Prnjavorčani uz bakljadu dočekali Dan Republike

Republika Srpska obilježava danas 9. januar – Dan Republike Srpske. Dok se 25. rođendan obilježava nizom prigodnih manifestacija, grupa prnjavorskih mladića, odlučila je da Dan Republike dočeka na Trgu srpskih boraca.

Sinoć tačno u ponoć grupa od dvadesetak Prnjavorčana, okupila se na prnjavorskom trgu, gdje su bakljadom čestitali 25. rođendan Republike Srpske. Grupa prnjavorskih mladića, na ideju je došla nakon referenduma o Danu Republike.

“Nakon referenduma o Danu Republike Srpske, došli smo na ideju da slavu Srpske dočekamo mirnom šetnjom kroz grad, sa završetkom tačno u ponoć na Trgu srpskih boraca. Ovim smo željeli da ujedno odamo i počast svim borcima, koji su položili živote u stvaranju Republike Srpske, u kojoj mi danas ponosno živimo”, kazao je Čedomir Pezer jedan od mladića koji je sinoć učestvovao u bakljadi.

Prnjavorčani ističu da je Dan Republike u Prnjavoru po prvi put dočekan na ovakav način, te naglašavaju kako će težiti da ovo postane tradicija, koja će se njegovati svake godine. Oni su iskoristili priliku i da se zahvale Draženu Modiću, koji je sve to fotografisao, kako bi se sačuvalo od zaborava.

Prnjavor.info – Zoran Ančić

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*