Položeni vijenci u Spomen-hramu na Vučijaku VIDEO

Predstavnici opštine Prnjavor i opštinske Boračke organizacije položili su danas vijence na spomenik poginulim borcima u Spomen-hramu na Vučijaku povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

TV K3

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da je 626 boraca sa područja prnjavorske opštine dalo život za stvaranje Republike Srpske.

“Naša ljudska i moralna obaveza je da te ljude nikad ne zaboravimo, da poštujemo njihovu žrtvu, da poštujemo njihove porodice i nađemo način da im pomognemo”, rekao je Tomaš.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković kaže da je ponosan na sve jedinice sa područja opštine Prnjavor koje su u proteklom ratu učestvovale u stvaranju Republike Srpske.

Živković je podsjetio da su prnjavorski borci učestvovali u svim najznačajnijim bitkama.

“Nema prostora u Republici Srpskoj gdje borci iz Prnjavora nisu časno i pošteno učestvovali, prije svega, u odsudnim bitkama za odbranu Republike Srpske”, rekao je on.

Polaganju vijenaca prethodili su liturgija i parastos.

Opštinsko rukovodstvo juče je povodom Dana Republike Srpske upriličilo prijem za predstavnike javnog, privrednog, političkog, vjerskog i kulturnog života ove opštine, kao i za predstavnike boračkih kategorija.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*