Prnjavor dobio 5 novih zavarivača i 9 novih CNC operatera (Foto)

U okviru projekta “Partnerstvo za kvalitetna radna mjesta i konkurentnost”, završena je obuka prve grupe od 5 osoba za zavarivača, kao i druge grupe od 9 osoba za CNC (CNC) operatere.

Svi polaznici obuke su iz Prnjavora, nezaposleni su, i većinu njih čine mlade osobe. Obuka za zavarivače i CNC (CNC) operatere u trajanju od 40 školskih časova se izvodila na Mašinskom fakultetu u Banjaluci. Učesnici obuke su veoma zadovoljni pruženom prilikom, kao i samim kvalitetom obuke. Obuka nove grupe zavarivača počinje u ponedjeljak, 3.12.2018. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokalno partnerstvo Prnjavor je jedno od 19 takvih partnerstva uspostavljenih u zemlji u okviru projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Evropska unija sa 4 miliona evra a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a koji za cilj ima prekvalifikaciju skoro 2.000 nezaposlenih osoba te zapošljavanje najmanje njih 620 u 22 opštine u BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članovi Partnerstva Prnjavor su Agencija za razvoj preduzeća Eda Banja Luka (vodeći partner), Opština Prnjavor, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Prnjavor, Centar srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, MI Trivas d.o.o. i Topling d.o.o.

Opština Prnjavor

4 Comments

  1. Pitanje je sta ko podrazumeva pod pojmom cnc masina… Da uporedimo… Trabant je auto a i Tesla ili Porse… pa nije obuka za mehanicara ista… i ovaj je covek u pravu kad tvrdi da je to posao koji se nemoze savladati za par sati… Ja sam siguran da bi neki od tih polaznika prosli kraj danasnjih cnc masina(najnovijih) a da nebi ni znali sta je to!!!! Nezelim da kazem da su oni glupi nego jednostavno nisu bili u mogucnosti da to vide a kamoli da vladaju s tim.. ali … NIKO SE NIJE NAUCAN RODIO.., a dobra volja cini cuda

  2. Ljudi moji,znate li vi da se ide 4 godine u skolu zato i opet nakon toga treba 10 tak godina da budr majstor na CNC masini.A ovi zavrsili kurs za 2 mijeseca….svasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*