Tomaš najozbiljniji kandidat za premijera!

Povodom sve češćih spekulacija da li se čelni čovek Prnjavora seli u Vladu Republike Srpske: Pod njegovom dirigentskom palicom SNSD u Prnjavoru odneo ubedljivu pobedu na svim nivoima.

JEDINO je sigurno da ću ostati na poziciji sa koje, u datim okolnostima, najviše mogu da pomognem Prnjavoru, za “Novosti” je rekao dr Darko Tomaš, aktuelni načelnik opštine Prnjavor, povodom spekulacija da li ostaje na mestu čelnog čoveka te opštine ili se seli u Vladu RS.

– Ja sam čovek stranke i o mom daljem angažmanu odlučivaće najviši organi SNSD, ali, siguran sam da ću, nakon što budu potvrđeni rezultati i postignuti međustranački dogovori, biti na onoj poziciji sa koje ću najviše moći da pomognem Prnjavoru – rekao je Tomaš.

Tomaševa zagonetnost je savim razumljiva, odnosno zašto nije siguran da će apriori i dalje ostati za kormilom prnjavorske opštine. Prema saznanjima “Novosti”, u slučaju da mesto premijera RS pripadne SNSD, Tomaš figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata za tu funkciju.

Javna je tajna da, naime, ovaj mlađani doktor ekonomskih nauka slovi kao čovek od posebnog poverenja i Milorada Dodika i Željke Cvijanović. On je to poverenje opravdao i na ovim izborima ne samo time što je, kao nosilac liste dobio najveći broj glasova u Prnjavoru, već i zavidno poverenje u Srpcu, Laktašima i Gradiški.

KADAR SNSD

PRNjAVOR je uvek slovio kao “tvrđava SDS”, sem kad se kao kandidat SNSD pojavljivao upravo Darko Tomaš. U svom prvom mandatu od 2008 do 2012, uverljivom pobedom on kao kadar SNSD od SDS preuzima kormilo opštine. Pod njegovom “palicom” na upravo završenim izborima, SNSD je ostvario uverljivu pobedu na svim nivoima vlasti.

Ninko Đurić – Večernje novosti

5 Comments

 1. Мандатар сигурно неће бити. Нема визију, нема харизму, није омиљен код народа, није сваки дан са народом. Једно је студиј рачуноводства а друго бити добар предсједник владе. Значи нема ни мало шансе да постане мандатар – неко ради лажне спинове да му подигне репутацију.

 2. Tomas ima dobre reference, ali ipak radi se o mladom covjeku bez velikog ekonomskog i politickog iskustva. Ovo na prvi pogled ne mora biti razlog da nece biti dobar predsjednik vlade, ali ne zaboravimo sve vlade, sve velike svjetske firme vode dobro prosijedi ljudi, citaj ljudi sa zivotnim iskustvom.
  Ako bude biran na ovu funkciju, zelim mu uspjeh, ali sam upravo zbog navedenog skeptican.

 3. “Ja sam čovjek stranke i o mom daljem angažovanju odlučivaće najviši organi SNSD…”.
  Ovdje se priča o doktoru ekonomskih nauka završava.
  ***

  Desilo se tako, za vrijeme vladavine Gaj Julije Cezara, rimskog imeratora, da je svemogući proglasio svog vjernog Kasača za senatora! Cezar je ostao kao sinonim za dekadenciju, okrutnost i ludilo.
  Priča o Kaliguli dovede nas do savremenog doba i Ninus Nestorovića, koji je pronicljivo sagledao našu svakodnevnicu i to ovekovječio u vidu aforizama, objavljenih u “Politici”, 17.05.2015.godine:
  – Ne znam šta se ljutite na naše političare što lažu i kradu?! Svako treba da radi ono što najbolje ume; i
  – Narod koji se ponaša kao stoka samo čobani mogu da vode!

  Naravoučenije: U poslednje tri godine državljanstva BiH odreklo se 12.157 osoba (2015.g. – 3.576; 2016.g. – 4.386; i 2017.g. – 4.195) sve zbog čobana, vizionara i usrećitelja…

 4. ХОЋЕ ЛИ СА СОБОМ ПОВЕСТИ МИКИЋА Googl, СИМИЋА КРАВАТУ И СИБИНЧИЋА АГРЕГАТ КА ВРСНЕ СТРУЧЊАКЕ У КАБИНЕТ КАО САВЈЕТНИКЕ ЗА МАГЛУ………….

  • Rajko! Neće to učiniti što ti zajedljivo priželjkuješ. Neće povesti tvoje pljačkaše (iz Nemanjine grupe) oni su eliminisani na izborima!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*