Zasađeno oko hiljadu sadnica crnog bora VIDEO

Na području Kulaša, opština Prnjavor, danas je zasađeno oko hiljadu sadnica crnog bora.

TV K3

Akciju pošumljavanja pod nazivom “Lets du it” /Let’s do it/ – milion sadnica za jedan dan” sprovelo je Planinarsko društvo “Korak više” iz Prnjavora, u saradnji sa Šumskom upravom u Prnjavoru, Udruženjem građana “Mozaik” iz Banjaluke i Udruženjem građana “Ruke” iz Sarajeva.

Predsjednik ovog planinarskog društva Srđan Stakić kaže da je u akciji pošumljavanja učestvovalo 40 volontera, učenika srednjih škola iz Prnjavora.

“Uključili smo se u ovu akciju s ciljem očuvanja životne sredine, jer se u okviru aktivnosti društva dosta krećemo po prirodi i primijetili smo da su šume u lošem stanju. Na ovaj način želimo da doprinesemo očuvanju životne sredine i razvoju lokalne zajednice”, rekao je Stakić.

On je podsjetio da se akcija organizuje dva puta godišnje, u proljeće kada se radi na čišćenju divljih deponija i u jesen kada se obavlja pošumljavanje.

SRNA

1 Comment

  1. Шуме у атару села Просјек и Отпочиваљка се масовно ових година сијеку. А те шуме је становништво тих села вјековима чувало и његовало. Да су мјештани добили за сваки м3 обловине по једну марку данас би имали асфалтни пут ширине 6 метара а не девастирани макадам и пар стотина метара ускога асфалта.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*