Ugasili fantomski “SNSD plus”

Goran Zemun pre nego što će napustiti sednicu SO / Foto N. Đurić

U PRNjAVORU ne postoje više dva “krila” vladajućeg SNSD, pošto je fantomski “SNSD plus” živeo samo između dva skupštinska zasedanja i ugašen na poslednjoj sednici Skupštine opštine. Time je uslišeno upozorenje predsednika Milorada Dodika da se “ne uvažava nikakva mogućnost da u okviru SNSD postoji plus ili minus”.

Međutim, da ni izbliza nije stavljena tačka na SNSD-ovske razmirice u Prnjavoru, govori i činjenica da trojica od četvorice prisutnih odmetnutih odbornika, ne samo da nisu pojasnili da li se vraćaju u stari klub, nego su demonstrativno napustili skupštinsko zasedanje.

– Obaveštavamo vas da više ne postoji klub odbornika “SNSD plus” – pročitao je Željko Simić, predsednik SO, kratko saopštenje četvorice od deset odbornika SNSD.

To je potvrdio i Goran Zemun, ali i ne malo iznenadio prisutne da će, zajedno sa Aleksandrom Vukovićem i Veljkom Gvozdenovićem, bojkotovati sednicu SO. Četvrti buntovni odbornik Draško Aulić nije se ni pojavio, još ranije pravdajući izostanak godišnjim odmorom.

Novi bunt, tačnije napuštanje sale, Zemun je kratko obrazložio izostankom dogovora sa predsednikom OO stranke i načelnikom opštine dr Darkom Tomašem, posle zajedničkog sastanka sa predsednikom Dodikom. Zemun, međutim, nije pojasnio da li se trojica nezadovoljnih odbornika vraćaju u stari klub SNSD.

USLOV

POVRATAK ove četvorice u skupštinski klub SNSD bio je uslov svih uslova – kategoričan je Tomaš. – Draško Aulić se pismeno vratio 29. juna, a ostala trojica u dopisu navode da ukidaju klub “SNSD plus”, ali se nisu izjasnila da li se vraćaju u klub. Zasedaće stranački organi i odlučiti o njihovoj daljoj sudbini.

Tomaš je za “Novosti” obrazložio da do sastanka sa nezadovoljnima nije ni došlo, a pogotovo ne do ispunjenja zahteva o njihovom imenovanju 50 odsto članova Izvršnog komiteta stranke, kadrovskim rešenjima i drugim “blago rečeno neozbiljnim i neprimerenim zahtevima”, jer se nisu vratili u skupštinski klub SNSD.

– Gde bi mene kao načelnika, sa istorijskom većinom osvojenih glasova i odgovornošću, dovela takva politika. Jer, sem koalicionih partnera, meni kao predsedniku stranke sa zahtevom za još većim učešćem u vlasti, mogli bi da se pojave i ostalih šest odbornika SNSD – kaže Tomaš.

Ovih dana za predsednika stranke jednoglasno je izabran Tomaš, čiji izbor su podržali Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

NAGOVOR KALABIĆA?

KAKO su “Novosti” pisale, trvenja u prnjavorskom SNSD umnogome su posledica otvorenog unutarstranačkog sukoba između dr Darka Tomaša, načelnika i dosadašnjeg v. d. predsednika stranke i ranijeg predsednika stranke i aktuelnog poslanika u NSRS Drage Kalabića. Ipak, nezadovoljna četvorka tvrdi da iza njihovog bunta ne stoji nagovor Kalabića.

Ninko Đurić – Večernje novosti

26 Comments

 1. E sta sve nece čovjek uciniti zbog para?! I ovako glup i tendenciozan tekst?!Sada pocinjem vjerovati u pricu da taj tkz. ratni zarobljenik Ninko nikada i nije bio u ropstvu i da je sve to izmislio kako bi se okoristo od toga.Jer kad je spreman ovo napisati spreman je na sve!!!

  • I JA SAM SIGURAN DA NINKO SVE IZMISLJA!ZNA TAJ ISKORISTITI SVAKU SANSU I POLU SANSU.KOLIKO JE SAMO POHAPAO PARA IZ NASEG UDRUZENJA OSTANAK.UDRUZENJE JE PRIVATIZOVAO ZA LICNE INTERESE DO GRANICE DA MU KANCELARIJA SLUZI ZA SVALERACIJU,A ZA NAS KOJI SMO OSTAVILI SVE STO SMO IMALI NISTA!FUKARA.

 2. Primaju ovi leziljebovici u skupštini platu i kada su na ljetnoj pauzi, inače ništa ne rade a ljeti pogotovo, sramota od “predstavnika naroda”.

 3. A sto ga nebi koristili,mediji su veoma bitni a on je londra koju nacelnik korist za “DŽ”!

 4. Čim jedna vlada osjeti potrebu da svojim građanima obećava putem plakata mir i blagostanje, treba biti na oprezu i očekivati obrnuto od toga.

 5. I ta novinarska”gromada” je bila nešto na šta smo ukazivali nacelniku!Srećom tu nas je poslušao i angažovao ga za dnevnopolitičke potrebe.Jedan od rijetko pozitivnih poteza!

  • NINKO ZNA ZA SEBE I SVOJE! KOLIKO JE SAMO NISTARIJA PREKO NAŠEG UDRUZENJA UZEO PARA OD OPSTINE A STANU DA I NE PRICAM!

  • Koliko je “pozitivno” imati nekoga uz sebe kao sto je Ninko?Bivsi nacelnik ga je vodao sa sobom kao mecku pa eto kako je prošao!

 6. ДОК НАРОД ЧЕКА ОБЕЋАНИ ПОСАО КОЈИ СУ ОБЕЋАЛИ ОВИ НЕ ОДМЕТНУТИ ОДБОРНИЦИ ШЕФ КЛУБА ЛАЖОВА СОЛИ НОГЕ НА ЊЕМУ БРАТСКОЈ ОБАЛИ СА ПЛАЋЕНИМ ОДМОРОМ ОД ПОЗНАТИХ ТАЈКУНА ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ЗАБОРАВИО НАРОД СРЕЋНА НОВА ГОДИНА

 7. I ovo je naručeno tekst!A dok je bezkarakternih novinara kao sto ja Đurić Ninko to nije problem!

 8. Pa ljudi moji kakvi su ovo jadnici, oni zele da nesto odlucuju, zele neke pozicije? Onaj da nesto vrijedi nebi mijenjao ime, onom drugom bi bilo bolje da se malo uhvati krpe i ocisti onaj lokal zaraze a za Veljku je svaka rijec suvisna, on da je na nekoj listi izasao samostalno nebi dobio vise od 70-80 glasova, a za onog uvrnutog neznam, on bi mozda i mogao uci samostalno ali on nista nezna sam,on je samo pijun!

 9. Ucjenama Dodikovim ništa se nije postiglo!Čak je veća polarizacija izmedju dvije frakcije SNSDa!Ova većina da nema dogovora izmedju Nemanje i Darke bi bila već bivša!

 10. Forma je jedno a suština sasvim nešto drugo! Naša ideja i proces koji smo započeli je nezaustavljiv ! Mi ce mo to našim postupcima i aktivnostima dokazati ! Jer jedina prava opozicija ovom umišljenom načelniku i podaničkoj većini je SNSD+!

  • O pa ti si onaj što je prognozirao i ubjedljiv poraz Tomaša na iznorim,toliko o tvome znanju.

  • Vi se borite za
   svoje pozicije,a necete nista da radite .Morate da shvatite da je i u politici doslo do tehnoloskog viska.To znaci dobili ste otkaz i bice ga nadam se jos sto vas bude manje bice nam bolje.
   politici doslo

 11. Klosari obicni, misle ucjenjivati. Drago ih navuko na tanak led, pa sad ne znaju sta ce. Mrssss iz SNSD-a. Jebo vas Tomas sto vas nije prvi dan odmah iskljucio.

  • Немојте тако. Др. Александар Вуковић је одличан љекар специјалиста интерне медецине, који је помогао хиљадама прњаворчана.

  • kudaće veći klosar od tebe u SNSDu sve sami Šljam i ljigavci takav si i ti samo dase zna kolikosi ti stranaka mijenjo ?????????

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*