Vlast ne dozvoljava javnost rada SO Prnjavor

Foto: A. Atić

Saopštenje za javnost OO SDS Prnjavor, prenosimo u cijelosti:

Klub odbornika SDS je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor kandidovao tačku dnevnog reda „Prijedlog odluke o internet prenosu sjednica Skupštine opštine Prnjavor“.

TV K3

Razlog je naše nastojanje da rad odbornika, ali i stavovi političkih stranaka, budu u potpunosti transparentni i dostupni javnosti.

Odluke, zaključci i drugi akti donose se, ili bi bar tako trebalo, u interesu svih stanovnika naše opštine. Oni su birali odbornike i imaju pravo da čuju i vide njihov rad, a ne parcijalne i od vlasti odobrene izjave.

Razumijemo zašto se vlast plaši transparentnosti u radu. Sve odluke priprema par pojedinaca, a odbornici skupštinske većine glasaju za njih bez želje i prava da kažu svoje mišljenje. Za ovaj prijedlog Kluba odbornika SDS postoji saglasnost većine odbornika, čak i iz vladajuće stranke, ali opravdanje za njihov javni stav se svodi na dvije riječi – ne smijem.

Razočarani smo ponašanjem Predsjednika Skupštine opštine zato što nije reagovao na izjavu Načelnika opštine, kojom je rad te institucije uporedio sa rijaliti emisijama. Načelnik opštine je tom izjavom pokazao šta misli o radu Skupštine opštine, o svim izabranim odbornicima, ali i o svim stanovnicima naše opštine koji su izabrali te odbornike, ali i njega samog.

Kao opoziciona stranka u Prnjavoru SDS će i dalje insistirati na javnosti rada najviše opštinske institucije i nastojati da se vidi rad naših, ali i svih drugih odbornika.

Građani na to imaju pravo, informatička dostignuća pružaju mogućnost, a za vlast bi to trebalo da bude obaveza.

Opštinski odbor SDS
Prnjavor

21 Comments

 1. Ceco navedena gospoda je bila sa vama u SDSu pa se zapitajte zašto su vas napustili i priklonili protivničkoj strani.Vas su napustili svi koji nešto vrijede zar ne?Dug je spisak ljudi što su pobjegli iz esdesa,posbno sad kad ste se poturčili i izdali srspki narod i Republiku Srpsku,poturšiv se Bakiru i sarajevskoj politici zajedno sa onim ludim Draganaom Mektićem,američkom špijom koji ruši Republiku Srpsku po zadatku i za pare stranih obještajni službi i američke ambasade prije svega.Vama ne odgovara Drako Tomaš i SNSD a što pokušavaju od ovog Prnjvora naparaviti grad u svakom smislu riječi.Pogledajte ovaj autoput šta zanači za naš grad, koji kroz vijekove nije imao ništa, sem prnvorišta i brašnioništa.Samo autoput diže cijenu grada za 50% u samom startu,a i kružnu raskrsnicu u našem gradu ne bi vidjeli još 100 godina kad bi valdali ovi iz SDS a

  • Kada je autoput tako napredan, postavljam prosto pitanje, za koliko su radnicima u Prnjavoru povećane plate u protekle 2 godine zbog funkcionicanja autoputa Prnjavor-Doboj i zašto je ubrzan odlazak radnika u inostranstvo u prošle dvije godine kada smo postigli takvo “blagostanje”.

 2. Jasno je da vlasti i njihovim satrapima ne odgovara da narod vidi sav stepen beskarakternosti sadasnjeg sastava Skupstine na celu sa Sikarcem, Zivkovicem,Sancaninom,Sikanicem…

  • Namate vi gospđo pojma šta je bezkarakterost sadešnje vlasti!! Gdje si dosad bila i živila da vidiš prethodnu vlast pa da je cijeniš!! predlažem da šutiš nemaš pojma ni o čemu!!

 3. Vedarane ti si jedan bolesnik i oko sebe skupljaš one što su od tebe bolesniji.Bio si i ti na listi za odbornike ali te nije htio narod.Ti bi da od skupštzine praviš cirkus na svoj način i sa svojim kamericama i glupim komentarima Imaš viber grupu pa de tamo sa Klabaićem i Zemunom daj kurcu zadovoljstva.Ostavi ove odbornioke i ovu skupštinu na čelu sa Željkom Simićem da rade svoj odgovoran posao kako su i do sada uspješno radili.

  • Тепићу, ти мени само наведи један аргумент зашто СО Прњавор не би требала да има преносе уживо? Одборници су такви какви јесу, сви ми смо их бирали. Требало би да буду оно најбоље што наше друштво има да понуди. Ако је народ бирао, тај исти народ има право да гледа и слуша своје одборнике.

 4. Pa kad oces transparentno sto brises moj komentar, prvi ti ne radis transparentno a hoces ta nesto nekom nameces.

   • Roki!! Objasni ti meni kako su tvoji šefovi prebacili Gljivaru za kopanje kanala ilovskog vodovoda 1.000.000,00KM, otkud sad račun za sijevi u Vodovodu a sve pare raskrčmljene!! E tako je na samo ova dva primjera tvoja družina maznula lovu iz investicije Vodovod 6 MZ i grad. Koliko ima primjera trebamo pisat elaborat!! Koliko para ima presjednik ja neznam ali sam čuo da je dobro težak. Bavi se ,,biznisom, i sada a od prije rata, budimo objektivni!! Mene zanima pražnjnje novca iz Prnjavora od starne ovih tvojih prepodobnioh kradljivaca!!

    • Ma svi su oni pocetnici za Tomasa!Za kratko vrijeme toliko, to treba “znati”.Moze Dodika zamjeniti glatko!

  • To treba da objasni grupa koja je vladal Prnjavorom od 1992 do 2008. Bar je tada bilo novca i roba. Sada je sve manje. Oni šute ili se smiju iz ćoška i žive na visokoj nozi!!

 5. Darko je svjestan cirkusa? Šta nam reče?!
  On je kreator tog cirkusa i glavni akrobata.
  Okružio se gomilom klovnova, kupljenih za kvadrat asfalta ili načelničku fotelju. Samo što niko od njih nije zabavan.

 6. Vecinu tog glasackog tijela kupis za par piva i obecanja,kao i obicno..
  A narod ko narod,kad se piva popije i po dzepu odbije..onda je kasno..
  U Pravu je Darko sto kaze..jer svjestan je i on cirkusa u kome se nalazi…

 7. Pa ko će ih birati nego narod, al odmah poslije ih je načeknik izabrao dodatno da zastupaju njegove interese a ne ovih prvi- Zivković/Sančanin-Zemun/Gvoz/Vuković/Tubak,Šikarac itd……..

 8. Slažem se sa načelnikom kad je rekao da je to rijaliti što u suštini i jesu odbornici jer sa svojim mjenjanjem “dresova”,tučnjavama,napadima ludila i ko zna kakvim kombinacija sigurno bi bili dobar rijaliti poželjan Tv kućama.

  • Ја се не слажем са том изјавом. Те одборнике је бирао народ а не Марић (Хепи) и Митровић (ПИНК).

   Због чега некоме смета јаван и транспарентан рад СО?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*