SDS Prnjavor: Posljednja sjednica SO politička promocija pojedinaca VIDEO

Klub odbornika Srpske demokratske stranke Prnjavor osvrnuo se danas na konferenciji za novinare na proteklu sjednicu SO održanu prije dva dana. Smatraju da je sjednica služila samo za političku promociju pojedinaca, a tačku koja se odnosila na zgradu ove stranke jeftinim predizbornim trikom i skretanjem pažnje sa stavarnih problema u KP “Park”.

TV K3

Prnjavorski Klub odbornika SDS tvrdi da je tačkom o oglašavanju ništavnim rješenja SO iz 1996. godine, kojim je sa opstine SDS-u prenijeto pravo raspolaganja nad zgradom u kojoj se trenutno nalaze prostorije te stranke, a koju je podržalo tek 11 odbornika, pokušano da se SDS optuži i stavi na stub srama.

– 2008. i 2010. godine ta procedura je završena. Svi koji imaju želju i potrebu mogu da dođu ovdje I da se uvjere u dokumentaciju i ispravnost onoga što se ovdje nalazi. Ovdje je bila namjera da se SDS proglasi lopovima, a da mi onda dokazujemo da to nismo – kaže Slaviša Jenjić, predsjendik Kluba odbornika SDS u SO Prnjavor.

U SDS smatraju da se upravo tom tačkom pokušala skrenuti pažnja sa pravog problema, stanja u KP “Park”. Zaključke donesene za ovu tačku smatraju smješnim, ostajući pri stavu da je neophodno održati posebnu sjednicu.

– Mi mislimo da se KP “Park” namjerno uništava, acilj je da ono bude potpuno ugašeno i da određeni privatnici preuzmu komunalne poslove, jer se već na drugim mjestima vidi da je to jako profitabilan posao. Načelnik je rekao na Skupštini da je najbolje rješenje da preduzeće ide u stečaj i da se osnuje novo, ali bez ikakvih dodatnih informacija da bi odbornici znali o čemu se to radi – kaže Borko Lukanović, odbornik SDS u SO Prnjavor.

U SDS naglašavaju da im smeta u Aneks ugovora za projekat Povelič.

– Oni su ovim donijeli odluku se priključi na vodovod jedan dio MZ Miškovci, ali sporno je da se opština Prnjavor zadužila, vraćaće kredit, a nismo obezbijedili vodu ni gradu ni našim mjesnim zajednicama, a vodimo je u opštinu Derventa – kaže Goran Prodanović, odbornik SDS u SO Prnjavor.

U SDS objašnjavaju i zašto su napustii 19. redovno zajedanje poslije 19 časova.Zasmetao im je, kako smatraju, nastavak rada SO mimo propisa.

– Poslovnikom o radu SO je predviđeno da rad traje od devet ujutru do 19 časova naveče, što je i ovaj put prekršeno. Oko 19,10 predsjednik SO je tek dao na glasanje mogućnost da se nastavi sa radom poslije predviđenog roka. Kad je to izglasano mi smo napustili rad i četiri tačke su završene poslije 19,00 mimo Poslovnika – kaže Velibor Trivičević, odbornik SDS u SO Prnjavor.

U SDS dodaju da je trenutno na sceni na borba između potpuno različita politička koncepta, prigovarajući vlastima na odlasku mladih i lošoj socijalnoj politici prema najosjetljivijim kategorijama. Tvrde da će ponuditi bolje.

– Okidač svega mora biti ispitivanje i oduzimanje neegalno stečene imovine. Bez izuzetka – kaže Milan Petrović, odbornik SDS u SO Prnjavor

Svi moraju izaći pred pravdu – poručuju u Klubu odbornika SDS Prnjavor.

TV K3

24 Comments

 1. Svi ste vi budale,svi jebene budale…
  Tu skevrite dok bagra radi sta hoce..i radice i dalje..A vi supljirajte,dzaba vam..samo to i mozete..
  Pastiri i ovcice, ,ovcice bleje i pisu o pastirima..ende..kraj price..

 2. E ovo volim da vidim !Na celu Petrovic, svi glas za njega licno ko zeli uspjeh SDSu.Gataric sada nije tema,vec ovi izbori koji ce izbaciti iz igre staru garnituru a uvesti novi SDSov tim.

 3. Gataric je bio i ostao pravi gospodin.Svoj glas mogu dati samo njemu licno.Pokazao je da se i bez kredita i republickog budzeta moze puno uraditi za gradjane i opstinu.Posto nije na lisi ja cu ove izbore apstinirati!

 4. Prije Gatarica je 4 godine bio Tomas.Nije za cetiri godine uspio pomaci projekat sa mrtve tacke.Trazio je po prikljucku 2500 km od ilovcana. Gataric je doveo vodu u sve MZ i u 2/3 grada.Tomas je ponovo tu 2 godine i po pitanju vodosnabdjevanja jos nista nije uradio.

  • Borko !! Vaši navodi su tačni! Ali u tom projektu Povelić koji je rađen od 2004 do 2016 bila je donacija 500.000 evra od Trentino pokrajine.Nije jasno zašto su utrošenie pare kad se iz bidžeta tada fionasirao projekat! Tomaš je Gatariću ostavio 2.400.000KM. Taj sav novac je prebačen glavnom izvođaču iako je glavni izvođač pobijedio na konkursu sa 2.081.000KM Ostalih 320.000 je prebačeno kao kroz neke anekse. Ilovčani su uplaćivali posebno po 1250KM. Gdje su Ilovske pare sa podrečuna Vodovoda u banci. Dali ih je pokojni vaš član odnio na onaj svijet. Bilo je oko 1800 prioključaka. Taj novac nije mogao biti uplaćivan podizvođaču Vodovod Prnjavor već u Budžet opštine. Za taj novac je trebalao nešto izgraditi (puteve zgrade). Ilovski novac je netragom nestao!! Sada nećemo pričati o pražnjenju budžeta od 2004 do 2007 u iznosu od 19.000.000KM to je posebna priča!!

 5. Nema razlike ni kod jednih ni kod drugih, cast izuzetcima. SDS je pljackao Prnjavor 20 godina, i sad nesto pricaju. Alo lopovi sta je sa ratnim porezom koji ste naplaćivali, sta je sa silnom humanitarnom pomoći koja je nestala. Ovi iz SNSD-a ista prica čast Tomašu i još nekolicini al ovi ostali su toliki paraziti i licemjeri da je to nemoguće opisati. Kad vidim onu Delšašo povraća mi se, oda ko da je oslobodila prnjavor, a većeg otrova i nečovjeka nema od nje i njenog teče Drage Kalabića.

  • Pricaj mi malo o Tomasevom postenju! Hajde objasni otkuda mu tolike pare da osnuje osiguravajuce drustvo?

   • To niko ne zna pa ni ti, najvjerovatnije je ukrao kako tvrdite . Zato ti meni objasni sledeće odakle Vladi Zivkoviću za kartonaru za koju je trebao pocetni kapital milion i nesto. Objasni ti meni kako je Siniša Gatarić imao nelegalnu tj. vlastitu labaatoriju za trihinelozu u Vet. Stanici i izdavao potvrde za istu a pare uzimao sebi. Odkud pare Nemanji,Staniću. Kako je Malinović bio na platnoj listi vatrogasnog drustva za vrijeme Gatarića a nije ni dolazio na posao. Kako je Lionel Krajisnik zajedno sa Dragom Bajićem zavrnuo 40.000 km za pomoć starim i nemoćnim tj. od tih para sebi povećao platu. Kako je taj isti Lionel i Jelić preko nabavki u domu zdravlja napravili manjak od nekoliko desetina hiljada maraka…. itd, itd,

    • Kada sve to znas i ako je istina ,imas dokaze sto ih ne tuzis,pa policija je Dodikova i tvoja! Ali na to nemas odgovor jer je sve ovo plod tvoje bujne maste.A za Tomasa je objavljeno i u vasim medima da je osnovao osiguravajuce drustvo u koje je ulozio ogromne pare.Pa odgovori na to ,a ove gore tuzuj i ako su krivi sve u zatvor.

     • HAHAHAHAHAHDA Moj ljubisa jado jedan sve znas ti dobro sta je istina a ste ne,pročitaj malo šta sam napisao, jesam fino rekao da je najvjerovatnije ukrao, ako sam ja sanjao da sam donosio pare u opštinu i davao ih za ratni porez da mi ne bi kuća otišla u vazduh onda sam stvarno sanjao. E moj jadniče kako ćeš dokazati nešto od prije 20 godina sto se dešavalo u ratu. A ovo skorije je bilo u medijima samo se odjednom nešto ućutalo i malo je zataškano u sudu u Prnjavoru, jer vidi čuda Linoleumova slatka mama je slučajno predsjednik suda. Još da ne govorim o pojedincima koji su dobijali stanove od opštine za ratne zasluge ili lokale, muslimansku, hrvatsku ili srpsku zemlju koja je otimana da bi pojedini psi rata pravili lokale, kuće i ostalo.

      • Nismo ti mi krivi sto si ti tokom rata bio DEZERTER, pa ti nije ko imao cuvati kucu jer si utekao iz RS!

      • Ako je ko jado onda si to ti Konane!Kmecis tu zbog poreza a izvukao si svoje dupe dok smo mi krvarili.Moj invaliditet vise vrijedi od sve tvoje imovine bjedo! Zalosno je sto su dezerteri preuzeli vlas pa takvi kao ti se sada kur$e,a invalidi i borci su na rubu egzistencije.Jedini ko me je kao covjeka primio i mojie probleme djelimicno rijesio bio je doktor Sinisa i hvala mu za tome!

      • E ovaj je ubo al pravo u metu, samo sto tu nisu bili samo ovi iz sds-a ima tu jos mnogo jajara i velikih tako reći srpskih boraca a od rata imaju samo pucnjeve u daljini koje su culi a linije nisu omirisali.

    • Konane sto ti Vladu prozivas sa ovim SDSovcima?Vlado je preposten otkada je sa nasim Darkicem!

  • Konane!! U vrijeme rata -juni 1992 do Dejtona -kraj 1995 uplaćeno je iz svijeta odnosno doneseno gotovog novca u tada Banjalučku Banku 11.800.000. Jedini koji su bili u tom periodu ovlašteni da raspolažu tim novcem je Radivoje Radivojević i Nemanja vasić. Radivojević je bio pjandura do rata i imao stan. Šta sad ima? Nemanja je imao običnu platu presjednika opštine. Sad ima fabriku i uvozi meso iz robnih rezervi evropske unije staro 20 do 30 godina i pravi paštete. Koliku zaradu ima treba njega pitati!! Obojica su imali trgovinu Dion skojom su propali!!

 6. Ovi genijalci znaju kako se “Park” uništava. Pa što ne pitaju kolegu, bivšeg direktora zašto nije pravio taj silni profit, a ne gubitke i kupovao krševe koji ne rade.

 7. Vođe SDS u Prnjavoru su poveli projekat ,,Povelič,, bušenjem izvorišta 2004. Od 2004 do 2007 iz budžeta opštine samo su uprazno plaćali račune i ,,prali novac,, ništa na terenu nisu uradili!! Kad je došao Gatarić imao je na raspolaganju 2.400.000 i nastavio je sa projektom.Potrošio sav novac što je Tomaš ostavi. Ilivčani su uplaćivali 1.250KM i tih para nema (oko 2.500.000). Grde su pare Ilovske pitamo SDS!! Sad se oni bune na Anekse ugovora a proćerdali u (krali pare) koje licemjerje!! SDS 16 godina siluje narod oko vode a vode u Poveliču ima za dva Prnjavora. Ali kartki hoće da se investicija razvuče da se što više ukrade! Nemate pravo vi iz SDS pričati o vodi!!

  • Vode što je dovedeno u grad, dovedeno je za vrijeme Gatarića, već dvije godine vlast pod Tomašem nije u gradu uradila ni jedan jedini priključak, međutim to im ne smeta da sada vodu daju Miškovcima na Derventskoj opštini, a mi prnjavorčani nismo važni, sav novac koji su građani uplaćivali nije išao na privatni, nego na račun preduzeća “Vodovod”, tako da se vrlo lako može pratiti njihovo trošenje, u “Vodovodu” ne mogu dvije godine da izaberu direktora a da nešto konkretno urade nema šanse,novac koji je stigao sa republičkog nivoa je dio koji je Prnjavoru pripao po sistemu raspodjele novca od prodaje “Telekoma”, tako da to nije ni Gatarićev ni Tomašev, već narodni novac iako je opština Prnjavor i po tom pitanju dobila mnogo manje novca nego što joj je propadalo, i na kraju iskazumeno veliku zahvalnost vlastima Prnjavora koje je vodio Gatarić, da nije bilo njih mi vode sigurno još ne bi smo imali, jer je to bio ogroman posao, ovi sada za jedan kružni tok daju od 500000 – 800000 KM, projakat vodovoda i kružnog toka je neuporediv a nekoliko njih će koštati kao i vodovod.

   • Ilova u Srcu. Neznaš ti ništa! pare Ilovske su išle na podračun Vodovoda u banku u kojoj je šef bio veliki sad pokojni član Nemanjne grupe. Ilovski novac je uplaćivan na podračun podizvođača a trebao je u budžet opštine! Sad na podračunu novca nema. Tomaš je Gatriću ostavio za investiciju 2.400.000KM. Trošenje ilovskih para se nemože ppratiti. Uz prozivkke iz medija ova Nemanjina grupa da nije ukraden novac bi dosad objavila sudbinu tog novca. Zahvaljuj ti se Ilovčane Gatariću i Nemanji ali znaj da su oni najviše ojadili Prnjavor. Pitam ja tebe ilovčane što taj tvoj Gatarić ne objavi gdje su pare sa podračuna Vodovoda koje su trebale biti uplaćene u budžet!!!! Nemoj lupati o porojektima iz prošle godine. To je rađeno po Zakonu o javnim nabavkam i procedure su poštovane. Dali je tu bilo manjkavosti e toće revizori utvrditi. Prema tvojim komentarima Ilovčane nisi kvalifikovan da o tome pričaš!!!

    • O kavoj ti reviziji sada pricas?!Revizija se vrsi svake godine a i SNSDov kadar vlada vec vise od 2 godine. Da je bilo sta bilo protiv zakona na sva zvona bi se sa time udarilo.Gatarica i Nemanju ne mozes stavljati u isti kos nikako! I ja se Sinisi zahvaljujem sto nam je doveo vodu za duplo manje pare u odnosu koje je trazio Tomas i SNSD!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*