Ukrali bistu komandantu Vojske Republike Srpske

Sa mjesnog groblja u Šereg Ilovi nepoznati počinioci prije nekoliko dana ukrali su biste sa spomenika Nedjeljka Suvajca Pepe i njegovog posinka Gorana.

Suvajac je tokom ratnih dešavanja bio komandant Motajičkog bataljona Vojske Republike Srpske, a preminuo je 2003. godine.

O krađi bisti sa nadgrobnih spomenika obaviješteni su pripadnici Policijske stanice Prnjavor, čiji su službenici izvršili uviđaj, a istraga je u toku.

Prnjavor.info / Z. A. /

2 Comments

  1. Godinama unazad se krade po grobljima sirom opstine a koliko znam nikad niko nije uhvacen. To je jako i zalosno kako prema umrlim tako i za porodicu kad dodje na groblje i vidi oskrnjavljen grob. Nekad su se krali celi spomenici, sad mesingane vaze i slova, kucice za paljenje svijeca…Kako vidimo iz teksta sad opet celi spomenik…Dokle ce vise primitivci zbog zarade od par maraka za sekundarne sirovine uznemiravati hiljade ljude , kako zivih tako i mrtvih…Kukamo uvek , bila Ozna i Udba… Ma treba biti opet i lopovu ruke u istopljenu i vrucu bronzu gurnuti pa nebi vise nikad krali…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*