Spremno zimsko održavanje puteva

Opština Prnjavor je potpisala ugovor za zimsko održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva sa preduzećem “Kusić putevi”, koje je prilikom nedavnih snježnih padavina spremno ušlo u posao i odgovorilo postavljenim zadacima, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i investicije Dalibor Preradović.

On je istakao da “Kusić putevi”, u skladu sa ugovorom, održavaju oko 40 kilometara gradskih ulica sa pripadajućim trotoarima koji ne ulaze u ovu dužini već se obračunavaju po kvadratu površine, gradski trg i staze u gradskom parku, kao i oko 300 kilometara lokalnih puteva prvog reda, dio lokalnih puteva drugog reda, a u slučaju obimnijih snježnih padavina čistiće se i ostali pravci.

“Smatramo da su ‘Kusić putevi’ spremno ušli u radove, nabavili dovoljne količine soli i abrazivnog meterijala za posipanje, mehanizaciju već imaju, tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema sa snježnim padavinama u narednom periodu”, rekao je Preradović.

On je podsjetio da je za zimsko održavanje gradskih ulica – Beogradska, Vlade Vinčića, Miloša Kondića i Bože Tatarevića, koje su sastavni dio regionalnog puta, zaduženo Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, odnosno njihov ugovoreni izvođač radova, dok opština Prnjavor ima obavezu održavanja trotoara uz ulicu.

SRNA

2 Comments

  1. sve super samo kako taj isti načelnik može dati nalog na ne registrovane mašine i kamione ili samo jedna mašina na sve eeeeeeeeeeeee…………….kredenac prima vlagu………..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*