Vlada Srbije odobrila sredstva za projekat u OŠ “Meša Selimović”

 Vlada Republike Srpske odobrila je finansiranje projekta rekonstrukcije Romanijske ulice u Palama procijenjene vrijednosti projekta do 1,3 miliona KM, od čega se donatorskim sredstvima Vlade Srbije finansira 977.915 KM, a ostatak treba da obazbijedi ova opština.

Vlada je danas iz istih sredstava odobrila i finansiranje projekta izvođenja mašinskih instalacija, toplotne izolacije i zamjene stolarije u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u Naseobini Lišnja u opštini Prnjavor, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

Procijenjena vrijednost projekta je do 142.000 KM, od čega se donatorskim sredstvima Vlade Srbije finansira 97.700 KM, dok ostatak sredstava treba da obezbijedi lokalna zajednica.

U saopštenju se dodaje da za potpisivanje sporazuma između Vlade Republike Srpske i opština Pale i Prnjavor ovlašćuje ministar finansija.

SRNA

5 Comments

  1. Mogu li i ostale škole iz budžeta opštine da dobiju po 45000 KM, zašto su ostale škole “lošije” od ove, to je novac iz budžeta opštine, znači svih građana, a ne stranačko vlasništvo za novog SNSD-ovog direktora te škole.

      • Razmisli ko je nepismen, 97700 KM donira Srbija, a razliku do 142000 KM, znaci 44300 KM namiruje lokalna zajednica, odnosno opstina, vecina skola ima problem da od ove vlasti dobije i 1000 KM donacije, citaj pazljivo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*