Ulična trka u Prnjavoru manifestacija od značaja za Srpsku

Foto: SRNA

Međunarodna ulična trka u Prnjavoru, koja od lani ima evropski kvalitet tri zvjezdice, uvrštena je u manifestacije od značaja za Srpsku, što pokazuje stalni napredak u organizaciji ovog sportskog događaja koji svakog marta okupi atletičare iz Srpske, BiH, regiona i svijeta, rekao je Srni predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor” Željko Petrović.

TV K3

Petrović je nakon sastanka sa pomoćnikom ministra za sport Republike Srpske Draganom Jaćimovićem i načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem izrazio zadovoljstvo što je Atletski klub “Prnjavor” ove godine uspio potvrditi kvalitet od tri zvjezdice Međunarodne ulične trke.

“Uspjeli smo zadržati svoj status u evropskom atletskom kalendaru, a za sve ovo dugujemo zahvalnost resornom ministarstvu i načelniku opštine Prnjavor na podršci u organizaciji svih ovih godina”, rekao je Petrović.

Jaćimović je rekao da je trka u Prnjavoru fantastičan spoj postojanja društveno odgovorne firme, lokalne vlasti i sportskog kluba.

“Čestitke Atletskom klubu Prnjavor na dobijenom sertifikatu, odnosno zadržavanju treće zvjezdice. Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske će sigurno pomagati ovu trku, a nadamo se da će kroz nekoliko godina u Prnjavor doći i peta zvjezdica”, rekao je Jaćimović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je trud, koji je Atletski klub “Prnjavor” ulagao u organizaciju trke lani, nakon 18 godina, nagrađen sa tri zvjezdice.

“Uvjeren sam da će kvalitet trke iz godine u godinu biti bolji. Zahvalni smo Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske koje je prepoznalo Prnjavor kao sportsku sredinu u kojoj atletika u pravom smislu živi. Uvjeren sam da ćemo i narednih godina napredovati”, rekao je Tomaš.

Tomaš je na pomoći pri uspješnoj organizaciji trke zahvalio generalnom sponzoru preduzeću “Komerc Mali”, te Domu zdravlja i Policijskoj stanici u Prnjavoru.

Jubilarna 20. Međunarodna ulična trka “Prnjavor 2019” biće održana 29. marta sa početkom u 13.00 časova.

SRNA

2 Comments

  1. Sve čestitke organizatoru za ovogodišnju Međunarodnu uličnu trku u Prnjavoru, jubilarnu 20-tu.

    Za vjerovati je da ćemo za par godina biti ocjenjeni sa pet zvjezdica, mada većina Prnjavorčana već sada “vidi” sve zvijezdice učestvujući u svakodnevnom preživljavanju!

    Imam konkretan prijedlog, zapravo dva:
    Prvi, da se kroz ulice Prnjavora organizuje Međunarodna biciklistička trka; i drugi, da se organizuje Međunarodni auto-moto reli Pariz – Prnjavor. Obe trke bi se vozile prnjavorskim ulicama, sa startom u ulici “narodnog heroja” Vida Nježića, pa ko preživi prolazak kroz nju, da mu se već na početku, dodjeli posebno priznanje za ispoljenu izdrživost i hrabrost! Priznanje bi moglo biti u vidu opanka, npr. specijalno dizajniranog opanka po uzoru na one koje je pravio “napredni obućarski radnik, narodni heroj”, još davne 1941. godine, čak i prije…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*