Rijeke na pojedinim mjestima izvan korita FOTO

Na području opštine Prnjavor usljed obilnih padavina tokom jučerašnjeg dana i protekle noći došlo je do naglog porasta vodostaja rijeka Crkvena, Lišnja, Vijaka i Ukrina, koje su se izlile na pojedinim mjestima iz korita i poplavile okolna područja, potvrđeno je Srni u opštini Prnjavor.

U Koljanima je rijeka Crkvena poplavila četiri domaćinstva i pomoćne objekte.

Rijeka Lišnja i površinske vode u Ratkovcu poplavile su jedan objekat, u Ulici Živojina Preradovića nekoliko domaćinstava, a u naselju Bare poljoprivredne površine.

Kako je saopšteno iz opštine Prnjavor, nakon današnje stabilizacije vremena nivo vodostaja je u postepenom opadanju, izuzev Lišnje koja je u naselju Bare u porastu.

Ekipe opštinske Civilne zaštite obišle su kritična mjesta i nastavljaju da prate stanje na terenu.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 121.

SRNA

3 Comments

  1. Regulacioju korita rijeke lišnje u zoni autoputa u zoni grada, spriječili su upravo par porodica koje su digle največe pare od izuzete zemlje za autoput a koje su trebale još dodatno da daju zemlje za prokopavanje koraita same rijeke kako bi se trajno izbjeli problemi sa poplavama,ti isti nisu dozvolili da se uradi korito prije ove zimske sezone,što je krajnji cinizam i pohlepa te porodice koje niko neće da prozove i svi će naravno da trpe posledice.A svi znamo da su izvođači radova na autoputu htjeli da prokopaju korito rijeke 14 x6 i tako trajno riješe ovaj problem.

  2. A kada ja bivsi nacelnik na to upozoravao, SNSDova vrhuska ga je optuzivala da je protiv gradnje autoputa!

  3. …to je tek pocetak… velike poplave kod slabih padavina…a sta ce tek biti ako danima bude padala kisa ili se topilo puno snijega?! Scenario koji ce biti realnost poslije zavrsetka gradnje auto puta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*