Sukob zbog zgrade u centru Prnjavora

U Prnjavoru se razbuktao “rat” između vladajućeg SNSD i opozicionog SDS. Sporni prostor 1996. iz opštinskih prešao u ruke vladajućih demokrata.

Prnjavor je u znaku razbuktalog rata između vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata i opozicione Srpske demokratske stranke u vezi sa atraktivnim prostorom u centru grada koji je još 1996. iz opštinskih prešao u ruke tada vladajućeg SDS! Na poslednjem burnom skupštinskom zasedanju predlog SNSD je dobio 11 u odnosu na neophodnih 15 podignutih ruku da se rešenje o dodeli prostorija SDS proglasi ništavnim.

U sada vladajućem SNSD smatraju da su bez marke nadoknade i na krajnje drzak i neregularna način te 1996. esdeesovci sebi prigrabili atraktivne prostorije. U SDS uzvraćaju da je sve regularno i da je reč o jeftinom predizbornom triku.

– Jasan je pokušaj SNSD da rešenje SO iz 1996. godine oglasi ništavnim, a SDS proglasi lopovima i stavi ih na stub srama – rekao je Slaviša Jenjić, šef kluba odbornika SDS u SO Prnjavor. – Kompletna procedura o prenosu prava raspolaganja nad zgradom u kojoj su prostorije naše stranke sproveden je 2008. i 2010. godine.

Odbornici SDS tvrde da aktuelna vlast želi da skrene pažnju sa problema KP “Park” i odvozu smeća, nezavršenog projekta “Povelič” i dovoda pitke vode u preostali deo grada.

BEZ MARKE

OSTAJUĆI pri stavu da je SDS bez ijedne marke pridobio zgradu vrednu više sotina hiljada maraka, rešenjem bez pravnog leka, odnosno mogućnošću žalbe, Darko Tomaš, predsednik SNSD i načelnik opštine, rekao je da će se o tvrdnjama SDS i daljim namerama oglasiti na posebnoj konferenciji za novinare.

Večernje novosti – N. Đurić

4 Comments

  1. Nelegalno stecena imovina bi trebala da se vrati prijasnjim vlasnicima bez obzira ko to bio! Nadam se da ce to u ovom slucaju Nacelniku i uspjeti. To bi mozda bio pocetak procesa ispitivanja porijekla imovine (bivse drzavne firme) a koja je sada vlasnistvo privatnika kao sto su Gero, Miladin itd….

  2. Skupština opšine im je dodijelila taj prostor skupština ga može, ako ima potrebna većina, i oduzeti. I treba ga oduzeti ili i drugim strankama omogućiti da besplatno koriste kancelarijske prostore jer je ovako nepravedno. Praktično opština subvencioniše SDS plaćajući im prostor.

  3. E bas se Darkic provalio!Prvo i najbitnije za njega i njegovu politicku karijeru je cinjenica da nije uspio imati vecinu za svoj prijedlog! To jasno govori da mu vecinom iz sjenke upravlja Nemanja koji je i do sada kreirao Darkinu karijeru pomazuci mu da u oba mandata dodje na vlast.A nas narod kaze, ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*