Prijem kod načelnika za djecu sa Kosova i Metohije

Opština Prnjavor već nekoliko godina učestvuje u akciji “Spojimo djecu s Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Od 1030 mališana koliko ih je sa Kosmeta doputovalo u Srpsku, njih 25 iz Zvečana narednih sedam dana boravi i u Prnjavoru.

Već petu godinu opština Prnjavor je domaćin za djecu sa Kosova i Metohije koja tokom ljetnog raspusta jednu sedmicu provode u Republici Srpskoj.

Pored brojnih društvenih sadržaja koja su upriličena za ove mališane, organizovan je i prijem kod načelnika opštine Darka Tomaša. Ne kriju zadovoljstvo boravka u Srpskoj, a Prnjavor im se posebno dopao.

Bezbjednosna situacija na Kosmetu je napeta, ali kako roditelji tako i prosvjetni radnici trude se da ovoj djeci pruže djetinjstvo dostojno svakog djeteta. Kako kažu žive bez izrazitih problema, ali i bez slobode i opuštenosti. Zahvalni na gostoprimstvu u Prnjavoru.

Predstavnici opštinske vlasti uručili su poklone gostima, i poželjeli im lijep boravak u Prnjavoru.

Mališani sa Kosova i Metohije u narednih sedam dana posjetiće administrativni centar Vlade Republike Srpske, Muzej Republike Srpske, bioskop, kao i Ergelu Vučijak, a kako kažu najviše se raduju posjeti Banji Kulaši.

TV K3

2 Comments

    • Ne dijeli svoje nego narodno sve su to kupili dobri gradjani Prnjavora.On se tu samo promovise cak i to vrijeme provedeno sa djecom upisao sebi u prekovremeni rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*