Vlast ne dozvoljava javnost rada SO Prnjavor

Foto: A. Atić

Saopštenje za javnost OO SDS Prnjavor, prenosimo u cijelosti:

Klub odbornika SDS je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor kandidovao tačku dnevnog reda „Prijedlog odluke o internet prenosu sjednica Skupštine opštine Prnjavor“.

TV K3

Razlog je naše nastojanje da rad odbornika, ali i stavovi političkih stranaka, budu u potpunosti transparentni i dostupni javnosti.

Odluke, zaključci i drugi akti donose se, ili bi bar tako trebalo, u interesu svih stanovnika naše opštine. Oni su birali odbornike i imaju pravo da čuju i vide njihov rad, a ne parcijalne i od vlasti odobrene izjave.

Razumijemo zašto se vlast plaši transparentnosti u radu. Sve odluke priprema par pojedinaca, a odbornici skupštinske većine glasaju za njih bez želje i prava da kažu svoje mišljenje. Za ovaj prijedlog Kluba odbornika SDS postoji saglasnost većine odbornika, čak i iz vladajuće stranke, ali opravdanje za njihov javni stav se svodi na dvije riječi – ne smijem.

Razočarani smo ponašanjem Predsjednika Skupštine opštine zato što nije reagovao na izjavu Načelnika opštine, kojom je rad te institucije uporedio sa rijaliti emisijama. Načelnik opštine je tom izjavom pokazao šta misli o radu Skupštine opštine, o svim izabranim odbornicima, ali i o svim stanovnicima naše opštine koji su izabrali te odbornike, ali i njega samog.

Kao opoziciona stranka u Prnjavoru SDS će i dalje insistirati na javnosti rada najviše opštinske institucije i nastojati da se vidi rad naših, ali i svih drugih odbornika.

Građani na to imaju pravo, informatička dostignuća pružaju mogućnost, a za vlast bi to trebalo da bude obaveza.

Opštinski odbor SDS
Prnjavor

10 Comments

 1. Pa kad oces transparentno sto brises moj komentar, prvi ti ne radis transparentno a hoces ta nesto nekom nameces.

 2. Darko je svjestan cirkusa? Šta nam reče?!
  On je kreator tog cirkusa i glavni akrobata.
  Okružio se gomilom klovnova, kupljenih za kvadrat asfalta ili načelničku fotelju. Samo što niko od njih nije zabavan.

 3. Vecinu tog glasackog tijela kupis za par piva i obecanja,kao i obicno..
  A narod ko narod,kad se piva popije i po dzepu odbije..onda je kasno..
  U Pravu je Darko sto kaze..jer svjestan je i on cirkusa u kome se nalazi…

 4. Pa ko će ih birati nego narod, al odmah poslije ih je načeknik izabrao dodatno da zastupaju njegove interese a ne ovih prvi- Zivković/Sančanin-Zemun/Gvoz/Vuković/Tubak,Šikarac itd……..

 5. Slažem se sa načelnikom kad je rekao da je to rijaliti što u suštini i jesu odbornici jer sa svojim mjenjanjem “dresova”,tučnjavama,napadima ludila i ko zna kakvim kombinacija sigurno bi bili dobar rijaliti poželjan Tv kućama.

  • Ја се не слажем са том изјавом. Те одборнике је бирао народ а не Марић (Хепи) и Митровић (ПИНК).

   Због чега некоме смета јаван и транспарентан рад СО?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*