Uspješna godina za prnjavorske tekvondoiste

Sumirajući rezultate ostvarene u ovoj godini za Tekvondo klub “Prnjavor”, 2017. godina je jedna od najuspješnijih takmičarskih sezona.

Na Prvenstvu Republike Srpske održanom 9.aprila u Doboju prnjavorčani su postali ekipni seniorski i juniorski prvaci Republike Srpske u borbama. Ženska kadetska ekipa osvojila je bronzanu medalju u borbama.

U pojedinačnoj konkurenciji klub ima 16 prvaka Republike Srpske u sve tri starosne kategorije. Za najuspješnije takmičare Prvenstva RS proglašeni su Dejan Modić u juniorskoj, Jovana i Sava Njegovan u seniorskoj konkurenciji.

Od 24.do 30. aprila na Evropskom prvenstvu u Liverpulu zapažen nastup imali su naši reprezentativci Bosne i Hercegovine Jovana Njegovan i Sava Njegovan koji je zauzeo peto mjesto u borbama, kategorija -63kg. Upravni odbor Tekvon-do saveza republike Srpske 19. novembra proglasio je Savu Njegovana za najperspektivnijeg tekvondoistu Republike Srpske.

Svoj kvalitet prnjavorski seniori i seniorke su potvrdili na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine 9.decembra u Prnjavoru, gdje su se
okitili titulama ekipnih prvaka Bosne i Hercegovine u borbama.

Muška juniorska i ženska kadetska ekipa postali su viceprvaci Bosne i Hercegovine u borbama.

Tekvondo klub Prnjavor ima 11 prvaka Bosne i Hercegovine od toga 7 u seniorskoj i po dva u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

Za najuspješnije takmičare u seniorskoj konkurenciji Prvenstva BiH proglašeni su Andrea Korać i Bojan Malešević.

Uz pomoć načelnika opštine Prnjavor dr Darke Tomaša i kompanije ”Leburić”, članovima kluba obezbjeđen je 71 komplet sportske opreme.
U ovoj godini pored ostvarenih rezultata i nabavke opreme, klub je uspješno organizovao dvije sportske manifestacije: 15. Prnjavor Open, koji se tradicionalno odražava u martu mjesecu povodom obilježavnja Dana opštine i Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Prnjavor.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*