Tomaš pozvao na jedinstvo FOTO VIDEO

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš pozvao je danas na zajedništvo i jedinstvo s ciljem stvaranja uslova za bolju i uspješniju opštinu.

TV K3

Na prijemu koje je opštinsko rukovodstvo upriličilo za predstavnike društveno-političkog života i privrednike povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, Tomaš je istakao da je jaka opština Prnjavor garant jake Republike Srpske, ali da je istovremeno jaka Srpska garancija za jaku opštinu.

“To je veza koja nikada ne smije biti prekinuta. Pozivam vas da budemo jedna ekipa, jedan tim koji radi u interesu naše lokalne zajednice”, rekao je Tomaš

On je naglasio da su opština Prnjavor i njeni stanovnici izlaskom na prošlogodišnji referendum o Danu Republike Srpske dali značajan doprinos očuvanju obilježavanja 9. januara.

“Kako su prije 25 godina bili jedinstveni naši vojnici, kako smo svi bili jedinstveni na referendumu, isto tako ostanimo jedinstveni i u narednom periodu. Gradimo i radimo u interesu ove opštine, a istovremeno i u interesu Republike Srpske”, naglasio je Tomaš.

Načelnik opštine Prnjavor posebno se zahvalio borcima koji su stvorili temelje današnje Republike Srpske.

“Tim ljudima treba odati priznanje. Republika Srpska i opština Prnjavor u skladu sa mogućnostima vode računa o boračkim kategorijama, a vjerujem da ćemo i u narednom periodu, tamo gdje postoji potreba, intervenisati i pomoći”, rekao je Tomaš.

Povodom 9. januara sutra će u Spomen hramu na Vučijaku biti služena liturgija i parastos, te položeni vijenci kod spomen obilježja poginulim borcima.

SRNA

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*