nemože ništa.
Ako je ministarstvo sugerisalo da se raspiše oglas za stručnu legalizaciju zgrade,koja je od istog ministarstva osporavana jer nije rađena u skladu sa postojećim projektom .Šta to znači ???
P'riča kako je odstupanje od zvaničnog projekta odstupljeno zato što se orunilo malo zemelje ispog zgrade muzičke škole je priča za malu djecu.Crvene ruže korupcije su dogovorene prije nego je bager spustio prvu kašiku na temelju .
Predhodna vlast je iza sebe ostavila otvorenu priču dogovorene korupcije i nezavršene zgrade,što će nova vlast morati debelo to obavjestiti javnost, da nisu ni luk jeli, ni luk mirisali.-
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

neozbiljan
Posts: 1144
Joined: 31.01.2015. 20:32

Re: Obraz opstine

Post by neozbiljan »

Gdje živite vas dvojica?? U kom svijetu??

I jedan i drugi pripadate vladajućoj kasti i sjedite svakodnevno sa ljudima koji obavljaju važne funkcije kako u Opštini tako i u ovom entitetu. Ako ste već vi tako sve decidno proučili i ustanovili da je kriminal prisutan u našem malom mistu, zašto nešto ne poduzimate??

User avatar
bičbožiji52
Posts: 1716
Joined: 08.08.2012. 11:00

Re: Obraz opstine

Post by bičbožiji52 »

Nemoj žuti da budeš pripametan.Veliko je pitanje ko sve pripada vladajućoj kasti kako se to ti sočno i pjesnički odrazi.
Sud i tužilaštvo je pod kontrolom vladajuće kaste u Sarajevu, i mi sa tim imamo malo većih problema,sem problema korupcije i kriminala, koji se nikako ne rešavaju.
Vi u Srajevu se bavite političkim sudanijama, a ne borbom protiv kriminala i korupcije.
Vama je samo Dodik na pameti ,preči i od terorizma u BiH a, kamo li kriminala i korupcije.
Tužilaštvo saslušava pozcioonirane Srbe a ne okorjele lopove ,teroriste i kriminalce.Istina hapse se i Srbi za ratne zločine to vama nije sporno.
NE TREBA MI NIČIJE MIŠLJENJE.NI SA SVOJIM NEZNAM ŠTA ĆU.

neozbiljan
Posts: 1144
Joined: 31.01.2015. 20:32

Re: Obraz opstine

Post by neozbiljan »

Uzmi statistiku pa pogledaj koliko Srba je uhapšeno za ratni zločin za vrijeme SNSD-a a koliko za vrijeme SDS-a, vidjećeš da je drastična razlika.

Pogledaj da li je neko od bošnjaka uhapšen za ratni zločin i optužen po komandnoj odgovornosti u periodu SNSD-a!
Kad to sagledaš stara zmijo piši nešto.

Koliko doseže tvoje neznanje vidi se po činjenici što ne znaš ni koji sud ni koje tužilaštvo je nadležno za "kriminal" koji pominjete.
Tvoje pravničko znanje je na nivou Brane Žune! :smt005

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by ZMIJA »

Ti si žućko tako simpatičan sa to svojom ofšor propagandom i statistikom.Mi smo hapsili krupne ribe, a vi hapsite siću. :smt005
neozbiljan wrote:Pogledaj da li je neko od bošnjaka uhapšen za ratni zločin i optužen po komandnoj odgovornosti u periodu SNSD-a!
Kad to sagledaš stara zmijo piši nešto.
Može li bez to stara zmijo,natuko si i ti dosta godina, i ako su ti djeca tek prohodala.A vi ste uhapsili Fahrudina Radončića i Slobodana Pavlovića, pa ste ih morali pustiti vanka kao i Nasera Orića,ako ćemo se frljati budalaštinama koje ti namećeš kao predmet komentara.
neozbiljan wrote:Koliko doseže tvoje neznanje vidi se po činjenici što ne znaš ni koji sud ni koje tužilaštvo je nadležno za "kriminal" koji pominjete.
Tvoje pravničko znanje je na nivou Brane Žune! :smt005
Ti bi morao znati da su sud i tužiaštvo ma kog nivoa bili neovisni i da to nema veze sa SNSD a ni sa SDS om.
Ti si udbaške loze ti bi hapsio sudio kao za vrijeme Golog otoka,ali samo svoje političke neistomišljenike.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

User avatar
blek_stena
Posts: 774
Joined: 08.03.2015. 19:29

Re: Obraz opstine

Post by blek_stena »

Kamikaza, ponovo te besplatno učim. Doduše, sad sam i ja zatražio pomoć. Vidim da više i ne spominješ ove dokumente koji svjedoče o arčenju narodnih para. Neozbiljni je tražio, sad kad je dobio, i on se ukakio. Zna Neozbiljni da ja mogu dobiti toga još. Ali pustimo Neozbiljnog, on nije bitan. Nego, prvo ću pomenuti nekoliko tvojih ""bisera"" Kamikaza, jer si mnogo vremena na to potrošio, ali svjesno, jer ti je očigledno da su ovi tvoji harali gdje su god mogli, a ti si onda prešao da potenciraš beznačajnost nadzornog organa, pa si se i tu zajebao. A ti biseri su sledeći ""finansije nisu resor njegov"" " "pitaj Svraku, on to bolje zna od nas, to ne potpisuje nadzorni organ, nego inspekcijska služba, koju ste vi rastjerali degradirali"" " što se tiče ispitivanja pritiska, to je opet u nadležnosti izvodjača" ""nije finansiranje u nadležnosti nadzornog ili inspekcije, već investitora"" "" investitor može da plati sve unaprijed ako hoće, a može da plati i na kraju"" "nadzorni organ je sluga investitora" ""ali opet kazem sta ce investitor kada da plati izvodjacu nije u njegovom domenu i investitor ne treba njegovu suglasnost."" Zamolio sam i dobio prava i dužnosti nadzornog organa, gdje se vidi da on pored mnogo toga PROVODI KONTROLU SVEGA I SVAČEGA TE ZAHTJEVE IZ UGOVORA, Ovo ""svega i svačega je radi skraćenja, ali kao što vidiš i ""zahtjeve iz ugovora"", a ti kažeš tamo oko onog ispiranja cjevovoda treba da radi Svraka i neka inspekcija. Sve su ovo radnje obuhvaćene ugovorom. Dalje vidiš da piše da ""vrši kontrolu trošenja sredsstava u odnosu na postavke," takođe još sudjeluje u"snimanju i obračunu izvedednih radova" a ti kažeš šta on ima sa finasijama, investitor može odmah da plati sve ako hoće i tako valjaš gluposti. U članu 13. stoji da"" vrijednost troškova zajednički utvrdjuju izvodjač i nadzorni organ" Što znači da ako se nadzorni organ ne uključi ili ne da odobrenje , nema od naplate ništa. ON JE TAJ KOJI UTVRDJUJE KAMIKAZA, A NE NEKO DRUGI. I konačno zadnji član, govori sve o ispunjenosti obaveza iz ugovora, a nema investitora nigdje. Praktično, niko ne može da ide pišati, dok o tome ne bude obaviješte nadzorni organ. A ti kažeš da njega marškaju kad hoće, zanemarujući da treba biti debeo debeo razlog, i učinjeno krivično djelo nadzornog organa da bi se to desilo, što ovdje nije slučaj. Evo ti dole malo šire, pa širi oči, samo polako riječ po riječ. A naravno, nije to sve. I na kraju, kažu mi da se malo strpim, pa će mi poslati iz nekih finansijskih propisa, kako opština ne može ništa platiti dok ne odobri nadzorni organ. Ali ne mogu tebe kriviti za sve, i tebe često namagarči ovaj TUŽIBABIN trio, Damir, Borko, Marin.


IV - ДУЖНОСТИ И ПРАВА НАДЗОРНОГ ОРГАНА
Члан 6.

У оквиру садржаја рада надзорни орган је дужан нарочито да: - врши контролу рада извођача у смислу спровођења техничке концепције из одобрене техничке документације, - врши конторлу квалитета уграђених материјала и изведених радова у односу на прописе о техничким нормативима и стандарде, те захтјеве из уговора, - даје тумачење евентуално нејасних детаља из техничке документације, као и да рјешава друга техничка питања која настану у току извођења радова, - судјелује у снимању и обрачуну изведених радова, - врши контролу реализације терминских планова, а посебно да ли су за њихову реализацију испуњени услови у погледу потребне документације и кадрова на градилишту, - врши контролу трошења средстава у односу на поставке у инвестиционом програму, - правовремено преузима поједине радове, - правовремено упозорава извођача на уочене недостатке, - координира рад свих учесника у изградњи, - подноси одговарајуће извјештаје инвеститору и обавља све друге послове у његовој надлежности.

Члан 13.

Извођач је дужан извршити налог надзорног органа из претходног члана овог правилника. Уколико су при извршењу налога из става 1. овог члана настали трошкови за извођача, који нису обухваћени уговором, инвеститор ће те трошкове признати извођачу. Износ трошкова из претходног става овог члана заједнички утврђују надзорни орган и извођач, а сагласност даје инвеститор. Уколико је до опасности и посљедица дошло кривицом извођача, све трошкове сноси извођач.

Члан 22.

Извођач је дужан да на вријеме, путем грађевинског дневника, обавијештава надзорни орган о свим питањима важним за испуњење уговорених обавеза, о започињању појединих технолошких фаза радова, о извориштима снабдијевања материјалом, о радионицама и погонима у којима се обављају припремни радови или производња полупроизвода и готових производа, као и о механизацији коју ангажује за извођење радова.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Obraz opstine

Post by KAMIKAZA »

Procitaj ovo ispod detaljno i sa razmisljanjem pa ces shvatiti da sam bio u pravu i brisi taj kupus sa pocetka to je srrasno,nabacao si kao lopatom. :)

Tehnicka pitanja nisu finansije,ovaj clan 13 ne znaci nista drugo nego da on potvrdjuje investitoru da je izvodjac imao vanrednih troskova koji nisu bili obuhvaceni ugovorom,nema on tu nikakvu izvrsnu ulogu,samo sa strucne strane izvjestava tatu da je bilo tako,i gdje si ti ovdje vidio da je on Bog. :D
Pravis rezance od toliko toga ti si izabrao tri clana koji ti naj bolje pasu i opet nista nisi dokazao. :oops:

Vidis ovo ,to si zaboravio.

II - НАЧИН СПРОВОЂЕЊА НАДЗОРА

Члан 2.
Стални стручни надзор у току изградње објеката, односно извођења радова за које је издато одобрење за грађење, обезбјеђује инвеститор
Уколико инвеститор спроводи стручни надзор непосредно, именоваће једно или више стручних лица за вођење надзора (у даљем тексту: надзорни орган), о чему ће писмено обавијестити извођача.
Уколико инвеститор повјери надзор одговарајућем стручном правном лицу, у том случају ће то лице именовати надзорне органе и о томе обавијестити инвеститора и извођача.
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
blek_stena
Posts: 774
Joined: 08.03.2015. 19:29

Re: Obraz opstine

Post by blek_stena »

Umjesto da jaučeš, Kamikaza, jer su se ove barabe zajebavali sa tvojim novcem i novcem mnogih čestitih ljudi, ti usled povrijedjene sujete i dalje plivaš u neznanju i glupostima, Iako ti je sve predočeno. Naravno, prateći tvoje "bisere" predočeno ti je ono samo što je važno, a ono što nije bitno, nije ti niko ni demantovao. To što si napisao, da ""investitor obezbjedjuje stručni nadzor"" to nije ni jednog momenta sporno, i niko neće polemisati sa tim. A ti si kao sad nešto dokazao. Smiješno. Drugo što si naveo za član 13, jeste oko troškova, ali da hoćeš ili da si moćan da obratiš pažnju, jer u ovom članu piše i to "" IZNOS TROŠKOVA IZ PREDHODNOG STAVA ZAJEDNIČKI UTVRDJUJU NADZORNI ORGAN I IZVODJAČ, A SAGLASNOST DAJE INVESTITOR. "" Da si ti kadar ovo shvatiti, poenta ovog člana koji je naveden jeste da ti dokaže da nema utvrdjivanja troškova bez nadzornog organa, ( a ti trabunjaš o kvaliteti i pišeš da se troškovimogu platiti odmah, i da je nadzorni ne bitan, jer ga mogu maršnuti kad hoće). Sve to znači da je nadzorni Bog, jer tek poslije njega saglasnost daje investitor, dakle investitor ne može stupiti na scenu dok prije nadzorni organ ne završi svoje. I nema boga koji može uraditi drugačije, a da bude zakonito. Naravno, nezakonito možežeš svakako. I ne lupetaj da nadzorni nema izvršnu ulogu oko finansija, pa ti sad hoćeš da nadzorni ode u banku sa čekom i još uplati novac. (ne znam gdje je kraj s tvojim glupostima). Činjenice su neumoljive Kamikaza, Neki ljudi čitaju ova pisanja, ne smijemo dozvoliti da se krivo informišu, jer nas je drvena filozofija dovoljno koštala na svakom koraku. Ipak se to sve mora vratiti u neki ozbiljan kontekst, a ne šarlatanstvo. Ali nemoj ti sebe da kriviš ništa, ipak su tebe ova tvoja braća koja zastupaš navukli na tanak led. Nije sramota vjerovati, pa i ja sam milion puta napisao da me je TUŽIBABA prevario usred moje kuće, pred 100 ljudi, kad sam mu nešto spremio. Vidim da ovi tvoji izdaše saopštenje, pa što ne demantuju i ova pisanja, ili ova dva dokumenta. Treba stisnuti petlju, a miševi se sakrili u rupe, Rupe male, tijesne, samo stao TUŽIBABA, Damir, Borko, a za ostale nema mjesta. :lol: :smt006

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Obraz opstine

Post by KAMIKAZA »

Da je to tako kao sto mislis davno bi mi propali,tako bi nadzorni i izvodjac u dvije rijeci rijesili sve ,a investitor bi bio ovca za sisanje,pa bi nam otislo 600 000 kao onomad Geri za potisni vod za koji nije postojao ni projekat ni rijeseni imovinski odnosi.Ti si to zaboravio u ime prijateljstva ali ja nisam.:) Pamtim kao slon.
Ne volim ja SDS kao sto ti mislis ali sam ostao duzan mom drugu Prosvjeti pomagao mi je za popravni 1983 godine pa da se iskvitamo prije sudnjeg dana. :) Zato ih sada branim. :)
Ali vidim da se nesto moze tumaciti na sto nacina,zato nam i jeste ovako,samo jedno moras da shvatis kad ja nekog biram kao suradnika i kad mogu u svakom momentu da ga zamijenim kao cipelu, kako je onda on meni Bog.
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

neozbiljan
Posts: 1144
Joined: 31.01.2015. 20:32

Re: Obraz opstine

Post by neozbiljan »

Čitajte Vaskovića ima i korisnih stvari:

"P.S. Važno obavještenje
Putarina na autoputu Prnjavor-Doboj se ne naplaćuje iza 22 časa. Ostanu vam 4 KM u džepu koje bi ste mogli iskoristiti za kupovinu jaja. "

"Hibridni rat Režima protiv Naroda; Dodikov “Soroš” hara političkom scenom RS"
piše: Slobodan Vasković

Uradi li Tomaš išta sa onim zaposlenjima na autoputu???

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by ZMIJA »

Citajte Rajka Vasica , Slobodan Vaskovic je davno procitan.
Last edited by ZMIJA on 31.01.2017. 19:59, edited 1 time in total.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

sifra
Posts: 245
Joined: 08.07.2013. 14:05

Re: Obraz opstine

Post by sifra »

Sto se vise vade, to dublje tonu :)
Alea iacta est!

User avatar
ZMIJA
Posts: 7701
Joined: 09.01.2008. 18:23
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by ZMIJA »

Za nepovjerovati since ti jebem kalaisano da su postali izdajnici par exselans.Bakir tone ONI GA spasavaju,ko rodenog brata.
Samo budalu, dva puta ujede zmija iz iste rupe !

neozbiljan
Posts: 1144
Joined: 31.01.2015. 20:32

Re: Obraz opstine

Post by neozbiljan »

Šukno vam je Bakir sa izjavom da ne planira apelaciju za ime Republika Srpska. Što se tiče odbrane tuđih interesa tu ste najbolji. Najbolji zaštitnici hrvatskih interesa i Dragana Čovića!!

User avatar
aquarius
Posts: 5707
Joined: 19.02.2007. 21:45
Location: DEEP BLUE SEA

Re: Obraz opstine

Post by aquarius »

УГ "Наша визија" Прњавор
Primili smo apel stanovnika dijela ulice Živojina Preradovića koji više od dva mjeseca nemaju uličnu rasvjetu. Kontaktirali su prnjavorsku Elektrodistribuciju ali su dobili odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti. Treba napomenuti da tom prometnom ulicom, bez trotoara, skoro svakodnevno prolaze djeca na putu do škole. Njihovo kretanje dodatno je otežano suženjima koja su nastala nagomilavanjem snijega. Tu je i sve veći broj pasa lutalica koji u grupama napadaju prolaznike bez obzira na azil koji se nalazi u neposrednoj blizini. Ovo se odnosi na dio ulice od Magistralnog puta do raskrsnice kod KP Park. Ostatak ulice, prema Mravici ima rasvjetu. Najveću opasnost predstavlja neosvjetljenost pješačkog prelaza preko Magistralnog puta kod Zanatskog centra 2.
„Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast“ - George Bernard Shaw

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by vrsta8472 »

Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by vrsta8472 »

Ко има воље нека прочита ове коментаре

Imagehttps://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by vrsta8472 »

Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Obraz opstine

Post by KAMIKAZA »

Sad ce izbori pa ce se onda opet nesto i uraditi. :) Jedan kolektivni ne izlazak tri cetiri ili vise sela na izbore bi bio dobar signal lokalnoj vlasti,ali kao i svugdje ima jajara koji se nebi pridrzavali obecanja pa bi to izgubilo smisao.Ovako obecanje ludom radovanje.
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

borot
Posts: 11
Joined: 29.09.2010. 13:22

Re: Obraz opstine

Post by borot »

Više puta prošao sam ul. Rajka Maleševića koja je nedavno, prije manje od mjesec, popravljena od udarnih rupa i oštećenja na kolovozu i zaprepastio sam se saznanjem da su, poslije izvedenih radova, ostala brojna oštećenja na kolovozu, naročito u dijelu ulice od kuća br. 30 do 88. Da li je nadležni organ poslije izvedenih radova obišao ulicu i izvršio uvid u kvalitet izvednih radova?Ulica je inače, bez trotoara i jako je frekventna jer spaja grad sa naseljenim mjestima Konjuhovci, Maćino Brdo, Grabik Ilova i dr.
S druge strane pohvalio bih, istina s manjim zakašnjenjem, reakciju nadležnih službi koje su Dušanić Petru (koji se predstavlja za većinskog vlasnika AD "Prnjavor expres"), zabranile dalje izvođenje gradjevinskih radova na autobuskoj stanici u Prnjavoru. Ono što je on do sada napravio je veliko ruglo i ne rijetko sam bio svjedok ružnih komentara putnika na izvedne radove. Ovo se više ne može popraviti, uklopiti, treba rušiti.

User avatar
KAMIKAZA
Posts: 15318
Joined: 20.05.2005. 05:50
Location: USA

Re: Obraz opstine

Post by KAMIKAZA »

Ulica Rajka Malesevica je za one koji ne znaju ,ona ulica sto ima naj vise zakrpa. :) Kao da su se djeca igrala. :) Sto bi rekli mi seljaci :"Vise Tase" :lol:
Svi smo mi Kamikaze !!!
Besmrtnim se postaje umirući za drugoga !

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by vrsta8472 »

Или сада модерно, 50 нијанси сиве ;)
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
vrsta8472
Posts: 21448
Joined: 29.09.2003. 20:24
Location: Прњавор
Contact:

Re: Obraz opstine

Post by vrsta8472 »

Да ли се запитате колико нас годишње коштају општински службеници? 4.164.330,00 КМ


Image
Хроничар свакодневнице

vedran@prnjavor.info

User avatar
Magyar
Posts: 1135
Joined: 18.12.2009. 10:21
Location: Lazina voda

Re: Obraz opstine

Post by Magyar »

Samo cetvrtinu budzeta? Pa i nije puno :smt005
Sve što možeš danas, uradi juče!

Post Reply