Saopštenje mladih SDS Prnjavor povodom dijeljenja pasoša RS

Izvršni odbor Mladih Srpske demokratske stranke OO Prnjavor obraća se javnosti povodom aktivnosti Mladih socijaldemokrata koji su dijelili „Pasoš Republike Srpske“ građanima naše opštine.

Kao građani Republike Srpske sumnjamo u dobre namjere i ne znamo koja se poruka želi poslati dijeljenjem pasoša koji nisu zvaničan dokument. Postavljamo pitanje da li je to poruka mladim ljudima da svoju sreću potraže negdje izvan Republike Srpske jer ovdje ne mogu ostvariti svoja prava i nemaju osnovne uslove za normalan i pristojan život? U vremenu kada mladi ljudi svakodnevno i u sve većem broju odlaze iz Republike Srpske, usljed nemogućnosti pronalaska zaposlenja, Mladi socijaldemokrati dijele pasoše što smatramo kao provokaciju. Podsjećamo Mlade socijaldemokrate da su upravo glasovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata, 1998. godine, građani Republike Srpske izgubili pravo da na putnim ispravama stoji natpis „Republika Srpska“. Zahvaljujući istoj stranci izgubili smo i grb, himnu, tablice i još mnogo toga. Dan Republike je datum kada treba svi da se ujedinimo i okupimo oko istog cilja – očuvanja Republike Srpske, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadamo. Dan Republike je dan kada treba da zaboravimo na sve podjele i sjetimo se svojih najmilijih koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. 9. Januar sigurno nije datum na kome trebamo da skupljamo jeftine političke poene. Svi trebamo da ukazujemo na loš položaj mladih u društvu i utičemo na vlast na svim nivoima da što više doprinese boljem položaju mladih , te da ekonomski jača Republiku Srpsku jer će je na taj način najbolje odbraniti. Stoga se nadamo da je ovo samo nepromišljen postupak Mladih socijaldemokrata i da nisu imali loše namjere. Na kraju , još jednom, želimo svim pravoslavnim vjernicima srećne Božićne praznike, a svim građanima Republike Srpske srećan Dan Republike.​

IO Aktiva mladih OO SDS Prnjavor

 

7 Comments

  1. Bravo za reakciju SDS a, Evropa rusi granice pred sobom, ujedinjuju se drzave brez obzira na tolike razlike, jezicke, kulturne, religijske, nacionalne itd. Sve je to nebitno, a i pasose ne trebaju, mi zapisavamo svoje granice, kao nekakve zvijeri, mi smo jedna dobra lekcija Evropi kako ne treba biti, i sa posljedicama naravno.

  2. Zašto od ovih koji komentarišu ne otkriju svoj puni identitet nego se kriju iza nekih nadimaka i bezveznih imena

  3. Naravno da podsjećaju ljude da treba otici sa ovih prostora! Ko je lud ostati i vraćati njihove dugove i sulude kredite koji su sluzili za bogaćenje pojedinaca!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*