Ribolovci iz pet zemalja na 13. Kup takmičenju Jadransko-podunavskih zemalja VIDEO

Foto: SRNA

Šesnaest ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH učestvuju na 13. Kup takmičenju Jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu “Lov udicom na plovak” koji se naredna dva dana održava na jezeru Drenova, u opštini Prnjavor.

TV K3

Predsjednik Sportskog ribolovnog saveza BiH Đorđe Klepić na večerašnjem otvaranju Kupa, održanom na gradskom trgu, rekao je da jezero Drenova po svojim karakteristikama zaslužuje da se na njemu organizuje takmičenje ovog tipa.

“Mi imamo u planu da vidimo da li se ovdje može organizovati i veće prvenstvo kao evropsko, pa čak i svjetsko u lovu šarana”, rekao je Klepić.

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva “Ukrinski cvijet” iz Prnjavora Petar Janković rekao je da je ovo društvo kao suorganizator takmičenja uradilo sve da dobro pripremi stazu za takmičenje.

Foto: SRNA

On je podsjetio da će se takmičenja odvijati sutra i u nedjelju, 29. jula, od 7.00 do 14.00 časova.

Predsjednik Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza Vladimir Sever istakao je da 13 godina sportski ribolovci kroz ovo Kup takmičenje njeguju prijateljstvo i uspostavljaju kontakte.

“Ovogodišnje takmičenje je po masovnosti jedno od većih. Uslovi na jezeru su dobri, a organizator se potrudio da uslovi za sve budu isti. Takmičari koji su se bolje pripremili kvalitetnije će se prilagoditi vrstama riba i potrebnim tehnikama za ulov”, rekao je Sever.

Otvaranju Kupa prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Tomaš je zahvalio članovima Organizacionog odbora takmičenja što su prepoznali Prnjavor kao dobro mjesto za održavanje Kupa.

“Ribolovci iz pet zemalja provešće ovaj vikend u druženju i sportskom nadmetanju, a ovo je i prilika da se Prnjavor još jednom predstavi na najbolji mogući način” , rekao je Tomaš.

Proglašenje pobjednika i zatvaranje takmičenja predviđeno je na gradskom trgu u Prnjavoru u nedjelju, 29. jula, u 17.00 časova.

SRNA

1 Comment

  1. Takmicenje u ribolovu je idealna sportska disciplina za Nacelnika opstine Prnjavor dr Darku Tomasa iz vise razloga,a dva osnovna su:”Lov u mutnome”,tada najbolje idu somovi,a poznato je,da takvih imamo puno i drugi razlog su Ribolovacke price po kojima bi Nacelniku i braca Grim pozavidjeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*