U crkvi Sv. Velikomučenika Georgija u Prnjavoru služena Božićna Liturgija FOTO VIDEO

Na području opštine Prnjavor u svim pravoslavnim hramovima služene su liturgije, čime je počelo obilježavanje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.

TV K3

Liturgiju u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru služio je protojerej Duško Drinić, koji je u obraćanju vjernicima rekao da su ljubav Božija i Isusov dolazak u svijet sjedinjenje neba i zemlje, pomirenje čovjeka sa čovjekom i ljudi sa Bogom, što je i poruka Božića.

“Hristovo rođenje je pojava nebeskog mira na zemlji i poziv svim ljudima na mir i uzajamno praštanje”, rekao je Drinić.

On kaže da je rođenje Isusa Hrista dan Božiji u kojem su se sreli istina i milost, ljubav i pravda, Bog i čovjek.

“Ništa ne zagrije dušu ljudsku, ljudsko tijelo, ljudsko srce, kao što ga zagrijava ljubav prema Bogu i čovjeku. Božić je dan zagrljaja i ne samo Božić. Svaka liturgija je zagrljaj Boga i čovjeka, koja nas vodi da sretnemo Boga, da ga vidimo i zagrlimo”, kaže protojerej Drinić.

Božić danas u Prnjavoru obilježavaju i Ukrajinci.

Sveštenik Petar Sitnik kaže da je Božić dan radosti jer je Isus došao da spasi narod i svakog čovjeka od tame, smrti, grijeha, zlih sila.

Sitnik je svim hrišćanima poželio puno Božije milosti, zdravlja i uspjeha.

Jutarnja liturgija služena je rano jutros u ukrajinskoj crkvi u Prnjavoru, a danas će biti održana i služba u Selištu, opština Srbac.

SRNA

1 Comment

  1. ZAŠTO JOŠ UVJEK LAŽETE TAJ NAROD,DAJ IMAJTE MALO SAVJESTI???UZMITE TO SV.PISMO I PROČITAJTE DA JE HRIST ROĐEN U LJETU JUL-AUGUST A NE U JANUARU(JEVANĐELJE).TO VAM JE ISTO KAO SA LAŽIMA ZA VREME TITA KADA SU NAMA LUĐECIMA LAGALI DA JE TITO ROĐEN 25-OG MAJA!!!!A ON ROĐEN U FEBRUARU.PRE PAR MESECI MOGLISTE ČITATI U “BLICU” MEMOARE JOVANKINE SESTRE KOJA JE ŽIVELA SA NJIMA U UŽIČKOJ UL.U BG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*