Završen međunarodni sajam floristike

Foto: SRNA

 Izložbom svadbenih buketa i revijom vjenčanica sinoć je u Banji Kulaši kod Prnjavora završen dvodnevni Međunarodni sajam floristike.

TV K3

Specijalista floristike iz Slovenije Sabina Šegula, koja je na ovaj sajam došla na poziv Danijele Domuz iz Prnjavora čiji je mentor, podsjetila je da su na predavanjima pravljeni buketi za vjenčanje, kao i trendovski viseći aranžmani i sa ornamentalnom žicom.

Prijatno sam iznenađena kolegama koji su radili u ova dva dana, cvjećarke su bile jako zainteresovane i dobro su radile, svi smo uživali u ovoj priči”, rekla je Šegula.

Ona je istakla da su u organizaciji sajma imali podršku sa svih strana, uključujući i opštinu Prnjavor, dok je cvijeće sponzorisala poznata firma “Oazis”.

Danijela Domuz, vlasnica cvjećare “Domuz” u Prnjavoru, kaže da je ideja za održavanjem sajma nastala zbog nedostatka seminara i obuke u domenu cvjećarstva na ovim prostorima.

“Posla u cvjećari ima puno i veoma je zahtjevan. U radu su važni i kvalitet cvijeća, održavanje, prehrana, a mi još uvijek malo znamo o svemu tome”, kaže Domuzova.

Ona je zahvalila opštini Prnjavor koja je sajam uvrstila u manifestacije kojima se obilježava 24. mart – Dan opštine, kao i gostima iz Slovenije, Srbije i gradova u Republici Srpskoj i svim prijateljima sajma.

Sajamskoj izložbi i reviji večeras su, između ostalih, prisustvovali i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

Tomaš je podsjetio da se ovakva manifestacija prvi put održava na području prnjavorske opštine, ali da će slični skupovi cvjećara, ukoliko bude interesovanja sa njihove strane, sigurno imati podršku lokalne zajednice i u narednom periodu.

“Posebna zahvalnost cvjećari žDomuzž i Danijeli Domuz koji su bili inicijatori i partneri opštine u organizaciji događaja. Zahvalnost i profesoru Sabini Šegula koja je u ova dva dana održala predavanja. Sve je bilo na vrhunskom nivou”, rekao je Tomaš.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*