Policija istražuje slučaj pronađene eksplozivne naprave na kružnom toku

Kružni tok i srušeni objekat Foto N. Đurić

U srušenom objektu u Prnjavoru pronađena eksplozivna naprava. Otkrivena sekundu pre nego što se našla na udaru bagera.

POLICIJA istražuje slučaj pronađene eksplozivne naprave na kružnom toku u izgradnji u Prnjavoru. Eksplozivna naprava, kako “Novosti” saznaju ručna boba “kašikara”, pronađena je pri rušenju objekta uz kružni tok, a samo zahvaljujući pukoj sreći, otkrivena je delić sekunde pre nego što se našla na udaru kašike teškog bagera.

O kakvoj mogućoj opasnosti se radilo govori činjenica da se drama odigrala u ruševinama objekta uz magistralni put Banjaluka-Prnjavor-Derventa, koji praktično grad deli na dva dela, između desetina stambenih i drugih objekata, i uz obližnju benzinsku pumpu.

– Skamenili smo se od straha kada smo shvatili da su samo delići sekunde i milimetri nedostajali da bager aktivira zelenu bombu, u kojoj je bio osigurač. Smrtnoj opasnosti ne bi bili izloženi samo radnici MG “Mind”, već i stotine pešaka i prevoznika – kaže nam jedan od očevidaca.

Iz PU Banjaluka “Novostima” je odgovoreno da su se odmah po prijavi policijski službenici PS Prnjavor našli na lokaciji izgradnje kružnog toka.

– Izvođač radova nije mogao da potvrdi da li je naprava ostavljena u objektu ili iskopana prilikom radova. Policijski službenici nisu mogli da utvrde okolnosti pod kojim se eksplozivno sredstvo našlo na toj lokaciji – saopšteno je našem listu.

Radovi su odmah obustavljeni, a tročlani deminerski tim uklonio je napravu, koja će “biti uništena u predviđenoj procedure i lokaciji”.

Jasmin Ramić, dojučerašnji vlasnik srušene limarsko-bravarske radionice u kojoj je pronađena bomba, kaže da je objekat koji je od njega otkupila Opština za potrebe gradnje kružnog toka, napustio još pre četiri meseca i da mu uopšte nije jasno kako se u njemu našla eksplozivna naprava.

PRETNjE I REKETIRANjE

JASMIN Ramić, koji, kako sam ističe, potiče iz višenacionalne, ne samo u Prnjavoru poznate preduzetničke porodice, potvrdio nam je da je još ranije imao pretnje i reketiranja u vezi sa zemljištem i objektom, ne želeći barem zasada, da više govori o tome.

– Očekujem da to rasvetle istražni organi – kaže Ramić.

Ninko Đurić – Večernje novosti

9 Comments

  1. Al ga naduvase,svi su bili u opasnosti,pa i stotine gradjana,nema stotinu gradjana u to doba do Babanovaca. 🙂 Kao da je atomska a ne kasikara. 🙂

  2. LJUDI JA NEZNAM STO DA PLACATE OBJEKAT KOJI JE BESPRAVNO IZGRADIO NJEGOV BABO KOJI NIJE IMAO GRADJEVINSKU DOZVOLU

  3. Da li je tacno da u kružnom toku ima nerešenih imovinsko pravnih odnosa sa Petrom Dusanicem?

  4. jeli to na onom kruznom toku sto je poceo da se gradi jos 3. novembra i sto mu je rok zavrsetka 90 dana,a nacelnik obeco da ce to biti gotovo i prije do 14. januara.ja sam upozoravao da nacelnik laze i da nece biti to izgradjeno prije nesto malo izbora,a niko mi nevjeruje,pa eto vjerujte nacelniku,ni jedan projekat do sada nije na vrijeme zavrsio,kao ni dom kulture sto je obecao u prvom mandatu.Samo neznam gdje ce sad docekati Milu Ronhila kad pocne kampanja za izbore,jer je jos 2008 rekao da ga je sramota da mu presjednik dolazi u takav dom kulture,vidim koliko ga je sramota,sve muse dupe crveni,ccccccccc

  5. Da je zakona i pravde Ramic bi morao odgovarati ,zbog izazivanja opste opasnosti i to krivicno. Znao je uzeti pare iz budzeta za onu svoju stracaru i to debelo.A zaboravio pokupiti bombe!

  6. Jednog dana ce oni koji su iz opstinskoga budzeta Ramicu isplatili objekat krivicno odgovarati, zbog zloupotrebe polozaja i stete koju su nanjeli opstini Prnjavor.Opstina ni u kome slucaju nije mogla preuzeti tu obavezu jer je Zakonom jasno definisano da je taj objekat morao biti isplacen od strane Puteva RS! To u mnogome objasnjava i ko bi mogao Ramica reketirati.To je teska optuzba i istrazni organi je moraju ozbiljno shvatiti!!!

  7. Čuj reketiraju ga! Pa u odjeljenju za urbanizam ima rukovodilac koji je zbog slicnih stvari hapšen i osuđivan u inostranstvu.Vuk dlaku mijenja ali ne i cud!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*