tako isto prica i sa KUD-ovima..
dobro kaze max..ako neki klub ima reprezentativca, ili nekog sireg sampiona..ozbiljnog..to je znak da se dobro radi...ovo osvajanje turnircica...nemam pojma, mozda nisam u pravu..
Moderator: aquarius
U Prnjavoru je uvijek bio jedan klub i to još od 1976 !regeman wrote:sta ce Prnjavoru dva kosarkaska kluba..
Svi nezadovoljni klubovi treba da se okupe i zajednički dignu glas protiv ove nepravde. Sve vrijeme ti to pričam, biće da se ipak u nečemu slažemo.Nicky wrote:Ali to na kraju ne dobiju.Lasse wrote:Dakle, slažem se da se klubovima iz budžeta treba obezbijediti samo osnovno, ali velika većina klubova, samo to osnovno i traži.
A i zasto se ne bi bunili ostali klubovi. Evo recimo, fudbaleri Ljubica su placeni u drugoj ligi, dok recimo kosarkasi ili rukometasi igraju za dzaba. Zasto? Sta ako i oni navedu troskove za plate igraca, koliko para bi im bilo potrebno? I zasto oni igraju za dzaba a ovi su placeni? Ajde da malo Ljubicevi igraci jedno 2-3 godine igraju za dzaba, a da im se daju pare samo za prevoz i kotizacije? To ako dozivim trcacu go krug oko Prnjavora.
što se mene tiče, ne vidim problem u stvaranju sportskih klubova (pa i privatnih ), nek nam djeca uživaju i rastu kao sportisti i umjetnici(ili ćemo da ih izvlačimo iz kreveta mamurne, na žalost neki svoju djecu nisu ni zatekli u krevetima),boji te se samo za pare- oteće vam ih tako i takoregeman wrote:sta ce Prnjavoru dva kosarkaska kluba..ili recimo 2, 3 karate kluba...ostale da ne nabrajamo..i, ima li ijedan klub gdje sami sebe finansirjau..onako, javni, masovni, sportski klub ljubitelja sporta..ili bi svi na drzavnu sisu.![]()
dobro kaze max..ako neki klub ima reprezentativca, ili nekog sireg sampiona..ozbiljnog..to je znak da se dobro radi...ovo osvajanje turnircica...nemam pojma, mozda nisam u pravu..
kakav?go, rege, jesi ti zainteresovan da sa mnom osnujes jedan zanimljiv klub, pare su sigurno nase, vjeruj mi na rije
Dragi Aleksandre, iz tvog posta se jasno vidi da si neki trener/sefic/vlasnik ili nesto trece nekog od prnjavorskih klubica, recimo kosarkaskog! Hajd sad ti meni reci, ali pazi dobro sta pises, KOME VI TO PODNOSITE knjige ULAZA I IZLAZA??? Kakvog crnog ulaza i izlaza? pa niste vi preduzece pobogualeksandar76 wrote:što se mene tiče, ne vidim problem u stvaranju sportskih klubova (pa i privatnih ), nek nam djeca uživaju i rastu kao sportisti i umjetnici(ili ćemo da ih izvlačimo iz kreveta mamurne, na žalost neki svoju djecu nisu ni zatekli u krevetima),boji te se samo za pare- oteće vam ih tako i takoregeman wrote:sta ce Prnjavoru dva kosarkaska kluba..ili recimo 2, 3 karate kluba...ostale da ne nabrajamo..i, ima li ijedan klub gdje sami sebe finansirjau..onako, javni, masovni, sportski klub ljubitelja sporta..ili bi svi na drzavnu sisu.![]()
dobro kaze max..ako neki klub ima reprezentativca, ili nekog sireg sampiona..ozbiljnog..to je znak da se dobro radi...ovo osvajanje turnircica...nemam pojma, mozda nisam u pravu...
prepucavate se ko je dobio veći kolač a ko manji,a niko se nije upitao kako se te pare troše i kako se te pare pravdaju-svaki klub,udruženje mora da da na uvid svoje knjige ulaza i izlaza nadležnom organu , a ako neko od njih(mislim na odgovorne osobe) ne radi regularno treba da se sankcioniše---
prijavite klub ili udruženje koje radi van zakona!!!
ne, posmatraču nisam ni jedno od prozvanih, a ako si upućen a vidim da nisi, već samo površno lupaš(jer bi nešto već konkretno uradio)Samo vas gledam wrote: Dragi Aleksandre, iz tvog posta se jasno vidi da si neki trener/sefic/vlasnik ili nesto trece nekog od prnjavorskih klubica, recimo kosarkaskog! Hajd sad ti meni reci, ali pazi dobro sta pises, KOME VI TO PODNOSITE knjige ULAZA I IZLAZA??? Kakvog crnog ulaza i izlaza? pa niste vi preduzece poboguKome se to pravdate o trosenju nasih zajednickih para? Kome dostavljate racune? Kome se pravdate koliko ste strpali sebi u dzep a koliko ulozili u djecu? Hajd bas da vidim sta ces napisti, pa te ceka jedan odgovor, mozda nece biti ovdje javno napisan, dobices pp, samo da ti kazem da nemas pojma i lupetas ovde ljudima koji ne znaju, jer nisu u toku, a ja jesam, mozda vise nego ti, gdje vi trosite svoje pare!!!
Podrzat cu ovaj tvoj post posebno zbog misljenja o prnjavorskim atleticarima koji redovno uzimju medalje na svim takmicenjima a skoro sva zasluga za to je samo njihova , njihovih roditelja i trenera Dalibora Vrhovca. Mala Jelena Gajic je prije dvije sedmice na balkanskom prvenstvu uzela zlatnu medalju u dosta jakoj konkurenciji a da to nitko od rukovodecih ljudi u nasoj opstini nije ni primjetio. Za sve drugo se nadju i pare i sponzori samo za ono sto iole vrijedi NEMA.Samo vas gledam wrote:Alexandre, nije mi bila namjera da te uvrijedim ili bilo sta slicno! Nemam taj cilj apsolutno i zao mi je sto je tako ispalo, iskreno. Moram da priznam da je tako odreagovano upravo zato sto ZNAM kakve izvjestaje klubovi imaju. ne kazem da se ne vode knjige i da se ne svode zavrsni racuni, ali mislim da se opstinskom organu ti isti ne dostavljaju, vec obicni pisani izvjestaji u wordu koji obicno kad podvuces liniju nisu dobro ni sabrani (ako se uopste bilo sta dostavi)! Nisam protiv sportskih klubova, dabogda ih bilo jos ovoliko da i moja djeca imaju gdje da utrose visak energije, ali kazem da je masa klubova koji su tu tek tako samo da pokupe pare od opstine, a vecina vlasnika tih klubova se dobro snadje s nemalom cifrom koja se dobije, iskreno! Bilo je primjera sajednim kk klubomt prije nekog vremena kad su igraci po gradu se raspitivali zasto nema priliva iz opstine, a priliv bio davnih dana, samo je to igracima "malo precutano"! opet se ponavljam, nisam protiv sportih klubova, nego protiv korupcije u tim istim, danas vise sport nije rekracija nego sansa da se debelo profitira, ako si na nekoj rukovodecoj funkciji a ne obicni igrac. I da se razumijemo, pola tih silnih fudbalera, kosarkasa, rukometasa i ostalih je vikendom mrtvo pijano po zanatsko, a nedjelju treba da igraju pa se onda zale na lose utakmice, uslove, autobuse....mislim, ima tu svega, daleko smo mi od ozbiljnog sporta, ali boze moj, treba i to malo, ima talentovane djece,mozda nekad neko i uspije malo dalje da se probije zahvaljijuci upravo tom klubu.
Npr ofk SOKOLSKI, famozni klub svima nam dobro poznatog Dragojla, i sad treba dati njemu pare i atleticarima isto!!! barem vidis svaku vece onu djecu kako jadni i po 40c trce po gradu i vjezbaju, pa sevap im je dati i tri puta vise, pa makar nista i ne osvojili, za trud!! Ove druge necu ni da komentarisem, od mene dosta sto su pomenuti uopste, pa makar i u negativnom smislu.
Dupliranje klubova štetno za sport
Poslije višegodišnjeg mrtvila u Prnjavoru je obnovljen Opštinski savez.
Na obnoviteljskoj Skupštini za predsjednika je izabran dugogodišnji radnik Nemanja Vasić, koji je najavio bolje dane za klubove i sportiste ove opštine.
- Jedan od naših prvih poslova biće uvođenje reda među postojeće klubove. Postala je praksa da se paralelno osnivaju klubovi iz istih sportova, isključio zbog nečijih privatnih hirova. Tako smo u isto vrijeme dobili dva košarkaška prvoligaša, ali nijedan nije mogao u viši rang zbog besparice. Prnjavor nije tako velik niti finansijski moćan da ima po dva, pa i više klubova u identičnim sportovima – rekao je Vasić
U ovoj kalendarskoj godini prnjavorski sport imaće na raspolaganju iz opštinskog budžeta 240.000 maraka, od čega će polovinom tog iznosa raspolagati fudbalski prvoligaš Ljubić.
Na sjednici Skupštine izabran je i novi Izvršni odbor Saveza, a na čelu sedmočlane „sportske vlade“ biće sportski radnik iz Potočana Miroslav Popadić. U Izvršnom odboru su još Željko Petrović, Slaviša Slatinac, Vladimir Vunjak, Dragan Milanković, Živko Milijaš, Dragan Ančić a za sekretara je imenovan Branislav Bošnjak. Dogovoreno je da do kraja ovog mjeseca bude održano proglašenje sportiste za 2011. i 2012. godinu.
B.R. - Glas srpske
nije stetno dupliranje klubova ili bilo kakvih organizacija,naprotiv to samo moze podici kvalitet jer bi se trebala razvijati zdrava konkurencija a ne da se onom drugom noga podmece. A sto se tice finansija, "gdje čeljad nisu bijesna ni kuća nije tijesna" ili "gdje ima za dvoje ima i za troje" samo treba prepoznati ko stvarno radi i da se tim organizacijama pruzi pomoc,dok naprotiv oni koji samo uzimaju novac,a ne rade nista (zna se dobro koje su to organizacije i sportski klubovi) njima pomoc uskratiti maksimalnovrsta8472 wrote:Dupliranje klubova štetno za sport
Poslije višegodišnjeg mrtvila u Prnjavoru je obnovljen Opštinski savez.
Na obnoviteljskoj Skupštini za predsjednika je izabran dugogodišnji radnik Nemanja Vasić, koji je najavio bolje dane za klubove i sportiste ove opštine.
- Jedan od naših prvih poslova biće uvođenje reda među postojeće klubove. Postala je praksa da se paralelno osnivaju klubovi iz istih sportova, isključio zbog nečijih privatnih hirova. Tako smo u isto vrijeme dobili dva košarkaška prvoligaša, ali nijedan nije mogao u viši rang zbog besparice. Prnjavor nije tako velik niti finansijski moćan da ima po dva, pa i više klubova u identičnim sportovima – rekao je Vasić
U ovoj kalendarskoj godini prnjavorski sport imaće na raspolaganju iz opštinskog budžeta 240.000 maraka, od čega će polovinom tog iznosa raspolagati fudbalski prvoligaš Ljubić.
Na sjednici Skupštine izabran je i novi Izvršni odbor Saveza, a na čelu sedmočlane „sportske vlade“ biće sportski radnik iz Potočana Miroslav Popadić. U Izvršnom odboru su još Željko Petrović, Slaviša Slatinac, Vladimir Vunjak, Dragan Milanković, Živko Milijaš, Dragan Ančić a za sekretara je imenovan Branislav Bošnjak. Dogovoreno je da do kraja ovog mjeseca bude održano proglašenje sportiste za 2011. i 2012. godinu.
B.R. - Glas srpske
vrsta8472 wrote:U ovoj kalendarskoj godini prnjavorski sport imaće na raspolaganju iz opštinskog budžeta 240.000 maraka, od čega će polovinom tog iznosa raspolagati fudbalski prvoligaš Ljubić.
Ово су ствари које су, не штетне, већ погубне за прњаворски спорт. Неприкосновеност фудбалског клуба Љубић, који, без обзира на резултате, располаже половином средстава из буџета за спорт. И о томе нема расправе, ако тако одлучи сива еминенција наше општине. Што се тиче овог демона прошлости, који је обновљен прије пар дана, боље би било да је остао у вишегодишњем мртвилу, него да тамо поново са собом повуче прњаворски спорт.bobi1993 wrote:Poslije višegodišnjeg mrtvila u Prnjavoru je obnovljen Opštinski savez.