Prnjavorski gimnazijalci pomeli konkurenciju

Prnjavorski gimnazijalci godinama unazad ostvarivali su zapažene rezultate na takmičenjima iz raznih školskih predmeta.

Smjenjivale su se generacije učenika, ali svaka nova, nastavila je stazama uspjeha prethodnih. Proteklih nekoliko dana Prnjavorčani su briljirali na nekoliko takmičenja. Na republičkom takmičenju iz njemačkog jezika, kojem je domaćin bila Ekonomska škola iz Banjaluke, učenica drugog razreda Gimnazije Sara Nunić osvojila je prvo mjesto.

“Mnogo mi znači ovo iskustvo. Oduvijek me je privlačio njemački jezik i mnogo mi je drago što ću učestvovati na državnom takmičenju u Sarajevu. Takođe, dugujem veliku zahvalnost mojoj profesorici Ljiljani Sarić, koja mi je velika podrška”, kazala je Nunićeva.

Pored njemačkog, prnjavorski školarci demonstrirali su znanje i umijeće iz informatike, gdje su na regionalnom takmičenju kojem je Gradiška bila domaćin “počistili” konkurenciju. Prnjavorčani su osvojili prva tri mjesta, a do pobjede je stigao Marko Pezer. Kao drugoplasirani takmičenje je završio Marko Grabas, dok je treće mjesto pripalo Aleksandru Tuliću.

Pezer se istakao i na regionalnom takmičenju iz matematike, koje je početkom mjeseca održano u Prijedoru, na kojem je osvojio drugo mjesto, kada su u pitanju učenici četvrtih razreda. Na istom takmičenju do drugog mjesta stigla je i Blanka Kuzmanović u konkurenciji učenika drugih razreda.

Prnjavor.info / Z. Ančić /

1 Comment

 1. Prilika za malo hvalisanja!.

  Ja sam maturirao u Drugoj generaciji, 1966. godine, na temu: VJEŠTAČKI ZEMLJINI SATELITI. Odlaskom u penziju, 2000. godine, čistio sam ormare i fioke u kancelariji, i naišao na pomenuti Maturski. Ni tada, ni danas, ne bih ništa menjao u njemu!
  Neki kažu da sam bio ĐAK GENERACIJE! Nada Telenova bi mogla to potvrditi, ili opovrći. Pouzdano znam da sam, na tadašnjoj ledini ispod Gimnazije, PRVI U PRNJAVORU LANSIRAO RAKETU! Vrnula se stotinak metara uvis, i, normalno, se strmeknula na ledinu!
  O vrednosti Gimnazije RADA VRANJEŠEVIĆ mogla bi svedočiti i činjenica da sam ja VRLO USPEŠNO, završio jednu Visoku školu, jedan Fakultet i tri(3) poslediplomska studija!
  Drugo, moja kćerka je maturirala, prilično prestižnu, Treću beogradsku gimnaziju, ali mi ni danas NE MOŽE STATI NA CRTU NI U ČEMU!?
  žIVELA PRNJAVORSKA GIMNAZIJA!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*