Savko Tubak napustio SP Prnjavor zbog loših rezultata; Vukajlović: Tubak je sebe precijenio VIDEO

Socijalisticka partija Prnjavor ostala je bez jednog člana i odbornika u Skupštini opštine Prnjavor Savka Tubaka. Kao razloge odlaska Tubak navodi loše rezultate partije i njenog prnjavorskog rukovodstva. Dosadašnji predsjednik partije Ranko Vukajlović, s druge strane, poručuje Tubaku da se precijenio.

TV K3

Savko Tubak napustio je stranku 30. januara. Kao razloge navodi loš rad rukovodstva stranke, loše rezultate stranke i nelegalne odluke OO SP Prnjavor, na čelu sa predsjednikom Rankom Vukajlovćem, koji po Tubakovim riječima zapravo nije predsjednik, jer ga stranački vrh nije potvrdio za tu funkciju. Jedan od razloga napuštanja stranke je što rukovodstvo, kaže, neće da podmladi stranku.

Savko Tubak

– Oni su sazvali Opštinski odbor a predsjednika nemamo. Njega treba da potvrdi vrh stranke. Ranko Vukajlović je sazvao OO, izabrao sekretara, potpredsjednika, nosice aktivnosti u vezi izbora, čak i kandidate za poslanike. I ja sam odlučo da neću više da budem u takvoj partiji – objašnjava Tubak svoju odluku da ode, dodajući da nije od partije tražio dam mlade ljude kupe po ulici, već da te koje imaju u partiji bolje iskoriste.

Za sada će Tubak u prnjavorskoj skuptini djelovati kao nezavisni odbornik, u sklopu Kluba petorka. Priznaje najbliža mu je politička opcija DNS, ali još se nije odlučio kome će se priključiti.

S druge strane, dojučeašnji stranački kolega Ranko Vukajlović poručuje Tubaku da se precjenio, a kao razloge njegovog odlaska vidi u međuljudskim odnosima sa pojedinim članovima SP u Prnjavoru.

– Savko je do sada nekoliko puta zaslužio da ga isključimo iz SP, jer je tražio stvari koje se ne mogu ostvariti, da vrh stranke smijeni predsjednika OO Prnjavor, a ne da to uradi OO. Drugo nije ispoštovao kadrovsku politiku OO. Sporazum o podršci SP SNSD-u i  načeniku u Prnjavoru, koji smo potpisali, potpisao sam ja u ime OO. Trebalo je ispoštovati partijsku odluku, a oni su to prekršili – kaže Ranko Vukajlović, predsjednik SP Prnjavor.

To što Tubak SP zamjera da su „vijeće staraca“, Vukajlović objašnjava da mladi teško dolaze u ovu stranku, jer im ona u Prnjavoru, dodaje, nema šta ponuditi.

– Nema im šta ponuditi. Ni posao ni neka druga zanimanja od kojih bi oni mogli živjeti,  već idu u veće stranke. A ima i onih koji bi došli u SP i odmah da budu i odbornici i načelnici i direktori. Ne može to odjednom – kaže Ranko Vukajlović, predsjednik SP Prnjavor

Na temu potvrđivanja njegovog mandata predsjednika OO SP Vukajlović dodaje da ga vrh stranka još nije potvrdio, ali da je dobio zeleno svjetlo da djeluje, jer po pravilima, objašnjava, ako se vrh stranke nije očitovao u roku od mjesec dana, a u ovom slučaju više od tri mjeseca, smatra svoj mandat predsjednika SP Prnjavor potvrđenim.

(TV K3)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*