Ponosni na poginule sinove Srpske

Miroslav Đurđić primio odlikovanje za svog poginulog oca Mirka Foto Služba opštine Prnjavor

U Prnjavoru uručena odlikovanja za 39 porodica poginulih boraca Vojske Srpske.

U PRNjAVORU su uručena 39 posthumna odlikovanja “Medalja zasluga za narod” za 39 porodica poginulih boraca VRS iz ovog grada, Doboja, Petrova, Dervente i Stanara.
Odlikovanja su dodeljena ukazom predsednika RS Milorada Dodika, a uručili su ih izaslanik predsednika Siniša Karan i načelnik opštine Prnjavor dr Darko Tomaš.

Medalje je dobilo 17 porodica iz Prnjavora, po devet iz Dervente i Doboja, te po dve iz Petrova i Stanara. Karan je istakao da ovim činom cela Republika i njeni građani ukazuju posebnu pažnju i zahvalnost svima koji su ugradili život u temelje Srpske.

– Ovo je prilika da se setimo i svih drugih poginulih boraca VRS i civila koji su branili i odbranili RS. Prilika je ovo i da svi podelimo tugu sa njihovim porodicama, ali i čast što smo imali takve sinove – poručio je Karan.

Karan je istakao da je posebno važno da savremenici poginulih junaka i u miru nastave tu borbu koja mora biti istrajna i u pravcu stvaranja RS dobrim mestom za život svih njenih građana.

Članovi porodica boraca koji su dobili odlikovanja nisu mogli da sakriju suze, uz ponos i zahvalnost na odlikovanju kao dodatnom trajnom pomenu i počasti na njihove poginule.

Ninko Đurić – Večernje novosti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*