Uhapšeno šest lica iz Srbije zbog krađa

Banjalučka policija je tokom akcije “Koral” uhapsila šest lica iz Srbije koji su osumnjičeni za krađe na području grada Banjaluka te opština Prnjavor, Laktaši, Čelinac, kao i području koje pokrivaju policijske uprave Mrkonjić Grad i Gradiška u kojima su pričinili materijalnu štetu od oko 12.500 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su u akciji uhapšena lica čiji su inicijali D.N. /23/ i K.J. /52/ iz Sombora te M.P. /20/, S.N. /35/, M.J. /31/ i S.P. /28/ iz Rume.

Osumnjičeni su od 1. januara do 23. marta ove godine izvršili ukupno deset krivičnih djela na pomenutim lokacijama i jedno krivično djelo na području Policijske uprave Mrkonjić Grad te dva krivična djela na području Policijske uprave Gradiška.

Lica se sumnjiče da su putničkim vozilima marke “golf”, “jugo” i “fijat” dolazili do porodičnih kuća oštećenih i ukoliko primjete da nema vlasnika, upotrebom fizičke snage i podesnog alata djelovali na prozor ili ulazna vrata, ulazili u unutrašnjost odakle su krali novac, zlatni nakit i oružje.

U slučajevima kada primijete vlasnika, osumnjičeni su dolazili do ulaznih vrata, nudili razne usluge proricanja sudbine kao i prodaje odjevnih i ljekovitih predmeta.

“Kada lica oštećeni pusti u kuću, izvršioci ženskog pola, uz prethodni dogovor, zapričavaju oštećene, dok jedna od njih uz izgovor da mora u toalet iskoristi nepažnju i ukrade novac i zlatni nakit”, navode iz policije.

Osumnjičeni su otuđeni novac trošili za lične potrebe, a zlatni nakit su dalje preprodavali u zlatarskim radnjama, a ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 12.500 KM.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičenih dostavi izvještaj nadležnom tužilaštvu za pomenuta krivična djela, a lica su nakon ispitivanja predata u nadležnost Terenskom centru za strance Banjaluka.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*