Saopštenje za javnost Odsjeka za civilnu zaštitu opštine Prnjavor

Usljed olujnog vjetra, koji je područje opštine Prnjavor zahvatio u poslijepodnevnim časovima 11.12.2017. godine, a jaki udari vjetra nastavili su se i u toku noći i jutra 12.12.2017. godine, došlo je do prestanka snabdijevanja električnom energijom u većem broju mjesnih zajednica i prekida fiksne telefonije, čupanja drveća, razotkrivanja objekata, te pada stubova za niskonaponsku mrežu.

Sve ekipe Elektrodistribucije RJ Prnjavor su na terenu i sukcesivno otklanjaju kvarove, a Teritorijalna vatrogasna jedinica vrši raščišćavanje i uklanjanje oborenog drveća, kao i ekipe opštinske uprave radi praćenja stanja i preduzimanja mjera.
Prema prognozama Republičkog hidrometerološkog zavoda do smirivanja situacije doći će u poslijepodnevnim i večernjim časovima.

Upozoravaju se građani na opasnost od pada drveća, kao i crijepova i drugih objekata nošenih jakim vjetrom, te se preporučuje smanjeno kretanje i opreznost, kako učesnika u saobraćaju, tako i pješaka. Posebnu opasnost predstavljaju oboreni stubovi niskonaponske i visokonaponske mreže, te se upozoravaju građani da ne prilaze žicama, nego da obavijeste nadležne službe i obilježe navedena mjesta da ne bi drugi građani došli u opasnost.
Građani sve uočene opasnosti mogu prijaviti na broj telefona 051/660-853, Odsjeku za civilnu zaštitu opštine Prnjavor, kao i na broj 121, Centra za obavještavanje Banja Luka.

Opština Prnjavor

Da li smatrate da se sjednice SO Prnjavor trebaju prenositi uživo preko interneta?

  • Da (84%, 1,732 glasova)
  • Ne (16%, 335 glasova)

Ukupno glasova: 2,067

Loading ... Loading ...

2 Comments

  1. Pa zasto se za danas ne prekinu casovi u skolama,oko OS Branko Copic stabla padaju a djeca idu u skolu.Alo

    • zasto bi se casovi prekidali? Jednodtavno se ucemicima “dadne” upozorenje da ne prilsze bilzu stabala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*