9 Comments

 1. Za vikend, ali i danas, snijeg iznenadio dodatno nase vajne putare. Najavljen, na svim mogucim vremenskim prognozama. No, grad je ociscen taman za skijanje, sa ledenom podlogom od prvog snijega, pa milina jedna.
  Parkiranje u gradu je avanturisticki poduhvat od kako je pao snijeg.

  Eto, Nacelnik ne tolerise nerad, pa moze biti da su nam saobracajnice i trotoari odraz izuzetnog rada, samo to ne vidimo.

  Stvarno me zanima da li to iko iz opstinske administracije vidi? Nije da moraju da idu daleko, samo par metara dalje od ulaza u Opstinu parkinzi i trotoari su katastrofalno neocisceni.

 2. Za vikend, ali i danas, snijeg iznenadio dodatno nase vajne putare. Najavljen, na svim mogucim vremenskim prognozama. No, grad je ociscen taman za skijanje, sa ledenom podlogom od prvog snijega, pa milina jedna.
  Parkiranje u gradu od kako je pao snijeg je takav avanturisticki poduhvat, da je to nevjerovatno.

  Eto, Nacelnik ne tolerise nerad, pa moze biti da su nam saobracajnice i trotoari odraz izuzetnog rada.

  Stvarno me zanima da li to iko iz opstinske administracije vidi? Nije da moraju da idu daleko, samo par metara dalje od ulaza u Opstinu parkinzi i trotoari su katastrofalno neocisceni.

 3. Apsolutno netacno.Hodati se ne moze od snijega i leda u gradu,a za sela da ne pricam.Sramotno je ovo laganje a vidi se sve.

 4. Slike govore vise od rijeci! Toliko o “sposobnosti” malog Tomasa i njegove nove uprave sve sa Zunicem na celu !

 5. Bila sam tu kada se ovo snimala i svojim ocima vidjela kako je cisceno sve tokom ili prije snimanja a cim je “gospodin” zunic sjeo u “svog” kedija nestali su i radnici i ovaj kamion.. AMIN!

 6. Prvi snijeg bez problema? U kojoj zemlji? Kao i svake godine, i ove godine je snijeg iznenadio putare. Sva sreca pa je sunce se pomolilo i istopilo dio snijega.
  Da nije bilo povecanja temperature i prestanka padavina stanje bi bilo kao i prosle godine. Ovako je vrijeme odigralo svoju ulogu. Da ne ogovorim o tome kako se putevi prema selima ciste tek kada jutro uveliko prodje.

  Pa me zanima odgovor na sledeca pitanja vjecitih cistaca ulica Prnjavora (i u svim vlastima):
  1. Cemu cekati da stanu padavine, ako se uzme u obzir da se tada formira i sloj za koji je potreban veci napor za ciscenje?
  2. Misli li iko, bilo u administraciji, bilo u Kusic putevima, da postoje ljudi u selima koji treba da stignu na posao u 7 ili 8 sati? Ne poslije 10, nakon sto se neko sjeti da ocisti ostale puteve na opstini.
  3. I zar nije nikoga sramota da prica da je sve prohodno,a ocigledno je samo da postoje stazice po trotoarima, umjesto da je snijeg odvezen i sklonjen sa saobracajnica i pjesackih zona?

  Obavezno se desi kolaps cim padne snijeg. Kao da treba zivot da stane. Nema to nikakvog smisla. Ako ne moze da prati jedan ugovarac odrzavanje, pozeljno je da se odrzavanje podjeli na vise onih koji odrzavaju puteve i da se mijenja onaj ko ne radi svoj posao. Dok se ovako sazaljevamo i trpimo lose stanje, ostaje nam da se molimo da snijeg pada u vrijeme praznika da ne bi moralo da se mrda od kuce.

 7. Nek je veterinar sve fino cistio! Pa u njegovo vrijeme se saobracaj uopste nije mogao odvijati par dana a o kretanju pjesaka da i ne pricamo

 8. Ja sam mislio da je RTRS jedini zaduzen da nam stvarnost boji u roze,kad ono i K3 nas farba i ide parilom – ne vjeruj svojim ocima,vec onim sto mi kazemo! Pa nesretnici u prilogu vam se vidi kako je grad blokiran snijegom poustate tog buzdovana SNSDovog Zunica da nam prodaje maglu i na to vezete pricu o djcim radostima!Jadno !

 9. Otkada nova vlast u Prnjavoru vidim da je sve pod kontrolom čak u trotoare ugradili podno grijanje,baš kako vidimo i trotari prohodni i ulice čiste.Dobro da su građani napravili pravi izbor.ALELUJA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*